Великден в Банско

Публикувано в: Пътешествия, Спoделено

Великден в БанскоВчера се завърнахме от една прекрасна почивка в Банско. В четвъртък заминахме с малката още на обяд, а с нас пътуваше още едно хлапе и майка му, от компанията ни. Скромна компания от 22 възрастни и 15 деца :)
Пътуването на отиване беше много спокойно, като изключим двете крещящи хлапета, които бяха преуморени и трудно заспаха. За късмет, почти час след като излязохме от София заспаха и последните километри бяха много спокойни. Пристигнахме и се настанихме в хотел Бъндерица.
Без да се страхувам дали звучи рекламно или не, мога да кажа, че обслужването беше страхотно, стаите и апартаментите не бяха лишени от никакви удобства. В някой от апартаментите освен микровълнова фурна, имаше пералня и миялна машина. Другите удобства няма смисъл да ги описвам. Повечето не биха се впечатлили на подобни електроуреди, но когато си с дете, определено имаш нужда от повече удобства, особено ако не си за 1-2 дни някъде.
Закуската и вечерята бяха на шведска маса. Обядвахме обикновено по някоя супа в околните заведения.
Малката ни дъщеря бе център на вниманието на по-големи батковци, които от своя страна толкова се забавляваха да бягат с нея и да й угаждат на щуротиите, че последния ден, докато излизахме с нея, тя ми обяснява: Икам батьо къти гаям (В превод: искам с батко в къщи да играя). От време на време ми я водеха за да я преобуя, или ако тя се е присетила, че все пак има и майка :)
В Банско обикновено минавах транзитно по път за връх Вихрен или пък на връщане от Вихрен през една любима механа „Мотиките“, но от години не бях обикаляла из Банско.
Определено е много променен и комерсиализиран. Въпреки това, ако човек иска да изкара приятно и изгодно в Банско, винаги има начин, и ние намерихме точно такъв.
Факта, че се организирахме над 20 възрастни и почти толкова деца, на възраст от 2 до 14 години, и всички останаха много доволни, значи, може, където и да си, да изкараш добре.
Имаше и СПА център, но освен 1 минута в парната баня, не съм го ползвала. Басейна е чудесен за деца, дори потопих малката за 1 минута, въпреки, че не беше минерален. Тя много държеше да „джапам“ и решихме, че трябва сама да се убеди, че водата не е подходяща за нея. След като каза: Мамо, дену е (мамо, студено е), отидохме на топло в парната баня за още минута да се постопли и с това приключихме със спа екстрите. Разбира се, за по-големите, това не е проблем, и те не пропуснаха да се насладят и на тези удобства.
Почти не остана време да снимам, може би защото се наслаждавах на момента да бъда със семейството си и да релаксирам, след дългото застояване в къщи.
Но със сигурност, това бяха прекрасни дни, за които ще си припомням с умиление поне до следващата почивка :)

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
7 април 2010, категория Пътешествия, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар