Писмо до Дядо Коледа

Писмо до Дядо КоледаЗа някой може би е рано (края на октомври месец) да мислят за този вълшебен старец Дядо Коледа, но се оказва, че за малките деца, съвсем не е. Гледайки таблото в яслата последните две седмици, всеки ден виждам песнички и стихчета, свързани със зимата. Миналата година бях купила на малката един Дядо Коледа за стената, който така и не свалих, може би защото вълшебството на коледните празници обитава домът ни през цялата година …
Така се зачудих, какво ли би искала моята малка принцеса да й донесе Дядо Коледа.
Бяхме си тримата в къщи и я попитах: „Какъв подарък искаш да ти донесе Дядо Коледа?“ Тя ме погледна, ококори големите си очички и каза: „Амиии, искам живо бебе! Да, живо бебе“
Не, че за първи път я чуваме да го казва, даже напротив. Постоянно ни повтаря, че иска живо бебе. Но желанието и бе толкова истинско и неподправено, че ни впечатли.
Гледайки се с баща й, започнахме да обясняваме, че бебето първо трябва да се появи в корема на мама и след като порасне достатъчно, ще може да имаме живо бебе и да го гушка.
Но ми хрумна, че нейното силно желание да имаме живо бебе, е чудесен претекст, да научим някой буквички от азбуката, за да може да напишем писмо до Дядо Коледа. Какъв по-голям стимул за едно дете, от неговото желание :)
Обяснихме, че до Коледа няма как да се появи живото бебе, защото изисква повече време, но нея това на този етап не я вълнуваше особено много.
Така, малко по малко започнахме да учим буквичките, необходими ни да напишем писмото до Дядо Коледа с нейното съкровено желание.

До Коледа има малко повече от два месеца, но колкото по-рано се подготвим, толкова повече усмивки, ще видим на лицата на нашите деца и близки!

Споделяйки този мил за нас момент, се замислям, какви подаръци иска вашето дете от Дядо Коледа?
Какви са желанията на вашите мъници? Какви писма сте писали до Дядо Коледа?

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
21 октомври 2010, категория Майчинство и отглеждане, Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

12 Коментара по "Писмо до Дядо Коледа"

 1. lilia казва:

  Едното ми детенце писа че иска да бъде на прекрасен спектакъл .Другото-синът ми поиска още едно бебе у дома.Писахме писмото.Вярвам ,че Дядо Коледа ще изпълни и двете мечти.Той винаги прави усмихнати детските личица с чудеса.

  • Милена казва:

   Прекрасни желания, сигурна съм, че децата ще получат това, което са си пожелали, особено, когато желанията им са толкова истински.

 2. mdaaaa казва:

  Не учете буквите, а работете върху желанието на детето :)

 3. mdaaaa казва:

  Браво, браво, че сте се решили, ще чакаме скоро да се похвалиш :)

  • Милена казва:

   Няма да е тази година, не бързаме за сега, така че няма скоро да се хваля :) Но при всички положения, да сме здрави най-вече, влиза в плана поне още едно ;)

 4. мира казва:

  Скъпи дядо Коледа,
  Тази година бях много послушна.Затова за Коледа искам скейборт.За да мога лятото да карам с моите приятелки!!!

  С обич Мира Стефанова!!!

 5. desislava yovcheva казва:

  Ето, че дойде време за нови писма до добрия старец :*

 6. Скъпи, дядо Коледа

  Казвам се Гошко на 9 години от село Ступец обшина Роман.
  Тази година 2011 бях много послушен, за това тази година те моля да ми донесеш влак4е с 8 вагона за това че аи мечтая да си имам влакче от много малак

  твой Гoшко

 7. hristina казва:

  Мили дядо Каледа аз тази г. много слушах.И ще мие много страно ,защото моите братовчеди са в Англия.И ще моля да ми донесш с твоята шеина една котка Лулу.

 8. Dimitar St.Dimitrov казва:

  Diado Koleda .Moge li za N.Gabrovski 9 samolet a za obori6te 6d Titanik. BLAGODARIA

 9. izabela казва:

  Mili dqdo koleda iskam za goleda telefon touchscreen. Ot Izabela isam na 10godini isum ot grag Gabrovo.

Остави мнение/коментар