Поглаждане и масаж на дупето на бебето

Публикувано в: Масаж и гимнастика

Масаж на дупетоПоглаждането и масажа на дупето са аналогични като при другите части от тялото. При масажа на дупето се добавя попляскването на дупето, вместо притискането.

Поглаждане на дупето:

Масаж на дупето:
Разтривайте седалището с дланите на ръцете, като ги притискате по-силно към кожата, за да въздействат и на мускулите, които са в дълбочина.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
10 октомври 2008, категория Масаж и гимнастика.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

4 Коментара по "Поглаждане и масаж на дупето на бебето"

 1. ne e zaduljitelno казва:

  Ъъъ, извинявай но личната Ви педиатърката ли Ви показа, че така се прави масаж на дупето???

 2. Милена казва:

  Да, педиатърката и не само тя. Това което се чува като пляскане съвсем не е болка, и се прави с отпуснати пръсти. Затова се чува по-звучно. За бебето е изключително приятно, тъй като през по-голямата част от времето си седи и лежи на дупето, и така се раздвижва.
  Вас какво точно Ви притеснява?

 3. Siskin казва:

  Уважаеми „ne e zadaljitelno“, сайтът на момичето е прекрасен, грамотен и подготвен с нежен тон. Не разбирам защо на всички статии и споделен опит сте в непрекъсната контра и се ръбите по този грозен и невъзпитан начин. Направете си сайт с многото знания, които явно имате и да видим колко изречения с „Ъъъъ“ ще публикувате и колко ще са полезни те на останалите, които четат с интерес и разглеждат коментарите, защото те са тип „форум“ и са определено полезни. Споделете си опита като сте решили, оставете градивни коментари, но не натоварвайте аудиторията с непрекъснати критики и забележки. Браво, Милена !!!

 4. nadia казва:

  mersi za klip4etata i informaciata mnogo mi pomognaha

Остави мнение/коментар