Хомеопатия при скарлатина

Скарлатина и хомеопатияОт заглавието се досещате, че дойде време да разкажа за изкaраната скарлатина и по-точно за лечението на скарлатината с хомеопатия.
Всичко се случи края на ноември и продължи около 2 седмици.
Направихме необходимите изследвания по време и след лечението, за установяване наличие или отсъствие на инфекция.

Както вероятно знаете, скарлатината е шарка, причинена от стрептококова инфекция (бета хемолитичен стрептокок), по-често се среща при децата и има характерни симптоми:

Скарлатина - характерни червенини по гърлото
Close
Скарлатина - характерни червенини по гърлото

Започна с червено гърло. Събуди се и каза, че я боли гърлото, а когато го видях, то бе огнено. Три часа по късно вече имаше много висока температура – стигна до 40,7 градуса. Давах Mercurius Corrosivus. А вечерта, започна повръщане, дори при приемане на 5 мл вода. Категорично отказа да яде каквото и да е, не можеше и вода да пие.
Дадох друго лекарство, спрямо симптоматиката й. В случая беше Arsenicum Album, което отговаряше да всички симптоми. След 5 минути заспа и се изпоти до мокторота, сякаш се бе напишкала. Всичко бе много мокро. Лицето и стана чисто, без напрежение, червенини и петна.

Скарлатина - обложен език
Close
Скарлатина - обложен език
Скарлатина - малинов език
Close
Скарлатина - малинов език

На сутринта гърлото бе по-добре, обложения език започна да се изчиства, но за сметка на това червенината ставаше ярко червена. Сякаш лигавицата и защитния слой на гърлото падаше.
Така, след няколко часа нямаше и следа от обложения език, но за сметка на това малиновия език вече бе показателна характеристика за стрептококовата инфекция.

Скарлатина - ситен обрив
Close
Скарлатина - ситен обрив
Скарлатина - тъмна урина
Close
Скарлатина - тъмна урина

Започнах да давам и Streptococcin. Малко по малко започна да живва, но като цяло, не яде два дни нищо. На третия ден започна да проявява апетит, но явно много я боли, защото въпреки желанието, не може да яде. Получи характерните обриви по корем и слабини, гръбче и триъгълника на лицето. Урината е с цвят на тъмна бира.

Скарлатина - характерен триъгълник
Close
Скарлатина - характерен триъгълник

На 4-тия ден започна да се храни. Поиска препечена филийка и изяде цели две. Обривът по тялото намаля, а езика постепенно започва да розовее. От този ден не е и вдигала температура.
На петия ден вече нямаше обриви, червен език, червено гърло. Продължих само със Strepto.
Намалихме дозата на 2 приема на ден. На 10-тия ден взехме контролни изследвания за гърлен секрет. След 3 дни резултата беше показателен – нормална бактериална флора!
Край! Нямаше ги тези гадинки. Всичко бе изчезнало. Скарлатината бе победена по най-добрия и безопасен начин за детето ми. Без странични ефекти, без усложнения и странични ефекти от антибиотици. Моето момиченце се бе справило.
След тази инфекция и справянето с хомеопатия, още повече да се убеждавам във възможностите на хомеопатията.

Този материал не е ръководство за лечение, а споделен опит с прекарана инфекция. При всяко дете симптомите може да са други, с близка изява, но това, не означава, че може да лекувате детето си по тази рецепта.
Стрептококовата инфекция не е шега и най-добре се обърнете към класически хомеопат, на който имате доверие и разбира от работата си.

Скарлатина може да се лекува с хомеопатия, при това без стотиците странични ефекти на антибиотиците и възможните усложнения от тях. Въпроса е вие и вашия лекар дали може да предприемете такова лечение.

С пожелание за повече здраве, повече усмивки и греещи очи.

Етикети/Тагове: , , , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
15 февруари 2012, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

5 Коментара по "Хомеопатия при скарлатина"

 1. Mia казва:

  Как ми се иска да бях прочела този материал преди 15 дена…
  И при нас всичко започна с болки в гърлото, температура и отпадналост. След изследване се установи наличие на бета хемолитичен стрептокок и решихме да дадем антибиотик – по антибиограма – Аугментин. Минаха 7 дена и за огромна изненада – на 8-мия „избиха“ обривите (нямаше температура или други симптоми). Беше събота и по телефона се консултирах с личната лекарка, тя настоя да продължа да давам антибиотика. На въпроса ми как след 7 дена прием на 8-мия вместо да е изчистена бактерията, се появява обрив, не успя да ми отговори нещо определено. В понеделник на прегледа категорично каза, че това не е скарлатина, а алергичен обрив. Според други две лекарки (едната специалист кожни болести) обривът е от скарлатината, с възможност за алергичен обрив в допълнение.
  Спрях антибиотика, сега редувам през ден Thuya 15 CH – 5 гр. и Monilia albicans 15 CH – х 5 гр. за прочистване на организма от АБ и Streptococcin х 5 гр./ден, клеева тинктура и витамин С х 2/ден.
  Детето е в добро общо състояние, апетитът й се върна, обривът е само по долната част на тялото. За всеки случай мина на диета – ориз, картофи, плодове.
  Смятам да изчакам с изследванията поне 10 дена, за да има възможност организмът да се изчисти от АБ.
  Чудя се дали е необходимо да включа и други средства, за да изчистя евентуалния алергичен обрив…
  Много съжалявам, че дадох АБ, но в онзи момент това сякаш беше правилното решение. Досега винаги съм успявала да удържа на „атаките“ на ОПЛ.
  Успех на всички, решили да се преборят с болестите само с природни средства!

