Най-големите врагове на новата връзка

Публикувано в: Мъжете и Жените

Най-големите врагове на новата връзкаПочти всеки, в определен етап от живота си се е разделял с приятеля си по една или много причини.
Несъвместимост в характерите, конфликти, несъвпадение на желанията за бъдещето, преследващо го минало и още много други фактори.
Но идва ден, в който срещате нов човек, с който виждате, че може да постигнете това, за което мечтаете.
Всичко до тук е чудесно и като по учебник.

Но как да направим така, че да не допуснем грешките, които сме допускали в предишните си връзки, за да може това, толкова обещаващо партньорство да просъществува, и прерасне в по-стабилна връзка?
След почти 3 години, се замислих, че е време да споделя с вас, какво ми помогна, да превърна много бързо една зародила се връзка в прекрасен и стабилен брак.

Отговорът е един – забравих за миналото!
Какво имам предвид обаче?
Миналото няма как да се забрави, особено, ако е свързано с много болка, огорчение и разочарование. Невъзможно е да се излекуваме от това с магическа пръчица.
Но е възможно, да направим така, че да се наслаждаваме всеки миг, всяка частица от нашето същество, да трепне в очакване на следващата среща с любимия.

Ето как:
Не бъдете еманципирана жена – оставете първата крачка на мъжът!
Или респективно, ако сте мъж, бъдете мъж и направете първата крачка вие.
Колкото и мъжете да обичат да бъдат сваляни и ухажвани в днешно време, толкова обаче, когато искат нещо сериозно, държат те да се преборят за него. Духът на ловец, останал от праисторията се пробужда, когато мъжът иска наистина да бъде с тази жена. Тя е пленила сърцето му и той е готов да я спечели.

Когато се запознахме с мъжът ми, имаш още десетина човека. Изкарахме страхотна вечер, в много приказки и разкази. След като си тръгнахме, единственото, на което се надявах бе да се видим отново, не защото очаквам нещо от него, а защото ми бе изключително приятна компанията му.
Можех и аз да го поканя, но не исках. Исках да разбера, дали този мъж има желание да бъде с мен, не просто за месец-два, година или две.
Да прелъстиш мъж е по-лесно от колкото да го спечелиш. Аз исках този мъж, без дори да го познавам. Електричеството, което протече, когато за секунди ме докосна (без да е влагал в това интимност), бе нещо, което не ми се е случвало никога.
За радост, той ме покани на среща и с тази покана, бях решена, че няма да допускам грешките от миналото си, както и миналото, да стане част от настоящето ми.

Миналото винаги пречи, ако му позволиш да стане част от настоящето
Когато една нова връзка започне да се гради върху оправдания за неволите в миналото, тя неминуемо ще се превърне в същото – неуспешна връзка. Всеки път, когато възникне проблем, ако се намесва миналото, страха, че някой е постъпил по определен начин, винаги ще е пречка.
Ако обаче връзката е изградена изцяло от истински моменти, само между тези двама души, без отминали събития да засенчват настоящето, тя има реални шансове да просъществува, и тези двама души да останат влюбени един в друг години.
Събрали се да съградят нещо ново, и двамата нямат нужда от пречките и неволите на миналото. То е там, където му е мястото, погребано дълбоко, и само мисълта да го извадите наяве, би попречила на щастието ви.

Не зададох нито един въпрос за бивши или настоящи връзки. Не ми бе зададен такъв. Всичко, което исках да знам, го виждах от отношението към мен.

Любопитството за миналото
Кому е нужно да знае, защо някой се е разделил с бившото гадже? За да има вечни притеснения? За да опознае човека по-добре? За да избегне това да не се случи и с тях?
Няма нужда от такова опознаване. Човек е такъв, какъвто Вие искате да го видите. Ако искате да знаете недостатъците му, опознайте ги на база вашите взаимоотношения.
Ако искате да изградите мнение за човека на база миналото му, значи вие не сте готов да живеете в настоящето. Няма нужда да предрешавате връзката си, намесвайки миналото.
Оправданията за минали грешки, несполуки и разочарования, само ще ви попречи да се насладите на красивите моменти. Вечния страх, от информацията за миналото на другия, само ще ви навреди, да се радвате на това, което имате.

Когато сме се срещали с негови приятели, е имало случай, в които някой иска да ми каже нещо за миналото, за минали връзки, за бившите му гаджета, но аз не исках да знам. Помолих, да не ми обясняват, че дори името не искам да знам на човека. Това е напълно ненужна за мен информация, която ако знам, може да ми попречи, да се насладя на щастието си.

Разбира се, дори и да избегнете всичко това, няма гаранция, че връзката ви ще бъде успешна.
Но шансът да изградите много по-добра връзка от предишните си, независимо дали прерасне нещо по-сериозно или в брак, е много по-голям.

„По-добре да метеш боклука на настоящето, отколкото да бършеш праха на миналото“ Т. Худ

След много години повтаряне на едни и същи грешки, основно намесване на миналото, промених това и тези правила доведоха до прекрасен и стабилен брак. А вие какво променихте, за да постигнете вашата хармония ?

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
15 януари 2010, категория Мъжете и Жените.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

3 Коментара по "Най-големите врагове на новата връзка"

 1. много правилно и много рядко срещано мнение за жена … все бързат да уточнят, да споделят, да си направят извод … още от първата среща …

  на кой му пука за миналото. Щастието е тук и сега пред теб, защо да се взираме в миналото и да го оставя да хвърля сянка върху настоящето ни :)

 2. ne e zaduljitelno казва:

  Както го описваш, явно някой доста ти е вгорчил живота в минало, щом даже не искаш да запазиш спомена за него, дори като приятел;)
  А според мен няма нищо лошо да се споделя и да се спомня за миналото, дори за забавни или не толкова случки от минали връзки, все пак те са част от живота ни и искаме или не те винаги ще бъдат там някъде в сърцата ни.
  Друг е въпроса дали това допада на партньора или не. При нас няма скрито покрито, разказваме си, споделяме кое ни е харесало и кое не в предишните връзки, какво ни е радвало и какво натъжило, с една дума забавляваме се, така мисля се учи човек от грешките си и показва мисленето си пред човека с когото е. А не, аз с предишния сгреших, но сега ще бъда друга и няма да сгреша, не може и не трябва да бъдем други! Трябва да сме себе си, дори и да сме сгрешили преди, трябва да признаем грешките си пред себе си, за да ни уважават и другите. Не казвам да се обвинямаме за всяка несполучлива връзка, а само че трябва да бъдем честни пред себе си и пред човека до нас:) Аз така го разбирам и съм доволна, мое мнение:)

 3. mdaaaa казва:

  hahaha:)

Остави мнение/коментар