Събота на Дендрариума

Публикувано в: Спoделено

ДендрариумаТози уикенд бе доста интересен. Започна рано сутринта в събота, може би около 7:15, когато с малката се събудихме. Облякохме се, направихме по един сандвич с масло и кашкавал, взехме 2 банана, вода и резервни дрехи и в 9 часа бяхме вече в колата. Качихме се на Дендрариума, с надеждата, че ще се поразходим на свеж планински въздух. Стигнахме доста бързо, а бяхме и едва 3-тата кола паркирала на паркинга. Всеки си взе раницата и малката вече нямаше търпение да отидем до огромната поляна.
За тези, които не знаят коя е тази местност, намира се по пътя от Бояна, посока Витоша непосредствено преди разклона за Копитото, в дясно. Има къде да се спре и на главния път и по-долу при бариерата.
Но се оказа, че пътеките са почти непроходими, или поне, не са подходящи за малка мишчица, която потъва в преспите. След по-малко от 30 метра вече бяхме с мокри крака в опитите да преминем преспите и се наложи да се върнем на беседките край езерото.
Там имаше и едно семейство с дете почти на 4 годинки и малко бебе на 7 месеца. Малката ме помоли да отидем при момиченцето и да се запознаят. Доста смело й предложи да си играят, а тя с охота се съгласи.
Правихме снежни формички във фигурки за пясък, снежна торта, бягаха до насита, хапнаха сандвичи, и неусетно времето отлетя и трябваше да си тръгваме, за да починат малките уморени героини.
В колата я преоблякох, защото грейката и имаше нужда от центрофуга :) , остана по чорапогащник и за да се подкрепи преди сън, изяде и единия банан.
След по-малко от 10 минути заспа, а аз забавих темпото, за да може да поспи по-дълго.
Поспа почти час и половина преди да се събуди. Времето бе чудесно и слънцето нежно я галеше по големите й бузки.
Преоблякохме се и излзохме на люлките. За съжаление доста задуха и стана неприятно за по-голяма разходка и се наложи да се приберем.
Но пък използвахме времето, за да засадим някой семенца, които бяхме купили.
Така, този уикенд без нашия тати, се превърна в едно прекрасно разнообразие, от което и двете имахме нужда.
Неделята бе изпълнена пък с много животни, разходки и чист въздух в района на Бистрица.
С нетърпение чакаме следващия уикенд, за който съм замислила нови места и забавления.

А вие, как изкарахте вашия уикенд?

Етикети/Тагове: , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
26 март 2012, категория Спoделено.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

4 Коментара по "Събота на Дендрариума"

 1. Vicky казва:

  Радвам се, че аз съм първа след тази сладурска статия! :-)
  И хоп! Какво съвпадение – нашата идея за изминалата събота беше да се качим именно на Дендрариума, но закъсняхме с 10 минути – навсякъде имаше полицаи и не ни пуснаха да се качим нагоре. Затова обърнахме и отидохме на едни поляни в Драгалевци. Поритахме топка, тати потича малко (нали ни е спортист), а аз и Саши (2г. 7м.) редихме колички, папкахме солетки, гонихме мухи и се разхождахме :-)
  В неделя се качихме на Камбаните – място където съм изкарала детството си, но не бях посещавала от години, след като ги застроиха! Сашето много се впечатли от камбаните! Покара малко колело (без педали) и случайно се видяхме с познати, получи се много готино! :-) На обяд финиширахме при баба и дядо! :-) КЕФФФ :-)
  МИленка, давай идеи за следващия уикенд :-) Е, ние в събота ще сме в Кюстендил, тати е на състезание, но за неделя нямаме планове, не ми се ходи по парковете, много е населено, а в момента бягаме от тълпите, че бяхме болни…
  Целувки!

 2. Милена казва:

  Късмет, ние пък мислиме в неделя да ходим на камбаните, но реших, че е по-добре по-нависоко, затова се качихме на Бистрица.
  Идея и аз още обмислям, защото предпочитам да е на сухо, че след Дендрариума малко беше понастинала – но тя беше мокра до кости, след като не се спряха :)
  Но ако не сте ходили по Бистрица, към Железница, има пешеходни зони и е много приятно, нямаше сняг, а пък в селото имаше много животни и Вики много се радваше на кокошките и козлетата.

  • Vicky казва:

   Да, често ходим на Бистрица. Дори с родителите ми едно време всеки уикенд се качвахме с няколко приятелски семейства на „цър-пър“ горе :-)
   Сега ми идва една идея, но тя е за мааалко по-топло време – Плана планина. Аз не бях ходила никога, но мъжа ми ме заведе там веднъж с приятели, а мястото толкова ми харесва, че направихме там първия рожден ден и прощъпулника на Саши – събрахме се много приятели, кой с деца, кой без, около 30 души :-) Беше много весело!
   Мястото е много добро за разходки и пикник, дори за цял ден, има обособени огнища където може да се направи скара, има дървени маси и пейки, поляни, рекичка… Ще помоля мъжа ми да извади една карта и ще ти изпратя линк :-)
   Около София се сещам и за Банкя, но там няма много варианти за разходка освен малкото паркче в центъра… там ходихме когато Саши беше в количка.
   Други места, по които ходим са: Мальовица, Говедарци, Владая… често придружаваме тати по състезания извън София :-) Миналия уикенд трябваше да сме във В. Търново, но Саши се разболя много сериозно и за 2 седмици изпихме 2 антибиотика, достраша ни да пътуваме на по-дълъг път, но като се възстанови се юрваме :-) Че скоро на мама коремчето ще й натежи и ще е по-трудноподвижна :-Р
   Целувки

   • Toni казва:

    Здравейте мили дами :-)
    виждам че доста късно се включвам в темата.. но ми стана интересно, защото по същото време за което сте писали ние с моят син сме биил в ботаническата градина в Бояна. И понеже споменавате и Банкя (където живееме) :-)
    В близост до Банкя има два манастира, до които може да се стигне с кола или пеша – Дивотински и Клисурски. От Банкя нагоре може да се разходите и по алеята на здравето – тръгва се от църквата нагоре и само нагоре :-) . Много хора се разхождат и до хижа Люлин, но доколокото знам там вече няма нищо… аз лично още не съм ходила, а и скоро едва ли ще стигна… Ноември месец очакваме втори юнак :-)
    приятни уикенди

Остави мнение/коментар