Как да контролирате теглото си като сте бременна?

Публикувано в: Бременност

Проблемно тегло при бременниТова са няколко малки хитрини, които биха Ви помогнали да контролирате теглото си по време на бременността.
Ето и ситуацията: Току що сте била на консултация при Вашия лекар. Заради бременността Ви доктора Ви съветва да не качвате повече от 10 килограма за целия период. Дават Ви се основни напътствия от сорта на: „яжте балансирана храна и ходете поне 15 минути пеша на ден”, благодарите, тръгвате си и започвате да се чудите, какво ли трябва да значи това. Имате нужда от помощ!
Ето и решението:

Жокер първи: Придържайте се към плана за напълняване. Целта Ви за общо качените килограми по време на бременността, трябва да е съобразена с предишните Ви килограми, височината и възрастта. Взимайки в предвид това, че всяка жена и всяка бременност са уникални, би трябвало да обсъдите с вашия лекар, колко килограма е допустимо да качите.
Жени с наднормено тегло (с индекс на телесна маса (BMI) 26-29 ) трябва да качат не повече от 6 до 12 килограма.
За жени с (BMI над 29) би трябвало да ограничат качването на килограмите до не повече от 7.

Жокер втори: Следете интензитета на покачване на теглото Ви. Не само покачването на килограми е важно по време на бременността, но и интензитета му. Помнете, това не е времето, когато трябва да сваляте килограми. Ако Ви се случи подобно нещо, веднага уведомете Вашия лекар.
През първия триместър гледайте да се ограничите до около 3 килограма за целия период.
През втория и третия триместър, жените с наднормено тегло би трябвало да качват около 300гр на седмица, което прави около 8 килограма за оставащия период.
През втория и третия триместър, жените с наднормено тегло би трябвало да качват около 200гр на седмица, което прави приблизително 6 килограма за оставащия период.

Страница: « 1 2 Всички страници »

Pages: 1 2

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
7 юли 2008, категория Бременност.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар