Свети Валентин – плюсове и минуси

Свети Валентин - плюсове и минусиИстината е, че този ден не го приемам за празник.
Навремето много ми се искаше да празнувам на този ден, да показват любовта си към мен, да ме канят на романтична вечеря или просто по някакъв начин да се отбележи деня на влюбените.
И сега мога да си обясня, защо толкова съм имала нужда от този празник. Поне на този ден, съм искала да ми покажат чувствата си.

Днес, този ден е прекрасен повод, да си останем в къщи и тримата да бъдем заедно – да си приготвим вечеря заедно, да гледаме филм заедно, да се сгушим на дивана и да отпразнуваме още един приказен ден, с още повече светлина в очите ни (накъде без чаша вино), топлина и единение.
Достатъчно често излизаме, не мога да се оплача от социалния живот, който водим и точно този ден, да излизаме навън, само заради деня, по-скоро ме отблъсква.

Толкова се е комерсиализирал този празник, че се е превърнал в състезание по впечатляване и демонстриране.
А ето и неодстатъците,доста често срещани за Свети Валентин:

  1. Трябва да се направи резервации седмици по-рано, за претъпкано и одимено заведение, в което дори няма да сме сами.
  2. Налагат ти определено меню, което всички са задължени да поръчат (поне в повечето заведения това е масово).
  3. Съгласявайки се с масовката и еднаквото меню, показваш само, че няма нищо специално във вас като хора и връзка.
  4. Романтиката ще е последното нещо, за което се сещате покрай стотиците хора, плъзнали по ресторантите точно на този ден.
  5. За целувка може и да се сетите, гледайки съседната двойка например.
  6. Ако някой от двамата в една връзка настоява да се празнува, а другия не, по-скоро ще се изпокарат, от колкото да се чувстват щастливи.
  7. След празника някой дами, ще се съберат за да обсъждат коя какво е получила и в кой ресторант са я завели – сякаш нещо друго има значение за тях.
  8. Ако случайно мъжа забрави да купи на половинката си нещо, било то дори и цветя, го чака един кошмар, а може да продължи и месец.
  9. Магазините са претъпкани с какви ли не джиджавки за празника, и ако случайно ви се налага да търсите подарък по друг повод, ще ви е доста трудно.
  10. И още и още, които може да помогнете да доплъним

Просто се замислям, ако всички тези хора по заведенията всъщност не празнуват тяхната любов, а демонстрират, че са излезли на заведение, защото някой е решил с още един ден да скалъпи годината, защо са заедно? Сякаш в този ден, трябва да докажете на другите, че имате връзка? Не е ли по-важно какво е в сърцата ви, а не в мислите на непознатите около вас?
Разбираемо е в Англия да се празнува този празник, все пак за хора които от раждането се възпитават да не показват емоции, да не показват истинските си чувства, е нормално да има поне един ден в годината, в който да могат открито да казат на някой – Обичам те!
Но тук?
Защо?

Пожелавам ви всеки ден да е Св. Валентин!

Етикети/Тагове: , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
14 февруари 2012, категория Български празници, Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар