Посрещане на Нова Година – с детето или без?

new_year_with_babyПосрещане на Нова Година – с детето или без?
Голяма част от родителите, които имат малко дете или бебе вероятно са се сблъсквали с подобна дилема. Особено, ако има на кой да доверят детето си.
Е, 2 месеца преди нова година бях твърдо решена да заминем с Вики. Но с всеки изминал ден и влошаване на времето, преосмислих решението си. Можех да избера да я оставим на баба й или да я вземем на път с нас в доста студено време.
Беше наистина трудно решение, но не съжалявам. Оставихме я на едната баба. Тя вече беше свикнала с нея и поне на този етап не проявява страх и истерия, когато я оставим при бабите.
Не отричам, че час преди настъпване на новата година бях доста разстроена и си поплаках. По празниците носталгичните настроения са нещо нормално. Искаше ми се да е с нас, да си танцуваме и да щъка около нас, но в крайна сметка – всяко зло за добро.
Ако беше с нас, аз трябваше да си легна към 1-2 за да съм човек на другата сутрин, когато тя се събуди. Както се сещате, тя няма да ме пита: „Мамо, в колко си легна и кога да те събудя за да си играем или да папкам?“ Колкото до татковците, не мисля, че са много тези, които биха станали в 7 сутринта, след щур купон да си играят с детето след нова година. Мисля, че като родители заслужаваме малко уединение и почивка. Не мога да кажа, че детето е пречка, както много хора биха го изтълкували. Не мога да и представя сега живота без нея, но не искам да лишавам напълно себе си и мъжа си от възможността да прекараме няколко дни сами.
Естествено, това е решение и на двамата родители.
Както е в нашия случай, баща й последните месеци беше претоварен и почти не му оставаше време да спи. И той имаше нужда от почивка, а аз имах нужда и от почивка, да се наспя, и от купон ;)
В интерес на истината, ако времето беше по-топло, нямаше да я оставя. Но в тази люта зима, щяхме да стоим само в хотела и да е доста по-трудно излизането. Или може би не, просто единия от родителите щеше да е ангажиран, докато другия вечеря, и обратното, да се редуват. Може би и тази картинка ви е позната? Не, съвсем няма да е провален празника, дори нямам това предвид, ако детето беше с нас, просто нямаше да можем да се отпуснем, както когато сме само двамата.
Въпроса опира до това, да се избере оптималния вариант. Ако има на кой да довериш детето си, което не е на кърма и все още е достатъчно малко за да осъзнава какво става, вие как бихте постъпили? Това, че 2-3 дни ще се откъснеш от детето си, за да се почувстваш като преди сватбата ;) смятате ли, че Ви прави лоши родители?

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
16 януари 2009, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Посрещане на Нова Година – с детето или без?"

 1. ne e zaduljitelno казва:

  Не, определено не смятам, че откъсването за 2-3 дни не ни прави лоши родители. Всеки има право на почивка, когато се нуждае от нея:).
  И ние бяхме на Нова Година на планина, но взехме и дребосъка. Отрази му се прекрасно. Вярно, че беше малко хладно, но добре облечена се забавляваше страхотно на снега:), а и смяната на климата й се отрази много добре:)
  Колкото до лягането, заспа в 10:00, поръчахме си рум-сервиз в стаята с новогодишното меню и уютно на свещи и много романтика посрещнахме Новата Година;)….е нямаше луди танци до зори, но имаше незабравима вечер и нощ;) На сутринта, детски смях ни събуди вече в Новата Година:)
  Беше стахотно да сме тримата на 01.01.2009, навън валеше лек снежец, а ние тримата се борехме в топлото легло.
  Истината е, че всеки решава сам дали да вземе детето си в студа или да не го взима, за да си почине, но чесно казано, сладката усмивката която ни събуди на 01.01.2009, 100-кратно компенсира всичко, което пропуснахме ако бяхме без принцеската ни:)

 2. Милена казва:

  ne e zaduljitelno, напълно съм съгласна. Разликата при нас беше тази, че бяхме компания от 27 човека. Идеята беше за щур купон, какъвто и стана. Ако бяхме 1-2 семейства, щеше вероятно да постъпим като вас. Недостатъка при нас за тази нова година беше, че Вики още не ходи, не може да се радва на снега, както по-голямо на годинка и половина примерно детенце. Затова, вероятно догодина ще направим като вас :)

Остави мнение/коментар