„5-те лица на Коледа“

Публикувано в: Миш-Маш

коледаВсеки от нас, поне веднъж в живота си, се е замислял, какво всъщност е Коледа. Дали когато сме били малки, дали като по-зрели, дали вече като семейни, в различните етапи от живота ни, Коледа има различно значение и смисъл.

1. За повечето деца, Коледа е времето, в което поръчват на Дядо Коледа подаръци. Тези чиито родители могат да угодят на желанията им, получават желаните подаръци, с уговорката, че са били много послушни през годината. На детските лица грейва усмивка, и за кратко време новите играчки вече са опустошени. Дядо Коледа
2. За някой други деца, Дядо Коледа не идва … Онези дечица, изоставени от родителите си, в повечето случаи си пожелават да имат семейство, или пък да има какво да облекат, дори само да вкусят парче шоколад …
снежен човек3. В годините на пубертета например, без значение момичета или момчета, борейки се с хормоналните си промени, се сблъскват с негативите на Коледните празници. Да прекарат няколко дни в семейна обстановка, дали с повече роднини, или в по-тесен семеен кръг, повечето се затварят в стаите и припряно чакат тези досадни дни да отминат.
4. За страдащите и търсещи любовта, е поредната Коледа, в която или са сами или са с неподходящия партньор. Естествено неудовлетворени, отегчени от празници, дори бунтуващи се спрямо тези дни, чакащи с нетърпение да отминат и да свалят лицемерната маска, че всичко е наред.
5. За намерилите щастието, открили любовта, или хората, които просто се радват и на малкото което имат – това са дни, изпълнени с радост, емоция, пламък, блян, страст, традиция и топлина.

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
2 януари 2008, категория Миш-Маш.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар