Как да организираме Рожденния ден на детето си?

Как да организираме Рождения ден на детето си?Все някога идва момента да станете родители. След това идва и еуфорията около организацията на първия рожден ден на рожбата Ви.
Чудейки се как да подходите, питате познати, близки и приятели, и накрая взимате решение.
Въпроса обаче опира в това, дали сте помислили за всичко.
Ще се опитам да систематизирам организацията на 1-вия рожден ден на моята малка принцеса.
Живеем в малък апартамент, а приятели – дал Господ. Да не говорим, че от към роднини и близки, нещата седят по сходен начин, голяма фамилия сме, и за щастие се подкрепяме.
Нямахме възможност да направим рождени ден у дома и трябваше да се намери подходящо място за това.
От няколко години насам, детските парти клубове се множат с пълна сила. В това няма нищо лошо разбира се, защото определено са най-добрия вариант, ако трябва да съберете повече от 5 деца с родителите им у Вас.

Затова, стъпка едно: определете броя хора, които искате да поканите. Направете отделна графа за децата. Не забравяйте и бабите/дядовците, те най-много са очаквали виновника за сбирката.
Стъпка две: ако поканените деца надвишават 5-6, а възрастните заедно с Вас са повече от 10-12, вече е добре да помислите за парти клуб.
Стъпка три: Посетете няколко клуба. Ако вече сте водили малкия човек на клубче или сте присъствали на друг празник сте наясно какво може да очаквате.
Ако не, обърнете внимание на следните въпроси, които да зададете във всяко клубче:
3.1. Обикновено цената за наем на зала е за минимум 10 деца. Проверете в близките клубове каква е. Освен това, в тази цена влиза и наем на момичета (жени), които занимават децата. Ако децата на около годинка – 1 год. и половина са повече от 5, по-добре поискайте допълнително момиче, като се информирате за цената.
3.2. Ако искате да внесете торта, се плаща такса, като в повече клубове искат сертификат за произхода на тортата. Ако пък поръчате тортата от клубчето, заплащате цената по каталозите, които Ви предоставят. А, ако има повече мъничета, може да направите сами тортата – рецепта за бисквитена торта с кисело мляко.
3.3. В парти клубовете се предлага кетеринг. Някой работят с една фирма, други с повече. Проучете ги внимателно. Ако близките дни има парти, минете покрай клуба и погледнете какво представлява кетеринга. Имайте предвид, че повечето кетеринг фирми предлагат изключително малки хапки, и ако сте повече от 10 възрастни, 1-2 плата ще са крайно недостатъчни.
3.4. В някой клубове има опция да си внесете храна отвън. Разбира се, за това се плаща такса внесена храна, която за всеки клуб, който има такава опция е различна. При повече възрастни хора, това е доста приемлив вариант, ако има сте затруднени финансово и не може да отделите 400 лв. само за кетеринг.
3.5. Не забравяйте детските менюта, ако децата са над 2-3 годинки.
3.6. За деца над 4-5 годишна възраст има клоуни, куклен театър и куп други опции за забавление на малчуганите.
3.7. Задължително вижте игровата база на клубчето. Дали играчките са от вашите детски години или пък разполагат с нови, здрави и интересни играчки.
Стъпка четири: Ако сте решили къде ще отпразнувате рождения ден на малкото човече, време е да поканите гостите от списъка. Ако от клубчето не са Ви дали покани за Рожденния ден, може да купите готови такива и да ги надпишете.
Стъпка пет: Подгответе списък, с подаръците, които предпочитате да бъдат подарени на детето Ви. Така всеки, който Ви попита „Какво да подари“, ще има възможност да разгледа списъка, и да каже какво е избрал. Ето и някой съвети, как да изготвите списъка с подаръци:
5.1. Обиколете няколко детски магазина, набележете от какво се нуждае детето, било то играчки или дрешки.
5.2. Снимайте стоките, които сте харесали и запишете цените им.
5.3. Остава да направите и списъка, който трябва да съдържа:
- Описание на подаръка
- Магазин, от който може да се купи
- Цена
- Снимка на подаръка
5.4. Изберете подаръци с различни цени, от 10 лева до 200+ лева, ако решите.
5.6. Не се притеснявайте да напишете цените, така всеки може да прецени според възможностите и
финансовото си състояние, колко може да отдели.
5.7. Винаги ще има изненади, но понякога може да са неприятни. Така всеки, който Ви е попитал, ще знае какво наистина Ви е нужно и няма да се заринете с неподходящи и излишни неща.
Стъпка шест: Не забравяйте да украсите апартамента и стаята на детето. Всички деца обичат балони, не забравяйте, че малките човечета обичат всякакви изненади.

Така подготвих рожденния ден на моята малка принцеса, и мога само да кажа, че всичко беше страхотно.
Ако имате да добавите допълнителен съвет, как да организираме рожденния ден на детето си, ще съм благодарна да споделите и Вашите идеи.

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
30 март 2009, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Как да организираме Рожденния ден на детето си?"

 1. sara казва:

  разкажи как мина рождения ден на Викито :)

 2. Milena казва:

  Дори не намирам думи с които да опиша, как се чувствах аз на този ден, след една година.
  Беше като в приказките. Предишната вечер я взехме от баба й. Бях я оставила, за да мога да се приготвя, напазарувам и т.н. Бях купила украса и много балони. Б момента в който влезе в хола, така възкликна и се развилня от радост, като видя балоните и украсата. Беше невероятно. На самия рожден ден малката мишка се събуди с усмивка и до празника в клубчето бяхме заедно в игри и забави. Следобеда отидохме в клубчето, и най-малкото човече (тя), беше най-кротко и игриво.
  Кулминацията беше, когато „духахме“ (т.е. тримата) свещичката, и всички в един глас казаха: Бравоооо, тя започна да се озърта като пумпал, да пляска ръчички и да се смее с глас.
  Заспа като къпана, щастлива, усмихната и доволна.
  Беше страхотен ден.
  Иска ми се баща й да има повече време да прекарваме заедно, но … пък се наслаждаваме на всеки един миг когато може да сме тримата.
  Планували сме уикенд в планината другия месец и нямам търпение да дойде този момент.

Остави мнение/коментар