За мен

faceПреди почти 4 години, когато започнах да пиша в блога, нямах представа какво да кажа за себе си.
След няколко години обаче, не само имам какво да напиша, но и няколко човека не ми спестиха мнението си за мен.
Живота не малко пъти ми е играл номера, но въпреки всичко, успявах да се измъкна от негативните му нокти и да продължа да катеря по стълбичката на себепознанието.
След като завърших химия, в ХТМУ, специалност полимери, бях приета за аспирантура в Германия. В Германия прекарах 5 месеца в подготовка на дипломната си работа. Тези 5 месеца не само обърнаха живота ми, но и проумях какво искам от живота си.
След като месец преди обратно да замина за Германия програмата пропадна, се зарекох, повече никога да не се занимавам с химия.
Така три седмици след дипломирането си започнах работа. От тогава смених няколко фирми и длъжности, като всяка от тях, ми помогна да стана все по целеустремена.
Жаждата за знания и развитие обаче, е водеща по стъпките ми.
На 28 години срещнах съпруга си и няколко месеца по-късно се появи и нашата прекрасна дъщеря.
По пътя на отглеждането се сблъсквам с хиляди въпроси, а намирането на решенията, споделям с вас.
Всяка крачка е изпълнена с много емоции и намирането на правилното решение на всеки проблем, е не просто предизвикателство.

Другите за Милена:

 • Усещането, при първата ни среща с Милена бе за деликатна и мила дама с изключителен чар.
  Да, тя е всичко това, но и много упорит, решителен и целеустремен боец. Знае какво иска и го гони до дупка. Ако трябва да измеря капацитета й на полезно действие от 1 до 10, ще дам 10. Тя е опасно деен човек и не спира да човърка, докато не постигне по най-добрия начин нещата, които си е наумила.
  Силна е, но и много чувствителна и ранима, обича да дава много, но и не взема малко.
  Харесвам откритостта й, защото това прави общуването с нея непринудено и истинско.
  Милена има способността да се трансформира и надгражда това, което е постигнала, без да загуби себе си и нишката на своята умисъл.
  Тя е многолика и това ясно личи в откровенията й из страниците на Moment of Peace, което я прави така близка и съпреживяна за много души.
  Случвало ви се е, предполагам, да слушате хубава песен, която дълго след това да нахлува отново и отново в съзнанието ви? Милена е като мелодия, която ни завихря, а след това отеква и през страниците на своя блог и с времето става все по-любима и обичана.
  Ангелина: Лукрат www.lucrat.net
 • Не познавам Милена Дреновска от годииииини, но с удоволствие бих искала да споделя впечатленията си от нея. Милена е много лоялен и отговорен човек. Жена с търсещ дух и непримирим (единствено в най-хубавия смисъл) характер. Лъчезарна, пряма и коректна във взаимоотношенията си с хората. Човек, на когото може да се разчита и когото всеки би искал за приятел.
  Цветана Търговска: www.tzvetanatargovska.com
 • Познавам Милена от доста години и мога да кажа, че най-характерното за нея е, че може да бъда много сериозна, без това да я прави „суха“ или неприятна за общуване. Напротив! (Има много хора, които са прекалено сериозни и с държанието си заслужават титлата „бастуни“, но Милена определено не е от тях).
  Бях много изненадан да я видя в ролята й на блогър, но тя определено й отива. И с това си (поредно) успешно превъплъщение, Милена е пример за всяка жена, която също иска да бъде едновременно и майка, и успешна в професионалната кариера.
  Освен всичко останало, с Милена (и половинката й) е винаги приятно да седнеш и на чаша бира. Дори и чашите бира да са повече от една – забавлението винаги е гарантирано!
  Пламен Петров: www.blogatstvo.com
 • Харесвам Милена още преди да се запозная лично с нея, защото има предприемачески дух, очарователна усмивка и е страхотна грижовна майка! Това беше първото ми впечатление за нея, след като прочетох интервюто й в Блогатство. След това, съдбата беше така добра да ме срещне с нея и съпруга й. Съветите на Милена за живота, семейството и бизнеса са едни от най-ценните, които съм получавала. В желанието си да помага на хората, тя не само се развива, но и спечелва завинаги сърцата на хилядите си читатели! Има само едно нещо, с което трябва да се съобразя, като неин почитател – огромната й ангажираност, заради която трудно може да се видим на чаша приятелско кафе :) И последно – тя е страхотен шофьор и музиката в колата й е вълшебна!
  Нора Цонева: www.bgminds.com
 • Милена притежава рядкото качество да бъде позитивно настроена, дори и в трудни ситуации. Тя успява чрез своите достъпно написани статии, с личен пример и споделени преживявания, да грабне вниманието на своите читатели. Милена умело въвежда много нови рубрики като онлайн търговията и същевременно успешно съчетава голям периметър от публикации от майчинство до религия, диети и семейни взаимоотношения. Очаквам скоро да ни изненада с някой нов проект :)
  Калоян Милков
 • Нестихващ огън – жива, дейна, емоционална до припадък. Може да те зарази с настроението си така, че да изживееш случилото й се на максимум – и за добро и за лошо. Не спестява мнението си – критична, но и обективна. Истински приятел! Един от малкото хора, които познавам, способни истински да се зарадват на щастието ти без грам злоба и завист!
  Лиа
 • Човек пълен с идеи и винаги имащ какво да каже. Понякога неразбрана, друг път игнорирана, но винаги намираща начин да общува с хората и да им помага – дали със съвет, дали с разбиране или дори критика, тя винаги намира правилните думи. Експресивна, импулсивна и изключително чувствителна – често в нейните очи може да се види цяла вихрушка от емоции, които тя рядко сдържа. Дали тъжна, със сълзи като кристали по лицето й; дали весела, с усмивка, която сякаш пробужда и най-мрачните хора; или пък гневна, с пламък – сякаш пожар в душата й – Милена никога не крие това, което й е на сърце – откровена, пряма и винаги отстояваща ревностно принципите си. Може би тя не е идеалният човек, но пък никога не е изневерявала на себе си… и ако да бъдеш истински струва много, то тя притежава безценното! Защото да бъде Милена Дреновска може само тя и за повечето й близки и приятели това означава да бъде всичко, от което някога са имали нужда в живота – буря, покой и топлина.
  Стилян Горанов: www.estilian.com
 • С Милена е трябвало да се срещнем. Не стана съвсем случайно, но природата си намира начин да срещне хората, когато имат сходни мисли и емоции. Милена е изключително борбена. Не знам какво ѝ коства, но се справя много добре да постига целите си, а още по-хубаво е, че винаги си намира нови по-високи от старите. Старателна е в действията си и обича да стъпва на нови територии – не само географски, но и недружелюбни и не-„женски“ като CMS-и и уеб технологии. Емоционална е! Това неизменно ѝ пречи понякога, но се радвам всеки път, когато видя искрените ѝ чувства. Държи изключително много на семейството и съм сигурен, че съвсем ясно знаеше колко сила, любов и удовлетвореност ще ѝ дава то, още преди да го създаде. Сега, когато го има, я виждам по-щастлива и изпълнена със сила и позитивна енергия от всякога. Надявам се това да продължи да се развива!
  Калоян Петров, дизайнер: www.designolog.com