Диета – 22 ден – 02.12.2008

Публикувано в: Диети

Ден 22 на диета Изминаха 6 дни, в които не съм правила нарушения на диетата. За съжаление, менюто ми не е било много разнообразно, тъй като не ми остава много време да готвя и се храня с най-лесно приготвяните храни, като пица с овесено тесто, печени пилешки бутчета със соев сос, пилешки кренвирши, сирене, гювечета, кисело мляко и подобни. Признавам си, писна ми от пилешко, особено последната седмица. Скоро ще намразя и кренвиршите. Добре, че пицата е от не диетичните храни по принцип, и по-трудно ми писва.

Менюто ми от – 22-ри ден на диета:

8:30 – кафе с мляко
9:30 – 1 кренвирш с 1/2 кофичка кисело мляко
12:30 – 2 пилешки бутчета, 1 крилце, 1/2 кисело мляко
18:30 – бъркани яйца със лук, домати и сирене

Течности: по-малко от 2 литра

Държа да отбележа, че от 3-4 дни се опитвам да вечерям около 18-18,30 часа. Обяда ми е по-солиден, а вечерта изтеглена в по-ранните часове и е по-малко количество. Огладнявам към 22 часа, но обикновено изпивам една – две чаши айрян, за да се заситя.
Разсъждавайки тия дни, установих, че наистина най-здравословно е да се сваля не повече от 4 кг на месец. Това прави по 133 гр. на ден. Обаче, преди да кажете, че това е твърде малко, искам да отслабна по-бързо, нека продължим да смятаме.
133 х 9 = 1197 кал.
133 мазнина са равни на 1197 (1 гр. мазнина = 9 калории) калории. Е, при положение, че необходимите калории за една жена, със средно натоварване на ден са около 1800 калории, остават около 600 калории. Е, мисля, че 600 калории са твърде малко количество, че да се опитвате да травмирате още повече организма си. И да не забравяме, че има голяма опасност организма ви да мине в авариен режим (постига се, ако лишите организма си от храна. Така забавяте обмяната на веществата, организмът минава в авариен режим на работа и изгаря по-малко калории, стараейки да натрупа резерв. Тава вероятността да отслабнете е малка, лошото е, че имате и голям шанс да напълнеете). Затова, бъдете разумни в желанията си. „Как да отслабна с 2 кг за 3 дни?“ – който и да зададе такъв въпрос, значи е пропуснал уроците по биология и химия, докато нагъва чипс и кроасани. ;)
Хранете се умно, за да не се налага да правите диети като мен :(

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
2 декември 2008, категория Диети.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар