Нова година – нови промени

Публикувано в: Да се замислим, Спoделено

Нова година - нови промениЕто, че дойде и новата 2012 година. През изминалата 2011 се случиха много неща, които ме отдалечиха от възможността да споделям с вас емоциите и преживяванията ни. Но съм сигурна, че в живота на всеки от вас има неща, които го поглъщат и не му остава време за друго, колкото и голямо желание да има.
Затова пък, ще се опитвам да наваксам с много интересни истории за малката (изкара скарлатина, която излекувахме само с хомеопатия), с някой пътувания до интересни места, още много рецепти и други споделени истории.
Сега, мога отново да се върна към начина си на живот, и дори и да го подобря.
Ще започна с това, че повече от година съм щастлив непушач. Не съм го споделяла официално, но мисля, че е време да се отчете този значим факт. Следва и да ви разкажа, как отказах цигарите :) , при положение, че пушех по 2 кутии на ден (срамувам се, но се радвам, че сега не ми се допушва дори).
Започнах да ходя на йога от скоро. Отразява ми се много по-добре от аеробика или друг по-интензивен спорт.
Успях да разчистя гардероби и килери от излишни и неизползвани вещи, които ще свършат работа на някой дом, където със сигурност ще бъдат по-практични.
С няколко думи – наредих живота си, който се бе превърнал в малък хаос.

Затова, подредете живота си, отървете се от излишните и непотребни дрехи и предмети, създайте по-голям уют в дома си и много по-лесно ще постигнете душевен комфорт и спокойствие.
Започнете с малко, но го правете постепенно, сътворявайте своята хармония ден след ден. Не е нужно всичко да става изведнъж, но е важно да се възпитате на постоянство. Отделете време за всеки детайл, всяка фигурка, която е излишна, или не и е там мястото.
Ден след ден ще усетите разликата. Постигайки хармония в дома си/на работното място, много по-ефективно ще почивате/работите.
Угаждайте си по малко и редовно. Нищо прекалено не е полезно.
Постепенно ще видите разликата. Събуждате се усмихнати, готови за новия ден, с новите емоции, новите подобрения.
И така, до момента в който не постигнете това, което ви кара, да се чувствате в кожата си.
И тъй като обикновено такива промени не са мигновени, а изискват време, ще успеете да промените не само едно, а целия си начин на живот и мироглед.

2011 година ми донесе много предизвикателства. Промени живота ми, промени мен, промени света около мен.
2012 се очертава година на още повече промени. Интересното тепърва предстои.

А вие? Какво бихте подобрили през новата година? Какво ви се случи през изминалата?
Споделете и вие!

Етикети/Тагове: , , , , , , , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
5 януари 2012, категория Да се замислим, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Нова година – нови промени"

  1. Подаръци казва:

    Всяка нова година започва с леки размисли за това какво сме и не сме свършили и какво ни чака през новата. Всеки до някаква степен се зарежда с позитивизъм и надежда, дано да са оправдани.

  2. trudi казва:

    За много години Милена!
    Желая здраве, хармония и много топлина в дома ти! Благодаря ти за sms, който получих на много далечно място. Радвам се искрено, че си успяла да се освободиш от един много вреден и грозен навик – „пушенето“. Аз също преди 8 години успях и това действително си е геройство за което трябва да се поздравиш!
    На мен ми се случи нещо много приятно, а именно да посрещна със семейството си Коледа и Нова година на един отдалечен континент – Австралия. Там сега е лято и за пръв път бях на брега на океана по тениска и с чаша шампанско в ръка, за да си кажем „Честита Новата 2012 година!“. Усещането е много странно приятно и най-вече заради това, че това десетдневно посещение беше запълнено с много посещения на различни места, видях, галих и храних на живо куала, кенгуру, ему и разни други животни на които дори не запомних имената. Ядох крокодилско и кенгурско месо, като първото определено не ми беше приятно, но второто е чудесно на вкус. Приключих старата и започнах новата година с пожелание да е мирна, да има разбирателство между хората, да е успешна, да свърши бързо кризата и хората да са по-спокойни и уверени в своите възможности.

Остави мнение/коментар