Не виждам да ми събираш багажа

Не виждам да ми събираш багажаПоследните две седмици за мен са истинско приключение с малкото ми диване в къщи. Защо ли го наричам така? Може би всички родители на моменти наричат децата си по галено-щур начин, в зависимост от поведението им.
Както повечето знаете, дъщеря ми е от щурите момичета, по-скоро с мъжки характер, отколкото херовимче с бели крилца. Но пък ангелското изражение което докарва, когато иска да постигне нещо, няма как да го сбъркате.
Изкъпана, нагушкана, нацелувана, завита, повече от час не може да заспи и само си намира поводи да ни извика при нея. Не ще и не ще да заспива сама, или поне прави всичко възможно, да не се примири с това, че е „голяма“ и трябва да заспива сама. И след като за пореден път ме извика при нея, и казах: „Мамо, трябва да ти събера багажа за училище и после и аз ще си лягам.“
Три минути тишина…
След това обаче се чуват стъпките на босите крачета, идващи към кухнята. С невинно изражение, като на паднал ангел, по погрешка заспал на облак без дъно, отмествайки косите от личицето си, ме поглежда и казва:
„Мамо, не събираш багажа!?!“
Аз отговарям: „Събирам го мамо, ей сега съм готова.“
А тя ме гушка и казва: „Не виждам да го събираш!?!

Е наистина е стресиращо, да се опитваш да се видиш с мъжът си за половин час преди да си легнеш, и едно малко мишле да ти демонстрира, че много добре знае, дали я лъжеш или не. Всъщност, се наложи да й покажа раницата й, че е приготвена, за да не се изложа, но истината е, че това ми дойде като шамар.
Това малко човече, което няма и 3 години още, анализира и коментира моето поведение!? Не и за първи път, просто това беше приземяващо.

Последните седмици не успявам да запиша дори всичките й бисери, може би трябва да пусна диктофон, който да записва през цялото време, а после само да трия, това, което не е интересно или поне не до там забавно.

Сигурна съм, че и вие сте имали подобни интересни случки, затова, ще се радвам да споделите, поне по една такава ситуация, в която детето ви показва, че не редно да лъжете :)

Етикети/Тагове: , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
6 януари 2011, категория Майчинство и отглеждане, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар