Влюбена и погубена – трета, последна част

Публикувано в: Истински истории

Продължение на Влюбена и погубена – втора част:

Влюбена и погубена - трета, последна частДните минаваха бавно и мъчително. Отношенията не бяха нито по-лоши, нито по-различни. Работата вървеше, но това бездействие и липса на обяснение за случилото се, я тормозеше все повече. След още няколко дни той отново я покани у тях. Това бе сигурен знак, че той също би искал нещата не само да се изяснят, но и да се задълбочат.
Отидоха у тях и сценария с вечерята и коктейлите се повтори. Тиха музика и приятни разговори. От приказка на приказка, от въпрос на въпрос, той накрая й казал: Ти си умна жена, дори много. Признал съм го и безкрайно много го ценя. Каква според теб е причината да не се получават нещата?
Тогава тя, гледаща в недоумение, изправена пред този ребус, започнала да налучква, да мисли и да премисля. Предположенията били какви ли не, от какво ли не естество, всичките които обмисляла дни наред. Дори през главата й минало, че той не иска деца и подсъзнателно това е причина да не се получават нещата … Но, не било и това. Докато просто не го погледнала и не изрекла: „ти си бисексуален … „? Но се оказало, че и това не е. Всичките разкази за авантюри, за залитания, за обожателки били просто със сменен род – всичките били мъже. Той дори не бил бисексуален, дори не е бил с жена, дори не би могъл да бъде с жена, той просто е гей.
Тя останала безмълвна, опитвайки се да осмисли всичко, което се случва, да осъзнае какво се е случвало. Хиляди въпроси й се въртели в главата. Искала да знае всичко, да крещи, да избяга, да помогне, дори и да го промени. Да промени? Да промениш наклонностите на гей или лесбийка? Да накараш гей да се влюби в жена? Непосилна задача …
Но защо било всичкото това овъртане, намеци, че искал да бъде с нея, че виждал в нея подходящия човек?
Интересни въпроси, на който тя дори получила отговори и обяснение.
Той не можел и не искал да признае нито на родителите си какъв е, нито на света. За него най-доброто спасение било да си намери жена за пред обществото, която да приеме това, което е той, или да намери жена, която дори и да не може да разбере какъв е той. Логичен би бил и Вашия въпрос (както бе и моя към нея), коя жена – нормална, не би се усъмнила, ако мъжа й просто не изпълнява и не може да изпълни съпружеските си задължения? Рано или късно, колкото и ограничена да е, колкото и ниска култура да има, това няма как да не стане подозрително. А и в крайна сметка, наследниците, за които родителите му така много настоявали, много трудно биха могли да се появят с непорочно зачатие…
Завършека на историята: той продължава да има много авантюри, да лъже, че има приятелка и да не е намерил жената, която да му роди дете (вероятно инвитро).
Тя: опита се да преодолее унижението, продължи да работи с него, това не попречи на работата им, намери си приятел и с времето нещата просто бяха забравени.

Етикети/Тагове: , , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
28 януари 2008, категория Истински истории.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Един Коментар по "Влюбена и погубена – трета, последна част"

  1. Диди казва:

    За съжаление за жените ,се случват тези неща.Да се стремим да се оплитаме в интимни отношения на работното място,защото последствията не винаги приключват с брак.А тук …какво да кажем?Интелигентен мъж,който само иска да е в обществото с жена за да прикрие истината.Дали има такива жени ,които живеят с гейове?

Остави мнение/коментар