Разходка до Шипка и Етъра

Публикувано в: Пътешествия

Разходка до Шипка и ЕтъраПрез последните топли дни от лятото, направихме една обиколка до Шипка и Етъра. Тримата много се забавлявахме, не бързахме и се насладихме на времето си заедно.
Тръгване от София посока Габрово. Пристигнахме сравнително късно, защото не бързахме, а и пътьом минахме през Троянския манастир. Там бяхме за около час, в който можехме да се насладим на прекрасната природа в региона. Върнах се в детските си години, когато с родителите ми правихме обиколки из България, посещавахме исторически местности и забележителности, ходихме по пещери и не бяхме обвързани с време и графици. Малката бягаше на воля, радваше се на зеленината и чистия въздух.


Преспахме в Габрово и на сутринта отидохме до Шипка. Спряхме на паркинга, който е най-близо до Храм-паметника Шипка.

Малката беше неудържима. Изкатери всички стъпала до наблюдателницата на паметника Шипка, без наша помощ. Забавляваше се с оръдията, показваше на куклата си, различни неща, които и правеха впечатление.
Минута, след като слязохме и влязохме в колата заваля. Докато стигнем до Етъра дъжда беше спрял и след кратък обяд влязохме и в архитектурно-етнографския музей.
Последно бях ходила в Етъра преди повече от 5 години и освен, че заведението в комплекса не работеше, нямаше никаква друга промяна. Проблем беше да опазим малката, да не скочи във водата (сякаш е риба и не иска да стои на сухо :) ).

Късния следобед на излизане от Етъра заспа в ръцете на баща си. Беше станало 16 часа, когато обикновено се събужда. След толкова емоции бе така уморена, че спа почти до 20 часа, когато пристигнахме на село.

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
2 декември 2010, категория Пътешествия.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар