Детска ясла с продължение

Детска яслаСлед първият ден и прегледа, нещата уж изглеждаха добре. Но уви, не беше така.
Заведох я и на УНГ и докторката така, че едното ушенце е зачервено. Изписа коларгол с антибиотик в него и каза да следя състоянието й.
На следващия ден, тя вдигна 38,5 температура и се обадих на докторката УНГ. Тя изписа антибиотик и каза, да отидем на преглед след 3-4 дни, за да види как е състоянието й.
Колкто и да не ми се искаше, знам колко е опасно да се възпали уше, и реших, че няма да експериментирам с нейното здраве. Купих антибиотика и започна курса на лечение.
За щастие, още на следващия ден имаше видимо външно подобрение на състоянието й. Не си дърпаше ушето, нито беше отпаднала.
След 3 дневен прием я заведох на контролен преглед и докторката каза да даван антибиотика 7 дни, като в понеделник мога да я пусна на ясла.
Зарадвах се, че детенцето се подобрява. Не съжалявам, че започнах антибиотик, защото знам как се мъчих преди няколко седмици с вируса, и накрая не издържах и започнах антибиотик. След първия прием бях на крака, а издържах една седмица на легло.
Колкото и негативи да имат тези лекарства, факт е, че помагат.
Дано тези премеждия са по-редки и детенце да е здраво – адаптацията ще мине лесно, в това не се съмнявам.

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
5 ноември 2009, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

11 Коментара по "Детска ясла с продължение"

 1. ne e zaduljitelno казва:

  Гадни болести! За съжаление от тук нататък ще е така. До 3 годишна възраст имунитетът на малчовците е твърде нисък – много бързо се разболяват и бавно оздравяват. Дано да нямате други такива тревоги.

 2. sara казва:

  Някои учения твърдят, че до 7 години в общия случай децата нямат собствени болести, а придобиват реакции на емоционална основа, попивайки състоянието на родителите си като силно се влияят и от отношенията между тях.

 3. Milena Drenovska казва:

  Сара, чела съм такива теории, и до голяма степен мога да се съглася, но има и фактори, които не могат да се игнорират, например грипна епидемия. Колкото и добри да са семейните отношения и излъчването, колкото и да е устойчиво детето на болести, има моменти, в които имунитета му спада. А когато това е в комбинация с няколко фактора – като никнене на 4 кучешки и още един друг зъб, ходене на детска ясла и грипна вълна, е твърде трудно да се предпази детенце, колкото и добри да са отношенията и да няма напрежение у дома.
  Разбира се, ако фактора за това дали се разболяват децата е, че единия родител работи много, и че и двамата са преуморени влияе, значи имаме принос за това и ние.
  Но факт, в къщи няма напрежение, нито проблеми, но пък сме преуморени …

 4. sara казва:

  Миленче, аз не коментирах отношенията ви. Казвах, че понякога емоциоалното състояние влияе на хората от всякакви възрасти. Едни ги хваща грипа, други не ги хваща грипа. Едни боледуват 1 ден от грип, други 1 месец. По-скоро отговорих на написаното от предишния читател, а не от тебе.

 5. ne e zaduljitelno казва:

  sara, добре ти го е казала Милена, не емоционалното състояние вкъщи са причините за разболяването на децата! Ако и твоето дете ходи на градина, би трябвало да си наясно, че едно от децта да киха и кашля, 80% от останали след 3-4 дни ще са прихванали неговия вирус въпреки, че вкъщи цари мир и разбирателсво. Не е възможно да опазиш детето от болестите от градината дори и да си в прекрасни отношения с половинката си. Тук нещата опират имено до имунитет. Ако не желаеш детето да боледува си го гледаш вкъщи и не го пускаш на градина, но ходи ли, боледува, оздравява, изгражда имунитет. Тук няма връзка с „емоциоалното състояние“ между родителите! Вярно, е че ако има проблеми, то те ще отразят и върху детето, но ни и да го разболят с кашлица, сополи, болки в ушите, каквото е имало при Милена!
  Успех и бъдете здрави!

 6. sara казва:

  Не казах отношения между родителите! Казах емоционално състояние. Четете, не фантазирайте. А връзка има и то директна. Личен опит :) Връзката между физиката и психиката е права и неотменна. Но като не ви интересува какво всъщност поражда причината едно малко дете да се зарази или не и ако да за колко време д го прелази вируса, действайте с лекарствата.

 7. Милена казва:

  Сара, не съм казала, че не съм съгласна :)
  Казвам, че дори и при перфектни семейни отношения, това че сме претоварени може да даде отражение и на детето. И то дава, безспорен е факта. Просто анализирах, че емоционалното състояние дава отражение, дори и да са чудесни семейните отношения.
  Знам и когато сме по-изнервени от външни фактори, как това й се отразява и на нея.
  Така че, не отричам, че има връзка.
  ne e zaduljitelno, не съм отрекла тази теория. Сара има предвид, че емоционалното състояние влияе на податливостта на детето към заболявания, а не че то разболява или предпазва децата!

