Кой е с предимство? За жените шофьори

Публикувано в: Миш-Маш

Кой е с предимство? За жените шофьориМного е странна тенденцията по пътищата. Жените стават все по-добри шофьори, за разлика от много мъже, които си мислят, че само защото имат подобие на скоростен лост между краката, ги прави по-добри. Излишно е да коментирам тези шофьори, с диагноза Голф и дори не само, а като цяло каращите VW. Изумително е озлоблението по пътищата. Шофьорите отказват да дадат предимство дори на градския транспорт, линейки и пожарни, а да не говорим за обикновена кола. Но не само това, ако някой случайно даде път на автобус или тролей например, клаксона на поне 10 коли може да заглуши музикалната уредбата в колата ми.

Днес отивайки на работа, за пореден път бях изправена пред дилемата – ще успея ли да превъзпитам поне 10 шофьора? Или няма да успея …
Очевидно трафика в София изисква понякога да се правят нарушения, но пък заради собствената ни неорганизираност, не е нужно друг да страда. Вярвайте ми, трудно е да не се правят нарушения в Софийските пътища. На ден минавам 40 км в града (само отиване и връщане), като пресичам центъра (сточна гара). Опитвам се да бъда много по-толерантен шофьор, но когато колегиалността на пътя е рядко срещано явление е много трудно.
Въпреки това, има шанс, нещата да се променят. И няма да спра да опитвам.
Днешната ситуация бе следната:
Чакайки на светофара на сточна гара, от Подуяне, намирах се в средна лента. Трябваше да се престроя в дясна, за да мога да направя десен завой. Но ако го бях направила преди спирката, щеше да е нарушение. След спирката, маркировката позволява престрояване. Е да, но в тази лента имаше повече коли, от колкото в средната.
Та кажете ми сега, кой е с предимство? Този, който пуска мигач и иска да мине пред такси, което се движи в нарушение, защото е в бус лентата, или въпросното такси?
Факта, че той е в нарушение и затруднява движението на автобуси, линейки, пожарни и други коли със специален режим е достатъчен и заслужава да му се отнеме „предимството“.
Е, той не беше никак съгласен, след като минах пред него, въпреки нежеланието му да ме пусне да се престроя, но това е то, не стига, че правиш нарушения, но и не позволяваш на останалите коли да се движат безпроблемно и правилно.
Но там има камери, надявам се, всички тези нарушители да получат своите призовки.

И се замислям, вие какъв шофьор сте? Правите ли нарушения? Как се отнасяте към нарушителите?
Смятате ли, че трафика и възпитанието на шофьорите може да се подобри? Какво бихте направили вие, за да промените тези безредици?

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
13 април 2010, категория Миш-Маш.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

3 Коментара по "Кой е с предимство? За жените шофьори"

  1. Парфюми казва:

    Лично аз се съмнявам да има честитки по пощата, защото не винаги тези камери снимат, а само когато има акции :/

  2. Милена казва:

    Напротив, получават се, и още как. Така мъж ми го глобиха с моята кола миналата година.

  3. Tsvetelina казва:

    Не знам за честитките от камери, аз лично внимавам, по Цариградско знам, че има няколко камери и дори в лява лента гледам да не съм с повече от 80. Надявам се да снимат наистина, защото ми е омръзнало да ме натискат разни отзад, които явно не могат да четат, или не познават знаците, знам ли. Интересното е, че тенденцията е разни трошки да се силят, докато джиповете и луксозните коли сякаш по-културно се движат, поне отчасти. Иначе оправия със селянията няма – сутринта на Гешов и Дойран едва успях да мина – направо по Гешов към България, където от Дойран се изсипват кой както свари. Един за малко да ме удари и след като не спрях да му направя път, ми ръкопляска. Сякаш съм му длъжна с нещо… Не мисля, че могат да се превъзпитат. Просто да им съберат книжките на такива… и ще изпаднем от първо място по катастрофи.

Остави мнение/коментар