Решение при проблеми с кръста и гърба

Решение при проблеми с кръста и гърбаКолко от вас прекарват по-голямата част от времето си в офиса пред компютъра? Или пък дори в дома?
Ако работата ви е предимно на компютър и напоследък все по-често изпитвате болки в гърба и кръста, добре е да помислите за облекчаването им, но не с аналгетици, а да промените начина си на седене.
Какво имам предвид!?
Последните месеци имам проблеми с кръста и въпреки физиотерапии, упражнения, спорт, ежедневното седене на стол в офиса, усилва болката.
От приказка на приказка, след много консултации и препоръки, най-накрая реших да последвам съвета на няколко човека.
Топка за йога!?
Да, седя върху топка за йога и се чувствам прекрасно. Трябва да подберете подходяща за вашата височина и тази на бюрото ви. Може да ви се струва странно, но когато сте на топката се стяга гърба и не пада цялата тежест на кръста. Напротив разпределя се. Дори хората, които искат да си изправят гръбнака, защото стоят твърде много прегърбени, прибягват до топки за йога.Първите седмици ще изпитвате болка около плешките в близост до гръбнака, ако сте стояли прегърбени.
Седенето на топка за йога помага при болки в кръста, гърба, дископатии, дискова херния и облекчава седенето на бременните жени на работното им място. Да, особено, когато сте след 6-7 месец, може само да облекчи състоянието ви. А както знаем, кръста е много натоварен през бременността. Не на последно място, може да ползвате топката и след раждане, за по-бързо възстановяване.

Ако имате някой от по-горните проблеми, то може само да опитате. Оказа се, че и доста мъже, които работят на компютър ползват топките за йога за седене не само в офиса, но и в дома си.

Инвестицията е твърде малка, на фона на стотиците левове за лекарства за 3 месечен курс на лечение, който в крайна сметка има само краткосрочен ефект.

Надявам се, на повече хора да е полезна тази топка. Може да закупите такава от SportsDirect или други спортни магазини. Това решавате вие. Подберете качествена топка и внимателно преценете размера й.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
25 януари 2011, категория Бременност, Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

3 Коментара по "Решение при проблеми с кръста и гърба"

 1. Sara казва:

  Аз си реших многогодишните оплаквания в гърба и кръста с едно кремче с козе масло, арника и розмарин. Имам приятелка, която от няколко години се е отдала бурно на етеричните масла и препаратите на тяхната основа. Тя ми го препоръча. По едно време смятахме, че го е взела за пенкилер, защото малко нещо да се оплачем от болки в стави или мускули, тя все него ни препоръчва, но след като и аз опрях до „козата“, я разбирам добре. За годините, в които страдам от кръст, съм изпробвала ако не всички, то поне много голяма част от лекарствените препарати – вътрешно и външно, и никой не ми помогна трайно. Сега ходя с козия крем в чантата и най-накрая се чувствам нормален човек. Ако някой от вас е имал близначна бременност, травма на кръста или комбинацията от двете, ме разбира какво е най-накрая да не си усещам кръста като бреме.
  Ето това е кремчето http://styx.bg/index.php?page=natural&section=natural&cat=1&aid=41.

 2. Милена казва:

  Сара, благодаря за споделения опит. Определено ще го проблвам този крем, въпреки, че при мен нещата са от друго естество – дискова херния. И е много важно да се промени изцяло стойка и седеж, за да намалее натварването на кръста. Но така или иначе, съм поклонник на арниката, която ме е спасявала в какви ли не ситуации, определено ще го пробвам този крем.

 3. Симона казва:

  Миленче, а как да си избера размера – ти кой си си взела?

Остави мнение/коментар