В зоопарка

В зоопаркаМоже би всяка майка страда, когато мъжът й работи много и не му остава достатъчно време със семейството. Но такъв е живота, това са трудности, през които повече минават. Затова трябва да се наслаждавате на всеки миг заедно и да го използвате да компенсирате поне малко от пропуснатото време.
След дълго време на очакване, най-накрая дойде нашия ден. Мама, татко и детенце!
Времето беше превъзходно и решихме да отидем в зоо парка. Бях я водила с моя приятелка преди, но не бяхме ходили тримата. Разказвах на тати как се е държала, но не беше същото. Сега, той имаше възможност да се наслади на това, да виждаш как малкото човече се радва на момента прекаран заедно с мама и тати.
Беше преди обяд, а тя изпълнена с енергия. На входа на парка й купихме надуваем заек, сама си го избра и естествено, интереса към него трая около 5 минути.
Тигрите не бяха излязли и се отправихме директно към въртележката. Предишния път я бях качвала на въртележка и много се забавляваше, за разлика от другите малчовци на нейната възраст – те се разплакаха.

На въртележката
Close
На въртележката

Сложихме я на седалка за бебета, и въртележката се завъртя. На всеки оборот й викахме и тя се смееше с глас и се обръщаше да ни гледа, когато отминаваше. Страхотна кукла беше. Бях я облякла в рокля и естествено имаше и шапка, която упорито се опитваше да махне. След въртележката отидохме при маймуните. Определено й харесаха, подскачаха и издаваха звуци, а тя с огромна усмивка ги гледаше. Питахме я, какво е това мами, маймуна? А тя се опитваше да го произнесе, и в крайна смета се получи нещо като – мамайма :)
Пуканките бяха част от забавлението – много обича пуканки.
Продължихме обиколката. Тя на всяко животно започна да казва „ау-ау“. Към обяд седнахме на едно кафе. Тя си изяде почти цялата порция. Опитах се да я приспя с обиколки, но уви, не стана и се върнахме на кафето при компанията. Пуснах я да обикаля около нас. Обра овациите и на хората. Катери се къде ли не, събираше боклуците от пода и ги изхвърляше в кошчето за боклук, правеше какви ли не маймунджолъци. Беше много уморена вече, но не искаше да спи, просто беше превъзбудена.
Продължихме разходките и малко преди да излезем от зоопарка заспа.
Това беше част от един приказен ден, който прекарахме тримата и ще се надявам на много повече такива мигове.

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
15 април 2009, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "В зоопарка"

  1. ne e zaduljitelno казва:

    Браво на вас:)
    Ох, добре че нямаме вашите проблеми с татко работохолик. Ние всяка събота и неделя сме или на планина, като миналите:), или на разходки по парковете:). Стахотно е!

  2. Milena казва:

    Благородно ти завиждам. Ако зависи от мен, няма и ден да съм в София, но …

Остави мнение/коментар