Ефекта, който има смеха

Публикувано в: Забавно

Смях, усмивкаНека разгледаме ефекта, който имат забавните и смешните неща.

Чувстваш се отпаднал? Опитай се да се смееш и забавляваш повече. Някой изследвания показват, че смеха е най-доброто лекарство, което може да те накара да се почувстваш по-добре и да ти върне мигновено тонуса.

Хората трябва да проумеят, че ако се смеят повече, те ще са по-щастливи и по-здрави.
Смеха е нещо прекрасно – не случайно сме чували израза, че смеха е най-доброто лекарство. Има солидни доказателства, че смеха наистина може да подобри здравето и помага при преодоляване на болести.
Проверете теорията и вижте сами за себе си!
Първо, искам да си помислите за нещо наистина забавно, ситуация в която сте били или снимка която сте видели. Но да е наистина забавно! Или просто разгледайте нещо забавно …
Сега искам да се усмихнете, хайде!!! Повдигнете ъгълчетата на устните си нагоре. Хихикане, подсмихване, още по-силно :) И бавно увеличавате подхилкването в по-силен смях.
Как се чувствате сега? Ободрен? Развеселен? Според съвременни изследвания направени от невролози и психолози, се смята че смеха е най-добрата панацея някога откривана.
Тази теория е подкрепена от всичко: от намаляване на кръвното и намаляване промените на сърдечните атаки и удари, до повишаване на интелекта и способността да запомняте и обработвате информация.
Хумора и смеха често са използвани в многобройни терапевтични ситуации.
Научни изследвания върху терапевтичния хумор ни показват, че хумора има силата да мотивира, да облекчава стреса и болката, както и да подобрява усещането за комфорт.
Когато нещо забавно те накара наистина да се засмееш, естествените убийци на клетките които унищожават туморите и вирусите се увеличават, заедно с Гама интерферона (протеин борещ се с различни заболявания), Т – клетки (важни за имунната система) и Б-клетки (тези, които спомага образуването на антитела).
При понижено кръвно налягане, смеха повишава кислорода в кръвта, което също подпомага лечението.

Какво е смеха?
Вярвате или не, смеха не е същото като хумора. Смеха е физиологичен отговор на хумора и се състои от две неща: Възпроизвеждане на звук и мимика.
Смеха провокира мозъка ни да ръководи и двете – възпроизвеждане на звук и набор от спонтанни жестове.
Защо се смеем?
Някой изследвания вярват, че това което дава сили на човека е свързано с това защо се смеем. Ние се смеем, защото смеха се предизвиква когато повече хора се чувстват комфортно един с друг.
Забелязали ли сте, че офиса всички се смеят, когато се смее шефа? Това е така, защото доминиращите хора използват смеха по-често от техните подчинени.
Смеха и хумора са много силно лекарство. Може да сближи семейство, което е в трудни момент, да намали гнева и чувството за безсилие, както и нивото на стреса.
Ако можеш да се надсмееш над себе си, или над ситуация която ти изглежда непреодолима, ще ти помогне да редуцираш стреса.
Смеха и истински забавните неща дават велика цел в живота, не само от медицинска гледна точка, но и ще Ви накарат да се чувствате по-добре вие и света около вас. Ще Ви помогне да погледнете на някоя лоша ситуация малко по-позитивно.
Сърдечния смях един път на ден, ще Ви предпази от доктора. Затова, продължавайте да търсите истински забавни неща!

Етикети/Тагове: , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
29 февруари 2008, категория Забавно.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар