Винарска изба Старосел

Публикувано в: Пътешествия

Винарска изба СтароселСлед съботния ден в Хисар и нощните купони, направихме отново топло къпане в басейна и се приготвихме за тръгване. Малката се изтощи от водата и беше огладняла. С компанията решихме да отидем да обядваме в механата на комплекс Винарна Старосел и от там, да посетим тракийските гробници и храмове в околността.
Село Старосел се намира на около 20 километра от Хисар и е известно с откритите край него антични тракийски гробници и храмове.

Животни в двора на комплекс Старосел
Close
Животни в двора на комплекс Старосел

По пътя, преди да стигнем до гробниците и храмовете, се намира известната Винарска изба „Старосел“. Освен ресторанта, комплекса разполага с хотелска част, спа център, прекрасен вътрешен двор, животинки пуснати да обикалят по тревните площи – зайчета, кокошки с малки пиленца, фазани, сърни и други.
Комплекса Старосел е изграден във втората зона на тракийския култов център. Голяма част от храма, всъщност е впечатляваща с размерите си вана за правене на вино.

Вече сме приятели с теб Глиги
Close
Вече сме приятели с теб Глиги

Под комплекса се намира и винарската изба, в която можете да заплатите за дегустация на вина, в автентична атмосфера, на приглушена светлина от свещи.

Папайте патета
Close
Папайте патета

Седнахме да обядваме в ресторанта. Гозбите определено отговарят на традиционната българска кухня. Малката обикаляше на воля, снима се с препарирания глиган, към който подходи доста плахо в началото, но в последствие се сприятелиха.

Езерце с диви патици
Close
Езерце с диви патици

Времето беше много приятно, топло и слънчево. Хапнахме на бързо и отидохме във вътрешния двор на комплекса. В езерцето имаше диви патици, които малката се опитваше да нахрани и пипне. Малката детска площадка бе достатъчна за временно разнообразие от многообразните животински видове.

Мама квачка с малки пиленца
Close
Мама квачка с малки пиленца

Разходихме се до зайчетата, които дори успяхме да хванем и да погалим. Кокошката с малките пиленца определено бе интригуваща гледка за жадните детски очи, които рядко виждат домашни животни в градските условия.
Струва си да се остане в комплекса и за повече време, но не разполагахме с такова.
Натоварихме се по колите и се отправихме към тракийските гробници.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
10 ноември 2010, категория Пътешествия.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар