Уикенд в Хисар

Публикувано в: Пътешествия, Спoделено

Уикенд в ХисарПреди 2-3 седмици си направихме разтоварващ уикенд в Хисар. Не бях ходила там от студентските си години и сега можех да отида със семейството си.
Настанихме се в хотел Аугуста, който е стар, но реновиран хотел, а басейните са с топла вода. При закрития басейн има и водна пързалка, което окончателно ни спечели. Малката обожава водата, и още щом пристигнахме отидохме в басейна. Сложихме банския и плувките на ръцете и заприпка към водата. Няма как да се опише радостта на тази малка рибка. Смело влизане във водата, крясъци и радостни възгласи, неподправена детска емоция при вида на басейните и очакването тя да е вътре.
Малкия басейн не й хареса особено и съвсем естествено, отидохме в големия. Там си поплувахме тримата на воля, тя се забавляваше много повече, защото краката не й опираха дъното и можеше да плува като рибка – до колкото се опитва разбира се, но с всеки път се справя все по-добре.
До големия басейн има и малко джакузи с много гореща вода. Тя пожела да влезе вътре, но при първия допир на телцето й с горещата вода, започна да вика и да подскача като попарена. Извадихме я след което последва нов порив отново да влезе, защото все пак водата беше по-топла. При второто потапяне настройката й бе различна и тя постоя няколко минути. Самата вода е твърде гореща за да може да издържи много, затова й не остана дълго там. Поджапа още малко в малкия басейн, играхме на гоненица и намери мама и тати (ние се потапяхме под водата и изчезвахме, а тя с нетърпение очакваше да изплуваме). След час и половина водна отдаденост, беше време да излизаме от басейна и да се приготвяме за вечерята.

Преди вечеря, пригладняла от басейна
Close
Преди вечеря, пригладняла от басейна

Оказа се, че в ресторанта на хотела има програма. Чудесен завършек на вечерта, с много танци, музика, деца на различна възраст наоколо и прекрасно настроение.
Бяхме най-близо до сцената, тя обикаляше и гледаше с интерес танцуващия балет, а през останалото време танцуваше с нас. Голяма част от времето прекара на сцената, заедно с още 10-15 деца, които бяха насядали и с интерес наблюдаваха изпълнителите.
Наближаваше 23:30 часа. С компанията решихме да посетим нощния бар в съседния хотел заедно с децата. Оказа се, че в нощния бар освен нашата компания, имаш още 3-4 човека, което удължи и нашия престой. Малката с една кака от компанията се гонеха и танцуваха из празното заведение, и от време на време наминаваше покрай масата да презареди батериите си със сок.
Времето напредваше и на децата им се доспиваше. С другата майка и децата си тръгнахме, а мъжете от компанията останаха на сладки приказки.
Моята принцеса заспа за секунди. Само чакаше да облечем пижамата, гушна се в мен и затвори очички.
Въпреки, че вече бе със затворени очи, пламъка и емоцията от прекрасния ден и вечерта бяха изписани на малкото и спящо личице. На няколко пъти се усмихваше на сън, което ми помогна да се отпусна и заспя, спокойна, че детето ни е било част от тази забава, щастлива и доволна като всички нас.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
2 ноември 2010, категория Пътешествия, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Един Коментар по "Уикенд в Хисар"

  1. Иво Иванов казва:

    Милена, благодаря че си споделила мнението си за хотела!
    Преди около 2 месеца прочетох публикацията ти и останах заинтригуван от предлаганите удобства в хотел Аугуста. Точно тогава аз и моята компания търсехме място, на което да празнуваме 8ми Декември. Проверих цените на сайта им и останах приятно изненадан от включените екстри към цената на нощувките. След кратко съвещание с приятелите решихме това да е хотела и направихме резервация. Хубавото е, че ни направиха отстъпка за група и не беше необходимо да се превежда някаква сума като капаро. В крайна сметка заминахме по-малко хора, но не ни направиха проблем за останалата 1 свободна стая. Първото ми впечатление за хотела не беше особено добро. Помислих, че времето там е спряло и нищо не е променяно от времето на комунизма, но на второ четене забелязах, че са се постарали да вдъхнат по-съвременен вид на хотела. Оказа се, че обновените стаи са в относително добро състояние, удобни и чисти. Имат си климатик и хладилник, но не за това бяхме там. Най-голямата атракция за нас се оказа басейна, джакузито и сауната, но въпреки, че сме малко пораснали деца се позабавлявахме доста и на водната пързалка. Празничната ни вечеря беше в ресторанта хотела. Обслужването беше добро, а храната ставаше доста бързо. Като цяло изкарахме много хубаво и се радваме, че отседнахме в хотел Аугуста!

Остави мнение/коментар