Езда

Публикувано в: Миш-Маш

ЕздаКато малка винаги съм искала да яздя, да усещам полъха на вятъра в косите си и да препускам от хълм на хълм, погълната от природата. Прадядо ми имаше кон, невероятно красив, добре гледан, кафяв, с бяло чело и бели копита. Така и не ме качиха на него, тъй като беше доста буен. Е, след години, поредната ми мечта се сбъдна :)

Още миналото лято ми се искаше да започна езда, но все нещо не ставаше. Е, сега, когато намерих своя спътник, бавно постепенно, нещата в объркания ми живот започнаха да се нареждат. За мое щастие и той е съпричастен към моята мечта и решихме да отидем заедно на езда :) .
Съвсем не си мислете, че е лесно, ама никак. След първия половин час (повече и не можах да издържа), освен че не успях да падна, за начинаещ се справих доста добре ;) . В актива си имам 5-6 тръса (ама много боли дупето от тях), и 3-4 галопа. На първия галоп започнах да викам, че ще падна – и направо си летях, дупето ми се вдигаше на педя от седлото – ужас, обзе ме страх направо.
Е, видях какво е, ентусиазирах се, и следващата седмица отидохме пак :) .
След като и втория път не паднах, сега съм още по-амбицирана. Е, дупето пак ме боли, но е добавка, имам и няколко прекрасни синини на краката, придобити в следствие на „стягане на краката“, не отпуснат кръст, който поне да поема тежестта, тръса и галопа. Сега се надявам, за седмица – две да се пооправят, защото картинката си е направо грозна. Няма да мога да се разхождам по поли и рокли скоро :( . Но така е, явно пътя на успеха е труден и докато не свикна, все ще съм си посинена.
Сега, като оставим негативите на страна, мога да кажа, че детинската ми мечта би могла да стане реалност, едва след като се науча, е на само да се „треса“ на коня отгоре. Изобщо не е смешно, никак, направо си е плашещо.
Хубавото е, че момчетата в конната база си разбират от работата, има и малки деца, които се учат да яздят, което говори достатъчно за качеството на базата. Конете са много кротки и определено гледани. Което е и още по-хубаво, цените са достъпни и доста по-ниски от други такива бази.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
18 юни 2007, категория Миш-Маш.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

6 Коментара по "Езда"

 1. Армагедон казва:

  Ами къде е точно тази база?

 2. Милена казва:

  Базата е на Симеоновския лифт. Ако Ви трябват телефони за предварително записване или уточнение, ще ги публикувам и тях.

 3. Fictrix казва:

  Ще съм много благодарна ако публикувате телефоните на базата на Симеоновския лифт.
  Аз ходя на Нова Звезда на Княжево и съм много доволна от водача, но на Симеоново е по-близо.

 4. Милена казва:

  Fictrix – за съжаление, до колкото разбрах базата вече не работи. Всичко около нея вече е застроено.

 5. Fictrix казва:

  Милена – ако все пак имаш телефони, моля те ги публикувай. Аз така или иначе мисля да отида до там и да разпитам :о)

 6. Милена казва:

  Fictrix – телефона е 0889 60 80 79
  Утре ще се обадя на мои познати, които бяха споменали, че ще откриват конна база в този регион. Ако са задвижили нещата, ще пусна и техните координати.

Остави мнение/коментар