Бебешки храни

Бебешки пюретаПреди време публикувах една статия „Хранене на бебето“, в която има и анкета: Бихте ли пазарували бебешки храни онлайн? Извода от резултатите е, че хората биха пазарували бебешки храни онлайн, ако доставката е безплатна. Друг е въпроса, че много малко хора все още се доверяват на интернет търговията в България.
Малко преди да дойде време за захранването на Вики се поинтересувах, какви марки пюрета има на българския пазар. Първоначалното проучване от околните магазини ми показа, че най-масовите марки на пазара са Ганчев и Hipp.
Оказа се, че Ганчев са една от най-евтините марки, но в пюретата дори за първоначално захранване има добавена сол и/или захар.
Hipp от своя страна са на значително по-висока цена спрямо Ганчев, произведени от био продукти и сравнително добро разнообразие.
Определено не бях впечатлена от малката алтернатива за бебешки пюрета и реших да потърся други варианти. Е, с питане от вече опитни майки, е най-лесно. Така разбрах за още няколко марки, които почти не са разпространени на българския пазар, а именно Bebivita, Sunval, Semper. Естествено има и други като Gerber, Nestle, Nestle Alete, Ам-ам, Овко и някой други, които така и не съм опитвала.
Интересното в случая е, разнообразието, които предлагат първите две марки – Bebivita и Sunval.
Няма да изреждам видовете пюрета, които предлагат Sunval и Bebivita, само ще Ви кажа, че имат повече видове пюрета от Hipp, а цената наистина конкурентна. Ако за едно 190гр бурканче бебешко пюре на Hipp плащате около 2,70 – 2,80, за същата разфасовка, дори със същото съдържание на Bebivita и Sunval плащате около 1,70-2,10лв. Ако въпроса опира само до цената, може да пробвате и позлатените пюрета предлагани от Nestle Alete, но пак няма да може да получите това разнообразие, което предлагат другите марки.
Е, сега въпроса ми е, какви пюрета купувате вие за вашите мъничета и защо конкретните марки? Защото няма голямо разнообразие около дома ви, защото са най-разпространени, защото са най-евтини, защото детето ви отказва другите марки, или просто посочете защо и как сте избрали марката пюрета за вашето дете?

Коя марка бебешки пюрета купувате?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
20 декември 2008, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Бебешки храни"

  1. Lady Frost казва:

    Основно купувах Гербер, Сънвал, Бебивита и Литъл Бий.

    Купували сме и на Хип, но определено не ми допадат, толкова много, колкото изброениет.

  2. sholk казва:

    Аз купувам на Хип най-вече, понякога на Нестле и Гербер. Ганчев не ги одобрявам поради споменатото в статията.

Остави мнение/коментар