Как да си улесним майчинството

Публикувано в: Бременност

майчинство и съветиВсяка бъдеща майка, а дори и вече раждала жена, се сблъсква с всевъзможни мнения, съвети, кое как да правим, какво да купим и т.н. Разликата обаче от съвет до съвет е, дали този който Ви даде съвет, ще се обоснове, защо да купите или направите това, което Ви е казал. Освен това, ако искате да си спестите и малко лутане, преди да пазарувате, може да погледнете по-долу.

Паниката около раждането на бебето винаги е голяма – дори и да не го показвате, Вие четете, търсите, интересувате се, какво да купите, какво Ви е нужно, и какво е излишно. За много хора, цитирането на определена марка ги прави пристрастни към нея, или го приемат за чиста проба реклама. Но най-важното е, това което са казали, освен да Ви помогне и да Ви улесни при взимането на Вашето решение.

1. Защо да изберете качествена козметика за бебето, а не познатите ни зехтин, мас или просто бебешко олио?
Отговор: Кожата на бебето е много тънка и податлива на инфекции. Хидратирането й е особено важно, за да се запази нейната здравина, както и да се предпази от пресушаване. Използваните от родителите ни, баби, дядовци и т.н. познати методи за третиране на кожата обаче, само омазняват, но не и да хидратират кожата. Хидратирането й може да стане с емулсия, която е на водна основа, така че, да може да се отведе водата до клетките. В останалите случай, когато се третира само с чиста мазнина, тя остава по повърхността, а вода няма как да достигне до клетките, за да се хидратират.
2. От къде може да купим козметиката и да спестим някой лев?
Отговор: Ако имате наблизо аптеки Ремедиум, цените на бебешката козметика, както и на шишета (или просто продукти, които са с препоръчителна цена), може да ги намерите с 10% по-ниска цена. Повечето бебешка козметика има препоръчителна цена, шишетета, бибероните и т.н. също са на по-ниски цени. Ако пък не вярвате, просто проверете.

Страница: « 1 2 3 Всички страници »

Pages: 1 2 3

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
20 юни 2008, категория Бременност.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

5 Коментара по "Как да си улесним майчинството"

 1. severfen казва:

  Аз искам да попитам. Защо да изберете качествена козметика за бебето, вместо познатите ни зехтин, мас или просто бебешко олио? Не искам коментари и няма да коментирам. Просто изказвам моето голямо не съгласие с първа точка.

 2. Милена казва:

  Написано е защо е по-добре. Не е нужно да се повтарям. Въпреки това, всеки решава сам за себе си кое ще избере за детето си.

 3. Сара казва:

  При нанасяне на неотчистени животински продукти като мас може да се провокира много тижка кожна реакция на детето. „Простото“ бебешко олио е като всяко „просто“ нещо – некачествено в повечето случаи.

 4. Ele0nora казва:

  В сланината на прасето, от която се добива маста, се отпагат всевъзможни токсини, които при омазняване на бебешката кожа се поемат от детето. Подкрепям идеята да се купуват добри, пречистени козметики.

 5. Мари казва:

  И аз бях „поклонничка“ на „реномираната“ козметика. В очакване на моя син се запасих с всичко от най-доброто. Когато майка ми и баща ми ни донесоха 2 буркана мас, намерена с връзки, която майка ми беше преварявала в прясно мляко, аз просто й казах, че с тази гадост няма да си мажа детето. Взех маста само защото бях чувала, че с нея стават хубави козунаци и сладки. Бебчо ми е с най-фината и прозрачно бяла кожа при бебетата (с фина като пух руса коса и светлоок). Педиатърката ни изрично предупреди да внимаваме много за кожата и даже препоръча да не го къпем всеки ден. Но и горкият изкара най-тежките 5-6 месечни колики. Съпроводени и с течни изпражнения, които само от изкарване на въздух цапаха всичко – 20 памперса на ден, как ви звучи? И при всяка смяна задължително миене – прекарахме си 5 месеца в банята. Та пробвахме всякаква козметика – треперех му и при всяко розово петънце се обривах аз :) Имаше няколко леки подсичания – леки защото ги хващах навреме, тогава минавахме на мед. кремчета, включително приготвени в аптека. Но зачервяванията продължаваха. След доста нервни разговори с майка ми, която си настояваше за маста, обвинявайки ме, че заради ината ми страда детето, реших най-после да пробваме – след всяко измиване старателно попиване с най-мека кърпа и след това – мас. Е, за два-три дни дупето ни „светна“ :D Без следа от пъпчици, розовини и др. притеснителни неща – мека бяла кожа. Вече една година сме само на мас.

Остави мнение/коментар