Хранене на бебето

Хранене на бебетоДойде ред и на захранването на бебето – постепенното му адаптиране към не млечна храна. В България все повече навлиза тенденцията за по-късно захранване на бебето. За децата, които са изключително на кърма препоръчват захранване след 6-ти месец. Преди години, захранването е започвало след първия месец на бебето, което в последствие се оказва неправилно. Ако започне захранване от толкова малка възраст със сокове и пюрета, по-скоро е вредно, от колкото да помогне на детето. Коликите още не са отминали, а се започва даването на много по-бързо и силно ферментиращи храни. Това само претоварва крехкия организъм на малките бебета. От друга страна, за бебетата на адаптирано мляко захранването може да започне и след 4-5 месечна възраст, ако бебето е готово – т.е. проявява интерес към храната която Вие консумирате.
Въпреки всички промени, всеки родител, сам преценява кое е най-доброто за неговото дете.
Когато и да започне захранването, важно за детето е да приема биологично чисти храни. За съжаление, повечето продукти на пазара не са такива. За целта, производителите на бебешки и детски храни са под строг контрол и използваните от тях продукти за производство на храните са значително по-чисти, от това което консумираме ние.
Избора на бебешки и детски храни става все по-труден. Все повече марки навлизат на Българския пазар, както има и български такива фирми производители. Не във всеки магазин могат да се намерят всички марки от предлаганите храни. Дали защото някой са по-скъпи или по-малко търсени, трудно се намират всички продукти на едно място, дори и в специализирани бебешки магазини. А дори и да има магазин в който можете да намерите всички продукти предлагани на българския пазар, ако той не се намира близо до дома Ви, какво се случва?
Сблъсквайки се с този и други подобни проблеми се замислих, дали Вие бихте пазарували онлайн детски храни, ако има магазин предлагащ всички видове и марки за Вашето бебе и при какви условия?

Бихте ли пазарували бебешки храни онлайн?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...

Ако някой от отговорите, който бихте посочили не фигурира, може да го оставите като коментар.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
11 август 2008, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Хранене на бебето"

 1. ne e zaduljitelno казва:

  Признаци, по които можете да разберете, дали детето ви е готово за захранване:
  * Удвоило е теглото си от раждането;
  * То може да седи само;
  * Може само да взима предмети и да ги слага в устата си;
  * Гледа ви как се храните и проявява любопитство;
  * Може да показва и да „си каже“. Около 6-месечна възраст, бебетата могат да поискат храна, като посегнат към нея, или да я откажат, отвръщайки глава настрани. Понякога може да не разберете, какво иска да ви каже бебето ви. Тогава му предложете храна, но не го насилвайте, ако не я иска.
  * Бебето ви се струва гладно, скъсява интервалите между храненията, и няколко дни на често кърмене не помагат. (Обикновено, ако става въпрос за период на по-интензивен растеж, след 3 до 10 дни кърмата ви се увеличава и задоволява нуждите на бебето.)

Остави мнение/коментар