Вечната намеса на бабите

Има неща, от които на човек му идва в повече, колкото и да ги игнорира. Не е лесно да обърнеш гръб на родител или свекърва още повече, когато и двете са прекрасни в по-голяма част от времето.
Но паниката и годините им определено им замъглява съзнанието и липсата на адекватна реакция ги прави отвратителни.
Не знам кое е нормално и кое не, важно е кое е допустимо и кое идва в повече.
За всеки сопол на детето изпадат в паника, истерия и видиш ли, ако не 2-рия ден сополите не са спрели, детето е много болно.
С постоянните си страхове нито ми помагат на мен, нито помагат на детето да се оправи по-бързо. Колкото и да искам да съм благоразположена ми идва в повече вечното мрънкане и неприемането на очевидно по-добрите и щадящи методи на лечение, които закърнелите им съзнания и представи не могат да приемат.
Минах на варианта да ги игнорирам, да се съгласявам на думи с техните съвети, но то не се спира нито с наставленията, нито с настояванията, детето да се тъпче с какво ми не.
Омръзна ми да си мислят, че само защото са по-големи, знаят повече, или житейския им стаж е признак за олегналост и мъдрост.
Изтощена съм от тази вечна битка и вечни съвети. И по-големия проблем е, че дори и да си достатъчно търпелив да ги изслушаш, ако не направиш нещо, което те искат и те съветват, това води до още по-голям проблем. Защото те не очакват, че споделяйки мнението си ти само ще ги изслушаш, а означава да направиш това, което те искат.
Първия път истерията на едната ми спя кърмата, за да ходя по лекари и изследвания, да им доказвам, че детето няма проблемите които са им в главите.
Сега не знам до какво ще доведе паниката на другата… аман!

Етикети/Тагове: , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
19 януари 2012, категория Майчинство и отглеждане, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

3 Коментара по "Вечната намеса на бабите"

  1. Роси казва:

    Това ми е много познато, но за съжаление и аз още не съм намерила отговор на ситуацията… ако слушах бабите децата ми намаше да излизат от лекарските кабинети или да спрат да пият всакакви боклуци особено много полезни китайски билки… Не знам за вас но мен ме ужасява изказването „Това е билка, значи няма как да навреди.“

  2. Таня Пеева казва:

    Миленка, явно ти е дошло в повече „съветването“ на „мъдрите“ баби… Аз на моите баби още от началото им взех страха, като им казах, че ако имам нужда от техните съвети, сама ще им ги поискам. В резултат на това, те рядко са се осмелявали да ми дават акъл и да настояват да си гледам детето по техния начин. Понякога, ако си по-рязък, когато наистина е необходимо, това ти спестява доста нерви в последствие (макар че за момента сигурно ще се изпокараш с тях).

  3. Cveti казва:

    Е това е ужас- ние се варим на бавен огън, понеже бабите са ни в почече. Мога да добавя и лелите, и дори съседките. И да игнорираш и да не игнорираш все едно и също, а ако повишиш тон, цупенето е в кърпа вързано. Това е неизбежно понеже за един родител, детето му винаги ще е дете за него и естествено то ще знае мн по-малко от него, понеже живее в стериотипа на:“аз съм по-стар от теб, живял съм повече и знам повече“, та какво ли да очакваме за внучето му.Но пък в крайна сметка- помагат и то за наше добре,а и нали все трябва да има заради някой да се нервим:))))) хихи( в добрия смисъл на думата)

Остави мнение/коментар