 2. Милена казва:

  Миа, съжалявам, че детенце е било болно. Всеки път като е болно моето се „разболявам“ и аз. Истината е, че при нея имаше картина още от самото начало. И започнахме лечение по симптоматиката, кактвато беше в момента. След това, когато след няколко дни излязоха резултатите, тя реално вече беше по-добре и включихме Стрептококцина.
  ЗНам, че е страшно и те разбирам. И аз преди няколко години се наложи да дам АБ, защото детенце 5 дни не се одобряваше.
  Колкото до обривите, моето обяснение е, че АБ ги е подтиснал и затова са избили тогава. И другата възможност е, че те избиват в края на бурята – това е така нареченото ичистване и изхвърляне на бактериите.
  Моето наблюдение поне за скарлатината е, че моето дете се оправи много по-бързо, от колкото тези, на които включиха АБ, защото имаше още 4 случаш около нас и сме го обсъждали многократно.

  • Снежана казва:

   Здравейте, Милена!
   Виждам, че споделеното от Вас е от преди две години, но аз в момента съм в подобна ситуация и затова пиша сега. Детето ми е на 4 и половина години. Два дни беше с температура и червено гърло. Вчера забелязах, че езикът е с налеп, който вечерта започна да се чисти от към ръбчетата. Тази сутрин езикът е червен, има обриви по пръстчетата на ръцете и краката, няма вече температура. Напълно съм сигурна, че е скарлатина. Два дни давам хомеопатични препарати за гърлото и инфекцията. Не искам да преминавам към АБ. Въпросът ми е – стрептококцинум 15 сн на колко приема се дава. В непрестанна връзка съм с лекарят ни и той води хомеопатичното лечение на детето, но ми каза, че няма опит със стрептококцинум……. Той ме посъветва да пусна урина за изследване, защото скарлатината имала негативен ефект върху бъбреците. Каза, че ако урината е ок, то тогава мога да продължа с хомеопатичното лечение. В противен случай е задължителен АБ.
   Ще бъда много благодарна ако ми отговорите.
   Снежана

 3. Милена казва:

  Здравейте, Снежана!
  Да си призная честно, не помня колко и през колко време го давахме стрептококцина. Не бих могла да се ангажирам със съвет, който изцяло зависи и от детето, и от хомеопата. В общия случай, когато е остро състоянието се дава 3-4-5 пъти на ден. При подобряване се намалява. За изследванията, ние направихме само в началото и въпреки критичната картина, отказаха да дам АБ. Но реално тя започна много бързо да се подобрява, докато излязат резултатите вече имаше подобрение, което беше знак, че лечението е правилно. Когато минахме поне 10 дни със стрептококцина, тогава пуснахме контрола и всичко беше наред.
  Само мога да ви кажа, че от това боледуване, до сега, вече 2 години, тя не е боледувала дори от дребни вирусчета. Преди 2 седмици имаше променен глас, и с хомеопатия и шуслерови за 2 дни беше готова. За мен това лечение изигра ключова роля, защото не й сринах имунитета с АБ, а напротив, дадохме възможност тя да се справи и да остане здрава за в бъдеще.
  Решението е много трудно, особено когато става въпрос за децата ни. Важното е, каквото и да решите, да следвате инстинкта си. Един АБ няма да е фатален, ако се налага наистина. Изкарах много тежка инфекция през 2-рата си бременност, която за съжаление стигна до АБ, но вече имаше риск и за бебето и за мен. Знам наистина колко е трудно, важното е как го усещате и какво ви подсказва интуицията.
  Успех с инфекцията и пишете, когато се оправите. Стискам палци, нещата да се разминат само с хомеопатия!

  • Снежана казва:

   Милена, сърдечно благодаря за отговора!
   Голяма борба водя и наистина никак не е лесно. Лекарят на детето е извън града в момента и водим лечението по телефона въз основа на моите наблюдения. Утре ще е тук и ще го прегледа. Днес се появи лека хрема и температура 37.3 С. Много ми се иска тези симптоми да не са признак на влошаване, а част от естествения ход на организма при справяне със заболяването. Езикът е все още червен, но гърлото не го боли. Има апетит и се храни, като спазва определен хранителен режим.
   Въз основа на споделеното от Вас взех решение да се борим с инфекцията без АБ. Убедих и лекарят. Дано успеем!

Остави мнение/коментар