Техника на поглаждане при масаж на бебето

Публикувано в: Масаж и гимнастика

Техника на поглаждане при масаж на бебетоМасажът бива 4 вида: поглаждане, почукване, размачкване и разтриване. Започва се с поглаждане. През първите няколко седмици това е единственият масаж, който се прави. Той съдейства за намаляване на повишения мускулен тонус. Техниката на поглаждане при масаж на бебето е първия етап от физическите упражнения на бебето. Поглаждат се постепенно всички части от тялото на бебето, внимателно и нежно. Силата на допир може да определите, като затворете очи и притиснете клепачите си. Силата, с която масажирате трябва да е същата като тази, без да причинявате дискомфорт.
За малките участъци е добре да масажирате с върховете на пръстите си. За по-големи участъци използвайте дланите си. “Малки потупвания” означава да докосвате бебето си нежно, а “масаж” – да движите леко мускулите под кожата.

Масаж на главата:
- докосват се челото, слепоочията и основата на черепа, вежди и клепачи, нос, бузки, местата около устата, ушите и около тях.

Масаж на челюсти:
– трябва да докосвате много нежно предната част на врата, задната част на врата с бавни движения като достигате до рамената. Милвайте бебето от врата към раменете в посока гърдите.

Масаж на рамене и ръце:
Оформете кръг с пръсти и палец около ръката на бебето. Започнете да милвате от участъка около мишницата и се спускайте надолу по ръката. Бъдете много внимателни, когато достигнете до лакътя, това е много чувствителна зона. Ставните участъци се пропускат!!! Около китките можете нежно да упражните въртеливи движения. Много внимавайте с всички тези движения.

Страница: « 1 2 Всички страници »

Pages: 1 2

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
5 септември 2008, категория Масаж и гимнастика.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар