Великденски яйца

ВеликденНе ми остана време да пиша много миналата седмица, но сега ще наваксам за да споделя с Вас как с малката принцеса боядисвахме Великденските яйца тази година.
Като станахме в четвъртък, извадих яйцата от хладилника за да се темперират. След като се върнахме от сутришната разходка ги сложих да се варят. Надявах се, Вики да поспи докато боядисам всички яйца, но явно и тя искаше да участва в боядисването, или да гледа, как мама ги боядисва :)
Събуди се, малко след като бях разтворила боята. Сложих я на стола за хранене за да съблюдава процеса и се постарах да й осигуря достатъчно забранени неща, с които да се занимава, докато аз боядисвам.
Естествено, това не беше от голяма полза, но имаше все пак ефект. Най-забавното беше, когато вадих яйцицата, тя Ах-ваше на всяко яйце и искаше да го сграбчи. Беше много забавна. По традиция, първото боядисано яйце трябва да е червено. С него я намазах по бузките и челцето :)
Като боядисах първите 30 (имаше само 3 жертви), сложих да се варят яйцата с кристалите. Те така или иначе трябва да изстинат за да ги боядисаме и излязохме навън.
Когато се прибрахме, еуфорията около боядисването на великденските яйца продължи. Бях купила обикновена боя, но и брилянтна боя в капсули. Яйцата станаха много красиви. Тази година не се изложих като миналата. Най-интересни станаха яйцата с брилянтна боя и кристали. След няколко години, когато Вики започне да рисува, ще рисуваме заедно по яйцата. За сега само ще ги шарим :)
А на връх Великден, когато и дадохме яйце да се борим, беше още по-забавна, как със замах удряше върху другите яйца.
Е, победител с бияч остана татко й :)
Страхотно е да се събираме заедно на празници и да прекарваме малко повече време заедно.

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
23 април 2009, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар