Гимнастика на краката на бебето

Публикувано в: Масаж и гимнастика

Гимнастика на краката на бебетоГимнастиката за крака включва следните упражнения:

Първо: сгъване и разгъване на краката – хванете с ръце поотделно краката на детето в областта на подбедрениците и извършвайте едновременни сгъвания и разгъвания на двата крака в коленните и тазобедрените стави.

Второ: велосипедист – сгъване и разгъването на краката се извършва последователно, когато единия крак се сгъва, другият се разгъва и обратно.

Трето: Тупаница – хванете краката както при „велосипедист“ и ги сгънете в коленете и тазо-бедрените стави. Допирайте стъпалата до масата с цялата повърхност. При извършване на упражнението единия крак се повдига от масата, а другия се допира, след което се извършва обратното. Краката не се разгъват, нито се трият в масата, а само се тупат в нея.

Четвърто: Тазобедрено разгъване на краката. Това упражнение би трябвало да Ви бъде показано в ортоперичната клиника. След 3-тия месец личния лекар е длъжен да Ви даде направление за ортопед-травматолог, и специалист да види как се развива Вашето бебе. Изключително важно е да не пропускате това посещение. Ако има проблем със ставите и развитието на бебето, ще може да бъде преценено. Може да се наложи да слагате специални гащички на бебето, за да се откоригират евентуални проблеми. На същия преглед би трябвало специалиста да Ви покаже и следното упражнение. Сгъват се крачетата и в сгънато положение се разтварят настрани, перпендикулярно на тялото, като допират повърхността на която лежи бебето. Повтаря се 3-4, 5-6 до 10 пъти.

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
10 септември 2008, категория Масаж и гимнастика.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар