Поставяне по корем и рефлексно пълзене

Публикувано в: Масаж и гимнастика

поставяне по коремПървите стъпки от масажа и физическото стимулиране на бебето започват с техниката на поглаждане. Съвсем естествено, Вие докосвате бебето, когато нанасяте кремовете след баня. Но след 4-6 седмица е добре да започнете да се занимавате повече с физическото развитие на бебето.

След първия месец, бебето може да се поставя по корем за по няколко секунди на ден, като постепенно се увеличава времето. Седмица след седмица, малкото човече ще издържа много повече от няколко секунди, около 10 минути. Това упражнение подпомага развитието и движенията на главата и врата. То се прави и през второто тримесечие. Ако обаче бебето е нервно и се раздразни, обърнете го отново по гръб.

Когато бебето поставено по корем, повдига и задържа главата си, може да започнете и с упражнението рефлексно пълзене. Подпрете с дланта на едната си ръка (или с двете) стъпалата му, когато краката са сгънати в коленните стави. Детето се отблъсква рефлексно, при което изправя краката си и се придвижва напред.

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
2 август 2008, категория Масаж и гимнастика.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Един Коментар по "Поставяне по корем и рефлексно пълзене"

  1. niki казва:

    imah 4uvstvoto, 4e beveto 6te si udari riazko glavata, koeto bi bilo izkliu4itelno opasno i nepriatno za nego…poniakoga se 4udia kade im e akula na niakoi hora…

Остави мнение/коментар