 8. ne e zaduljitelno казва:

  Изобщо не фантазираме, написала си точно „попивайки състоянието на родителите си като силно се влияят и от отношенията между тях“. Не мога да те разбера какво искаш да кажеш и какво точно имаш в предвид под „емоционално състояние“ – кавги вкъщи ли, побой биха го заразили с хрема или грип?!
  И не мога да си обясня от поста ти какво имаш в предвид под „Но като не ви интересува какво всъщност поражда причината едно малко дете да се зарази или не и ако да за колко време д го прелази вируса, действайте с лекарствата.“!
  Каква е причината според теб да се зарази едно дете примерно от грип? Според мен се заразява от контакт с друго заразено дете?!
  Обясни ни моля те, на нас непросветените „какво всъщност поражда причината едно малко дете да се зарази“!

 9. sara казва:

  Пример – младо семейство с малко дете. Бащата работи до късни часове. Майката не е доволна от това. Отношението й към съпруга като любвеобилност, вежливост, обгрижване е прекрасно, но отношението й към работното му място, работата му, отношението му към работата изобщо е незадоволително. Но жената се притеснява да се жалва по въпроса и държи негодуванието си в себе си или го оправдава с вечните оправдания на съпруга си, че го правел „за тях“. С времето вътрешният тормоз на жената става значителен + подсъзнателно тя отправя критика към мъжа си. Детето в ранната възраст попива мигновено и изцяло емоциите на майката. То придобива вътрешното напрежение без да има кавги, караници или други прояви на елементаризъм. Връзката психика – физика е изключително силна. С времето (3 – 5 месеца) детето необяснимо започва да се заразява от всеки дребен вирус, постоянно да е неразположено. Което от своя страна увеличава страховете на майката. И кръгът се завърта. Реален пример.
  Втори пример – Разделено семейство. До раздялата детето 2 години не е боледувало нито веднъж. Изобщо от нищо. След раздялата поради преустановяване на контакта от страна на бащата с майката, майката отказва детето да контактува с роднините на бащата или да даде детето да бъде заведено при баща му, говори отрицателно за бащата и семейството му пред други хора. В следващите 2 години абсолютно необяснимо детето е болно всеки месец независимо от сезона, в някои случаи неколкократно. Детето не ходи на ясла/ детска градина. Реален пример.
  И в двата случая няма и не е имало никакво повишаване на тон, грубости или друга форма на насилие. Въпросът е, че се заразяват неустойчивите, а устойчивостта на физиката е повлияна в много висок процент от устойчивостта на психиката. За лечението на заболявани при децата чрез алтернативни методи, стъпващи на психиката няма да ви пиша, защото не ми се струва, че ви интересува.

 10. ne e zaduljitelno казва:

  Мдааа, за тези неща не се бях замисляла, защото (да не чуе дявола) нямаме такива проблеми. Тати ни е с нормално работно време, помага ми изключително много, общо взето нещата са нормални. Та при нас ми се струва, че нашите хреми са предимно от градината. Пускам детенце абсолютно здраво, но след 3 дни е със сополи, ама то как няма да е като, когато отида да го взема всички кихат и кашлят. Абе да са живи и здрави, другото ще се оправи!:)

 11. Милена казва:

  Тази теория до голяма степен е продължение на пренаталното възпитание.
  Детето усеща емоционалното състояние на родителите си, много по-силно, отколкото самите ние го усещаме за нас и за половинката си.
  И проблема не е дори в това, че и двамата много работим, а че сме преуморени физически и психически. Това автоматично може да понижи имунната защита на детето. В следствие на понижен имунитет, детето просто по-лесно може да се зарази от външните фактори като вируси.
  Това до голяма степен може да обясни, защо едно дете се разболява, когато е далеч от родителите си. Когато загуби пряката връзка и сигурност, се разклаща и неговата емоционална и имунна устойчивост.
  Много е обширна темата, за да може с няколко коментара да се обхванат по-голяма част от факторите, които влияят.
  Малката е била в контакт с други болни деца, но не се е заразявала, защото знам и какво ни беше състоянието тогава (до преди няколко месеца).
  И поредния факт, страховете на родители се превръщат в реалност. Мислиш си, че правиш всичко за да предпазиш детето си от разболяване, а самата вманиаченост, да го предпазиш от всичко възможно, му причинява постоянни инфекции (реален пример, за дете, което от фобията на майка си, за 2 години няколко пъти е влизало в болница, било е на антибиотици не един път, и като бебе, само едно от изхожданията да му е леко кашесто, е прекарвало дни – до седмица на лечебна хумана). Това е проблем от родителя/родителите, не че детето не е здраво. Твърде голямата предпазливост, също може да доведе до пагубни последици.

Остави мнение/коментар