SebaMed vs. Mustela

Себамед срещу МустелаБебешката кожа е изключително тънка, лесно податлива на възпаления и инфекции, затова е необходимо да се полагат специални грижи за почистването и хидратирането й. Бебешката кожа няма хидролипиден слой, който да осигурява необходимата влажност и защита от вредното влияние на външните фактори. Повърхностният слой на епидермиса при бебетата е прекалено фин и много чувствителен. Преди да се запътите към аптеката, вероятно ще прочетете стотици мнения, кой какви продукти използва, от какво са доволни и марките от които са недоволни. Тогава ще сте още по-объркана и на кръстопът, коя марка козметика за Вашето бебе да закупите. Сблъсквайки се със същия проблем, реших да споделя защо избрах една от тези две марки, между които се двоумях.
Когато стане въпрос за грижа за кожата на бебето, има две водещи марки на пазара, поне в България – СебаМед (SebaMed) и Мустела (Mustela). Марки като Нивеа (Nivea), Бюпхен (Bübchen), Джонсън (Johnson) и др. не са въпрос на настоящото сравнение, поради небезизвестния факт, че качеството на същите предлагани в България няма нищо общо с качеството, което може да закупите от цивилизованите страни от европейския съюз. Себамед и Мустела са медицинска козметика, за разлика от останалите, които могат да се намерят и в квартално магазинче.
Изчетох всички листовки, които има за Мустела и Себамед. Прерових може би всички съществуващи теми във форумите, но не можех да взема решение, само защото някой ми е казал, че това е добро, аз го ползвах… , доволна съм, недоволна съм и т.н. Тогава решението бе едно – да се консултирам с лекари и дерматолози. Това и направих. Тъй като не исках да натрапвам конкретна марка, се поинтересувах кое pH е най-подходящо за бебешката кожа? SebaMed и Mustela се различават по pH, което щеше да помогне при взимането на решението, след като разбера кое е по-добре – по-кисело или неутрално pH.
Поради ниските защитни сили на бебето и лесната податливост на инфекции, се препоръчва и за къпане и за поддържане на хидролипидното съдържание, леко кисела среда. По-киселото pH предпазва организма от бактерии и потенциални инфекции.
От друга страна, през зимните месеци е добре, кожата на бебето да се подхранва с крем, с по-високо липидно съдържимо. През пролетта, пък е добре да се маже с не толкова мазен крем като през зимата, а през лятото, такъв, който е с най-ниско липидно съдържимо, за да не прегреете бебето.
Който е внимавал в час по химия знае, че pH 7 е неутрално. pH под тази стойност е кисело, а pH над 7 е алкално.
Себамед е с pH 5.5, а Мустела с неутрално. Остава Вие да прецените коя марка ще закупите.

Когато влезете в аптеката, ще забележите и разликата в цените. Себамед и Мустела са на повече от двойна цена спрямо Nivea и останалите. Но не цената определя качество разбира се. Ако имате обаче възможност да закупите някоя от тези марки, със сигурност няма да сбъркате.

Етикети/Тагове: , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
3 април 2008, категория Бременност, Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

4 Коментара по "SebaMed vs. Mustela"

 1. Frell казва:

  Само че кожата е с pH 5.5

 2. Plamena Staneva казва:

  да наистина това е мн.качественна козметика,от собствен опит мога да кажа че витамин бариерният крем на,,мустела,,прави вълшебства,а техният овлажняващ лосион действа направо пристрастяващо,но за съжаление са на доста високи цени за нашата действителност.лично аз правя огромна жертва за да си ги закупя и го правя защото са наистина страхотни,но си закупувам само най-необходимите.

 3. sara казва:

  На кожата на моето дете друго освен Веледа не.

 4. ne e zaduljitelno казва:

  Много съм доволна от SebaMed. Използваме го дори и сега като големи:)

Остави мнение/коментар