Папагал в къщи

Публикувано в: Спoделено

Малко преди малката да си легне, за пореден път с баща й сме се смяли с глас.
Повтарянето и имитацията на околните е нормално за децата, особено на нейната възраст. И е толкова забавно, че тези моменти не са за пропускане.
От 1-2 седмици се е научила да ни имитира с една точно определена интонация.
Онова, А-а-а-а… когато единия говори на другия нещо, и в последния момент другия се сеща и казва, а-а-а-а ясно.
И нашето малко папагалче, сега като и обяснявам нещо, тя ми отговаря „разбирайки“ с: А-а-а-а-а.
Няма как да се опише с думи, нито да предам интонацията й, но всеки път ме разсмива с глас.
Сега не е на ясла, тъй като има кашлица, и си е позагубила гласа. А имитирането с леко пресипнал глас е още по-смешно и запомнящо се.
Тези забавни моменти са толкова красиви, че се замислям, какво ли ще е, когато отминат …

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
19 януари 2010, категория Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Папагал в къщи"

 1. Aneta_77 казва:

  Напълно те разбирам за какво говориш! Моят син е 1г.9мес. и прави същото.Аз падам от смях като говори с баба си по телефона – казва „а-а-а-а“ и кима с глава в знак на потвърждение. Като ми кажа да каже чао, пак по телефона, той казва „Тао-тао“ и маха с ръчичка и дава въздушна целувка. Много е забавен милия! С баща ми чести си говорим че като порасне ще е съвсем различно, как ни си иска да си е такъв мъничък ама времето си върви а покрай нашите малки слънца направо лети.
  P.S. Мила Милена, искам да те поздравя за прекрасния сайт! Страхотен, забававен, интересен…нямам думи просто! Отдавна съм хвърлила око на този Ла редут, но все не смеех, все нещо не ми бе ясно, но тук намерих много информация и май скоро ще направя опит да се регистрирам. А и не само там де , парфюмите са ми голяма слабост, но с цените тук в България и финансовата криза не винаги мога да си позволя, а сега открих решение благодарение на теб!

 2. Милена казва:

  Благодаря ти Анета за хубавите думи!
  Първо, пожелавам на теб и семейството ти да изживеете всеки един прекрасен миг с малкия ви син. А това, че порастват и с умиление си спомняме са онези съкровени мигове е наистина трогателно и дори се просълзяваме.
  Малката преди два дни проведе 5 минутен смислен разговор по телефона с баща си. Каза му, че е ходила на люлките, че е яла, че е нахранила бебето, че ще спи и ще приспива и бебето. Естествено, всичко това го повтори 7-8 пъти :) но беше впечатляващо. Тао-тао тати, целуна телефона и ми го даде :)
  Колкото до ларедут, каквото не разбираш, ще помагам :)
  А парфюмите, от Fragrance Direct се оказват най-изгодни за сега.

Остави мнение/коментар