ОТГОВОР на Стъкловидно вещество в топено сирене

Публикувано в: Миш-Маш

Топено сирене ДобревПродължение на Стъкловидно вещество в топено сирене.

След като не постигнах нищо в Комисията за защита на потребителите, писах на производителите на сирене „Добрев“. Писах им какво съм намерила, приложих снимковия материал и след по-малко от 24 часа получих отговор. Разбрахме се да им предоставя проба от топеното сирене, за да могат да го изследват. Това и стана, пратих им материала и зачаках отговор.
15 дни след като беше предадена пробата, получих и отговор от „Добрев“. Според писмото, пробата е изследвана в две лаборатории, за да се сравнят резултатите.
Резултатите са следните: Кристалчетата в топеното сирене са получени от наличието на солта и калция в млякото, в резултат на високата термична обработка. Те са абсолютно безвредни, но това не прави наличието им по-малко неприятно.
Дали това е вярно, склонна съм да вярвам. Както и самите те казват обаче, наличието на кристали не ги прави по-малко неприятни.

Извода след цялото това лутане е, че на Държавните институции не може да разчиташ. Оправяш се сам. Надявам се производителя да е достатъчно отговорен, за да повиши контрола, след като няма кой да го изисква от него.
А за останалите, които по един или друг начин се сблъскват с подобни проблеми, мога да кажа, че трябва да си търсим правата. Не оставяйте нещата да отминат просто така.
Надявам се това да накара и производителите да са по-отговорни, но да видим.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
2 април 2008, категория Миш-Маш.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Един Коментар по "ОТГОВОР на Стъкловидно вещество в топено сирене"

  1. MINOLTA казва:

    Аз в пушено свинско филе, намерих перошина. Така, че вече и в това не вярвам, че е такова каквото трябва да е. Изобщо остана ли ни нещо ПОЛЕЗНО за ядене….

Остави мнение/коментар