Когато мислеше, че не те гледам

Публикувано в: Да се замислим

Когато мислеше, че не те гледамЗамисляли ли сме се, че децата разбират много повече от това, което ние си мислим …? Всеки жест, всяка усмивка, всяка сълза, всяка дума … те ни гледат, те се учат, те са наш образ и подобие.
Затова, нека не правим неща, които не искаме те да правят. Нека направим един по-добър свят за тях.

картина Когато мислеше, че не те гледам, аз видях, че закачи първата ми картина на хладилника и веднага поисках да нарисувам друга.
коте Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как нахрани изгубено коте и научих, че е добре да си мил с животните.
торта Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как направи любимата ми торта за мен и научих, че малките неща могат да бъдат най-специалните неща в живота.
молитва Когато мислеше, че не те гледам, аз чух как каза една молитва и аз знаех, че някъде има Бог, с когото винаги мога да говоря и се научих да вярвам в Господ.
болен Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как приготви храна и я занесе на приятел, който беше болен и научих, че ние всички трябва да помагаме грижейки се един за друг.
помагам Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как отдели от времето и парите си, за да помогнеш на хора, които нямат нищо и научих, че тези които имат нещо трябва да дават на тези, които нямат.
домакинство Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се грижиш за нашата къща и всеки в нея и научих, че трябва да се грижим за това, което ни е дадено.
Отговорности Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се справяш с отговорностите си, дори когато не се чувстваш добре и научих, че би трябвало да бъда отговорен когато порасна.
сълзи Когато мислеше, че не те гледам, аз видях сълзите в очите ти и научих, че понякога биваш наранен, но няма нищо страшно в това да поплачеш дори.
подкрепа Когато мислеше, че не те гледам, аз видях как се безпокоиш и исках да бъда всичко онова, което бих могъл да съм.
Доброта Когато мислеше, че не те гледам, аз научих най-много от уроците на живота, които трябва да знам, за да бъда един добър и творчески човек, когато порасна.
Благодаря Когато мислеше, че не те гледам, аз те погледнах и исках да ти кажа “Благодаря!” за всички онези неща, които видях, когато ти си мислеше, че не те гледам.

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
18 февруари 2008, категория Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Когато мислеше, че не те гледам"

  1. Ele0nora казва:

    Страхотна статия. Поздравления!!!
    Децата копират нашето поведение. За това нека им даваме добър пример.

  2. Милена казва:

    Всеки път когато погледна малката си принцеска и се сещам за тази статия. Всеки мой жест, усмивка, изражение (още не може да говори за да копира и думите), тя го копира :)
    Децата са бъдещето и от нас зависи какво бъдеще ще имат те, на какви ценности ще ги научим, как да гледат на света и хората. Наистина личния пример е най-важен …

Остави мнение/коментар