Подготовката на кръщенето на Вики

kryshteneОще миналата година искахме да я кръстим, но решихме, че е по-удачно като се стопли времето, за да може спокойно да я потопят във водата и да не се притеснявам, че ще се разболее. Дойде пролетта, не се организирахме, и ето, че вече е средата на лятото. Затова, мобилизирахме се миналия уикенд с мъжът ми и отидохме до манастира, в който той е кръстен – Драгалевския манастир.
Точно преди да стигнем до манастира, в ляво има полянка с пейки и масички. Минавайки покрай нея, Методи каза, че може да си направим пикник тук.
Влязохме, разгледахме манастира, проучихме условията и излязохме да се разходим наоколо и да обсъдим условията.
Църквата е малка, а гостите ще са повече от 25 човека. Но другото, по-притеснително е, че по едно и също време правят 2 кръщенета. Не бях чувала в друга църква да кръщават 2 деца едновременно, напълно непознати, но решихме да е там. Баща й иска да я кръстим в този манастир, дали има друго дете или не, това не е проблем, така че, решихме да е там. Избрахме дата 01.08.2009 от 10часа.
Следва обаче да измислим почерпката за кръщенето.
Докато седяхме на полянката ни дойде идея да направим пикник парти. Нещо, което толкова ми липсва, че нямаме време да отидем, а и едновременно с това, ще бъдем сред природата, на въздух, без шумотевица, цигарен дим, напичащо слънце и тежък въздух.
Не знам, дали ще се хареса на гостите, но за нас, това би било прекрасен вариант, да сме по-близо до природните богатства. И така, решихме да направим пикник парти непосредствено до манастира. Това, ще е за всички, които дойдат на официалната част от кръщенето.
И тъй като, това е празник на детенце, решихме за семействата с малки деца, да организираме отделно парти и клубче, за да могат децата да се позабавляват, а родители да се почерпят.
Не знам дали времето ще бъде на наша страна и да не вали предишния ден и в деня на кръщенето, за да може да се насладим на пикника, но поне имаме резервен вариант, в случай на лошо време.
Надявам се и поканените да са толкова ентусиазирани от идеята за пикник, колкото ние с таткото, но в крайна сметка, това е нашето дете и имаме пълното право да отчетем празника по начина, който ние искаме.
Така, че сега имам задача да измисля детайлите за почерпките и на двете места и поканите.
Ако имате идеи, ще се радвам да споделите!

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
9 юли 2009, категория Майчинство и отглеждане, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар