Хомеопатия при скарлатина

Скарлатина и хомеопатияОт заглавието се досещате, че дойде време да разкажа за изкaраната скарлатина и по-точно за лечението на скарлатината с хомеопатия.
Всичко се случи края на ноември и продължи около 2 седмици.
Направихме необходимите изследвания по време и след лечението, за установяване наличие или отсъствие на инфекция.

Както вероятно знаете, скарлатината е шарка, причинена от стрептококова инфекция (бета хемолитичен стрептокок), по-често се среща при децата и има характерни симптоми:

Скарлатина - характерни червенини по гърлото
Close
Скарлатина - характерни червенини по гърлото

Започна с червено гърло. Събуди се и каза, че я боли гърлото, а когато го видях, то бе огнено. Три часа по късно вече имаше много висока температура – стигна до 40,7 градуса. Давах Mercurius Corrosivus. А вечерта, започна повръщане, дори при приемане на 5 мл вода. Категорично отказа да яде каквото и да е, не можеше и вода да пие.
Дадох друго лекарство, спрямо симптоматиката й. В случая беше Arsenicum Album, което отговаряше да всички симптоми. След 5 минути заспа и се изпоти до мокторота, сякаш се бе напишкала. Всичко бе много мокро. Лицето и стана чисто, без напрежение, червенини и петна.

Скарлатина - обложен език
Close
Скарлатина - обложен език
Скарлатина - малинов език
Close
Скарлатина - малинов език

На сутринта гърлото бе по-добре, обложения език започна да се изчиства, но за сметка на това червенината ставаше ярко червена. Сякаш лигавицата и защитния слой на гърлото падаше.
Така, след няколко часа нямаше и следа от обложения език, но за сметка на това малиновия език вече бе показателна характеристика за стрептококовата инфекция.

Скарлатина - ситен обрив
Close
Скарлатина - ситен обрив
Скарлатина - тъмна урина
Close
Скарлатина - тъмна урина

Започнах да давам и Streptococcin. Малко по малко започна да живва, но като цяло, не яде два дни нищо. На третия ден започна да проявява апетит, но явно много я боли, защото въпреки желанието, не може да яде. Получи характерните обриви по корем и слабини, гръбче и триъгълника на лицето. Урината е с цвят на тъмна бира.

Скарлатина - характерен триъгълник
Close
Скарлатина - характерен триъгълник

На 4-тия ден започна да се храни. Поиска препечена филийка и изяде цели две. Обривът по тялото намаля, а езика постепенно започва да розовее. От този ден не е и вдигала температура.
На петия ден вече нямаше обриви, червен език, червено гърло. Продължих само със Strepto.
Намалихме дозата на 2 приема на ден. На 10-тия ден взехме контролни изследвания за гърлен секрет. След 3 дни резултата беше показателен – нормална бактериална флора!
Край! Нямаше ги тези гадинки. Всичко бе изчезнало. Скарлатината бе победена по най-добрия и безопасен начин за детето ми. Без странични ефекти, без усложнения и странични ефекти от антибиотици. Моето момиченце се бе справило.
След тази инфекция и справянето с хомеопатия, още повече да се убеждавам във възможностите на хомеопатията.

Този материал не е ръководство за лечение, а споделен опит с прекарана инфекция. При всяко дете симптомите може да са други, с близка изява, но това, не означава, че може да лекувате детето си по тази рецепта.
Стрептококовата инфекция не е шега и най-добре се обърнете към класически хомеопат, на който имате доверие и разбира от работата си.

Скарлатина може да се лекува с хомеопатия, при това без стотиците странични ефекти на антибиотиците и възможните усложнения от тях. Въпроса е вие и вашия лекар дали може да предприемете такова лечение.

С пожелание за повече здраве, повече усмивки и греещи очи.

Етикети/Тагове: , , , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
15 февруари 2012, категория Майчинство и отглеждане.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Хомеопатия при скарлатина"

 1. Mia казва:

  Как ми се иска да бях прочела този материал преди 15 дена…
  И при нас всичко започна с болки в гърлото, температура и отпадналост. След изследване се установи наличие на бета хемолитичен стрептокок и решихме да дадем антибиотик – по антибиограма – Аугментин. Минаха 7 дена и за огромна изненада – на 8-мия „избиха“ обривите (нямаше температура или други симптоми). Беше събота и по телефона се консултирах с личната лекарка, тя настоя да продължа да давам антибиотика. На въпроса ми как след 7 дена прием на 8-мия вместо да е изчистена бактерията, се появява обрив, не успя да ми отговори нещо определено. В понеделник на прегледа категорично каза, че това не е скарлатина, а алергичен обрив. Според други две лекарки (едната специалист кожни болести) обривът е от скарлатината, с възможност за алергичен обрив в допълнение.
  Спрях антибиотика, сега редувам през ден Thuya 15 CH – 5 гр. и Monilia albicans 15 CH – х 5 гр. за прочистване на организма от АБ и Streptococcin х 5 гр./ден, клеева тинктура и витамин С х 2/ден.
  Детето е в добро общо състояние, апетитът й се върна, обривът е само по долната част на тялото. За всеки случай мина на диета – ориз, картофи, плодове.
  Смятам да изчакам с изследванията поне 10 дена, за да има възможност организмът да се изчисти от АБ.
  Чудя се дали е необходимо да включа и други средства, за да изчистя евентуалния алергичен обрив…
  Много съжалявам, че дадох АБ, но в онзи момент това сякаш беше правилното решение. Досега винаги съм успявала да удържа на „атаките“ на ОПЛ.
  Успех на всички, решили да се преборят с болестите само с природни средства!

 2. Милена казва:

  Миа, съжалявам, че детенце е било болно. Всеки път като е болно моето се „разболявам“ и аз. Истината е, че при нея имаше картина още от самото начало. И започнахме лечение по симптоматиката, кактвато беше в момента. След това, когато след няколко дни излязоха резултатите, тя реално вече беше по-добре и включихме Стрептококцина.
  ЗНам, че е страшно и те разбирам. И аз преди няколко години се наложи да дам АБ, защото детенце 5 дни не се одобряваше.
  Колкото до обривите, моето обяснение е, че АБ ги е подтиснал и затова са избили тогава. И другата възможност е, че те избиват в края на бурята – това е така нареченото ичистване и изхвърляне на бактериите.
  Моето наблюдение поне за скарлатината е, че моето дете се оправи много по-бързо, от колкото тези, на които включиха АБ, защото имаше още 4 случаш около нас и сме го обсъждали многократно.

Остави мнение/коментар