Архив за януари, 2011

Правото на избор

Публикувано от Милена

Правото на изборМоже би си спомняте, когато сте били малки, че все са ви карали да правите това-онова, да ядете нещо конкретно, без да ви дават правото на избор, дали всъщност това ви се яде?
А сега се замислете, какво ли би станало, ако ви бяха дали право да избирате какво да ядете, какво да облечете, естествено, съобразено със здравето ви, както и други възможности за избор?

Прочети цялата статия »

Решение при проблеми с кръста и гърба

Публикувано от Милена

Решение при проблеми с кръста и гърбаКолко от вас прекарват по-голямата част от времето си в офиса пред компютъра? Или пък дори в дома?
Ако работата ви е предимно на компютър и напоследък все по-често изпитвате болки в гърба и кръста, добре е да помислите за

Прочети цялата статия »

Елда със зеленчуци

Публикувано от Милена

Елда със зеленчуциМоже би вече сте чували за Елда-та или наричана по друг начин – гречка. Ако сте, значи сте поклонник на здравословните и качествени храни, и този вариант на рецептата би разнообразил вашето меню.
Елдата е наричана „царицата на отслабването“, тъй като изключително много подобрява работата на стомашно-чревния тракт.

Прочети цялата статия »

Не се сърди човече

Публикувано от Милена

Не се сърди човечеПреди няколко дни купих играта „Не се сърди човече“ защото много ми допадна варианта с магнитна дъска. Може би всички сме имали проблеми с едновремешните картончета, които без да искаме бутаме и се разместват пионките на всичките играчи.

Прочети цялата статия »

Атанасовден – зимата си отива – 18 януари

Публикувано от Милена

Атанасовден - зимата си отива - 18 януариДнес 18-ти януари, българите почитаме паметта на Свети Атанасий Велики. Атанасовден е християнски празник, а според народните вярвания, св. Атанас е повелител на на снеговете и ледовете.

Прочети цялата статия »

Антоновден – 17 Януари

Публикувано от Милена


Антоновден - 17 Януари
Според народния календар, на днешния ден 17-ти януари се празнува Антоновден или така наречения Лелинден. Това е ден, в който се празнува предпазването от болести.
Прави се содена питка намазана с мед или петмез и задължително се раздавала на децата и съседите по едно парче. Винаги се отделя едно парче и за лелята, което било нарицателно за шарката (чумата).

Прочети цялата статия »

15 Мисли за януари

Публикувано от Милена

15 Положителни Мисли за януариДойде ред и на месечната доза мисли и крилати фрази, които освен, че ни дават един по-реалистичен ъгъл на живота, наистина ни карат да се замислим. Много от нас често четат книги на подобна тематика, но всъщност, голяма част от тях само ги четат машинално, без да осмислят и променят поне частица от начина си на живот.

Прочети цялата статия »
Страница 1 от 3123