Да отслабнем заедно – завинаги

Публикувано в: Диети

Да отслабнем завинагиИзминаха почти 3 месеца след като родих, а кантара не помръдва. Ден след ден това започна много да ме тормози, а дори се и депресирах, след като извадих летния гардероб. Едва ли има жена, която не се е сблъсквала с проблемни килограми, дори и без да е раждала.
Значително по-трудна обаче е задачата на една родила и все още кърмеща майка да възвърне килограмите си и отново да се радва на гледката в огледалото. Ден след ден се чудех как да започна да намалям натрупаните килограми, които никак не са малко. Споделих терзанията си с една приятелка (Галя, с детенце на година и половина), която ми се похвали, че е свалила 16 кг за по-малко от 3 месеца. След като си поговорихме разбрах, че от 2 месеца и половина е на нашумялата диета „Да отслабнем завинаги“ на Пиер Дюкан. Оказа се, че и 2 колежки от работата ми са започнали тази диета и жънат завидни успехи. Тогава си казах, това е диетата, която ще опитам, веднага след като спра да кърмя. Но Галя ми каза, че има режим и за бременни и за кърмещи майки. Само това чаках – купих си книгата и я прочетох. От всичко написано там, извлякох най-нужното и реших, че няма да чакам да дойде понеделник за да я започна, нито 1-во число на месеца, както в повечето случаи се заричам, и започнах от днес.
И тъй като в повечето случай все нещо се случва, намирам си някакво извинение за да я наруша, или просто да не си призная неуспеха, реших да направя експеримент със себе си, пред всички Вас, за да нямам право на извинение пред аудиторията си.
Всеки ден ще публикувам храната и количеството, което съм изяла през изминалия ден, с рецептите и постигнатите (ако има такива) резултати.
А ако и Вие имате подобни цели, ще се радвам да се присъедините към моята инициатива.
Затова, да започваме!

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
22 май 2008, категория Диети.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

4 Коментара по "Да отслабнем заедно – завинаги"

 1. Рила казва:

  Пожелавам ти много успех, аз започнах същата диета но ми е само четвърти ден- проблема ми е че съм с никсо кръвно и от това ядене на месо взе да ми се вие свят

 2. Милена казва:

  Благодаря ти :) За сега се чувствам чудесно, дори липсата на сън не ми се отразява толкова зле, дори съм по-изпълнена с енергия.
  Проблема с ниското кръвно го имам и аз, но може да пробваш с кола лайт и кафе да покачиш поне малко кръвното.

 3. София Данина казва:

  Миналата година я изкарах супер сполучлива, върнах 3кг. тази пролет само заради това че пропущах четвъртък така се налагаше. Сега вече десет дена отново съм и съм ги свалила.Питам опасно ли е така да се кара на такъв интервал?

 4. Милена казва:

  Ами според мен не е. По принцип, всяко нещо, което не е с мярка, води до последствия. Аз строги диети трудно мога да пазя, но се опитвам да следвам все пак основите на диетата. От 8-ми май пак почнах диета, но не я следвам като по книгата. Ям белтъчини и салати, без да ги редувам. И за сега съм 2 кг надолу.

Остави мнение/коментар