Доставка на пратки от Laredut по DHL

Публикувано в: La Redoute, Онлайн магазини

Доставка на пратки от Laredut по DHLДо преди месеци, пратките от LaRedut се взимаха от районните пощенски станции, но това вече се промени. От октомври месец, започнахме да получаваме повечето си поръчки от LaRedute чрез DHL. Все още има някоя и друга заблудена пратка, получена по пощата, но това скоро съвсем ще спре. Това е и причината, ако сега правите нова регистрация в LaRedute, системата да иска задължително телефонен номер. А тук са обобщени няколко важни подробности за получаването на пратките ни от LaRedut с DHL:

Поръчките, доставяни от DHL могат да бъдат проследявани от получателя по тракинг номер. Стъпки за получаване на такъв тракинг номер:

  Доставка на пратки от Laredut по DHL
  Close
  Доставка на пратки от Laredut по DHL
 1. Когато поръчката Ви е фактурирана, на 4 стъпка в Suivre mes Commandes (4. Préparation colis ), тя получава номер – Colis nº 2010?????????? по този номер на пратката можете да разберете номера на товарителницата, с който лесно може да бъде проследена поръчката Ви в сайта на DHL.
 2. Доставка на пратки от Laredut по DHL
  Close
  Доставка на пратки от Laredut по DHL
 3. В американския сайт на DHL въвеждате номера на пратката (Colis nº) без последните 2 цифри и пощенския код, както е показано. Пощенския код се въвежда за по-прецизно търсене, защото само по номера на пратката излизат няколко номера.
 4. Вече като сте получили номера на товарителницата, може да се следи поръчката и в българския сайт на DHL
 5. Имайте предвид, че информацията се актуализира в работно време. Затова понякога нямате данни за пратката си вечер, по празници или в почивните дни. Обикновено сутрин в работни дни се обновява. Например, до вчера вечерта поръчката Ви може да е била в Лайпциг, Германия… А когато проверите отново на сутринта, да се окаже, че е предадена на куриер и същия ден да Ви я доставят.

 6. Поръчките могат да се следят от момента, в който бъдат предадени на куриер от търговеца.
  Това става няколко дни след като Вие сте пуснали поръчката (4-5 дни обикновено), по мои наблюдения съвпада с тегленето на парите от LaRedut. Преди да бъдат предадени на куриер няма начин да се проследят, просто защото все още не фигурират в системата на DHL.
 7. Ако имате някакви затруднения около проследяването или по номера на поръчката не успявате да откриете Вашият номер на товарителница, не се колебайте да се свържете със служител на отдел Обслужване на клиенти DHL на национален телефон 0700 17 700 (на цената на 1 градски разговор). Ще Ви обърнат нужното внимание и съдействие.

Успешно пазаруване!

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
14 декември 2010, категория La Redoute, Онлайн магазини.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

54 Коментара по "Доставка на пратки от Laredut по DHL"

 1. Вилияна казва:

  тъй като не съм пазарувала скоро от Ла Редут… сега по-бързо ли идват пратките или пак се бавят около месец?

 2. Таня казва:

  въвеждам номера според указанието и не се получава. кой пощенски код трябва да въведа? 01000?

 3. Таня казва:

  Моля помогнете,опитвам се да вкарам мобилния телефон в регистрацията ми в Ларедут,но не го приема!

 4. Yanka казва:

  Здравей, аз вкарах телефона без проблем. Там където ти пише домашен тел. си вкарваш GSM ама без код на България, аз писах 088….. и ми го прие а второто поле кодето ти е за друг номер остава празно. При мен така стана.

 5. Alex казва:

  Здравейте!
  Искам да попитам как може да се направи смяна на получен артикул от ла редут , тъй като размерът несъответсва, а бях поръчала за подарък и сега искам да сменя за друг размер.Къде и какво да направя, ако някой знае, моля нека да сподели.
  Благодаря предварително.

  • Eva казва:

   Ако има разминаване в размерите, написани в Suivre mes commandes – https://www.laredoute.fr/MySpace/Orders.aspx и във фактурата, тогава можете да го смените по тяхна вина. Но ако просто Вас не Ви устройва адреса, имайте предвид, че всички разходи по изпращането ще са за Ваша сметка. В тази форма – http://www.laredoute.fr/Contact_us/ContactUs.aspx?etap=2&category=1&subCategory=1 можете да им пишете, като попълните задължително всички полета.

   • Alex казва:

    Благодаря ви Ева за отговора, само да Ви помоля за още едно разяснение: има ли срок до който трябва да се смени артикула, на какъв език да се напише контактната форма(ще може ли на ангрийски) и след техен отговор ли да го изпратя?
    Благодаря предварително!Весели празници!

    • Eva казва:

     Срокът за връщане е 15 дни след получаването на поръчката. Ако се затруднявате с френския, пишете им на английски, не е проблем. Изчакайте техния отговор с адреса, на който да изпратите артикулите. Не Ви съветвам да изпращате нещата преди да сте се уточнили за подробностите.
     Успех!

 6. Ралица казва:

  Здравейте,
  възможно ли е да не получавам пратката, заради грешен телефон?
  Имах проблем при регистрацията и въведох измислен телефон.
  Поръчката ми се бави повече от месец.
  Лошото е, че в DHL.usa не излиза нищо с номера, който имам изпратен от Laredoute.
  Какво ме съветвате да направя?
  Благодаря предварително!

  • Eva казва:

   Здравей. Първо опитай отново в българския сайт от този линк – http://www.dhl.bg/bg/express/tracking/shippers_reference.html В полето Референтен номер на изпращача въведи № Colis от суивито, без първите 4 цифри, които са годината. Отбележи датата, на която е направена поръчката и избери България от падащото меню „Направление на пратката“.
   Ако не успееш да я откриеш, обади се на DHL на тел. 0700 17 700 и нека отново проверят, но по имената, както са написани в акаунта!
   Успех

   • Ралица казва:

    Благодаря за бързият и изчерпателен отговор.За съжаление не откривам пратката. Утре ще пробвам в DHL.
    Отново благодаря!

    • Nadya казва:

     Здравей Ралица. Успя ли да откриеш пратката, понеже аз имам същия проблем..Благодаря предварително!

     • Ралица казва:

      Здравей!
      Обадих се в DHL и пратката ми беше там. И то от доста отдавна. Няколко пъти са пускали запитване до Laredoute, за да им дадат пълния ми адрес (по неизвестни за мен причини на DHL са се сдобили с непълен адрес), но не са получили никакъв отговор.
      Звънни в DHL – изключително любезни и разбрани хора… :)
      Успех!

     • Radi казва:

      Здравей Ралица,
      Аз също имах проблем с недоставена поръчка, поради непълен адрес. Водих с тях дълга и безмислена кореспонденция, тъй като отказваха да приемат,че грешката е тяхна при положение, че бях посочила пълен адрес. Накрая сама стигнах до извода, че от адресът в моите координати посочват единствено това в задължителните полета (в случая N° et rue). След като въведох целия адрес в това поле пратките започнаха да пристигат. Не знам защо са им другите полета,след като за тях не са от значение, въпреки, че са попълнени.
      Както и да е, надявам се това да е от помощ за други новаци в пазаруването в ЛаРедут, като мен. Така ще си спестят доста нерви и време.

 7. Калина казва:

  Здравейте, дами!
  Аз съм новобранка в пазаруването с Laredoute и имам няколко въпросчета.
  Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете. А те са:
  Колко време след като съм пуснала поръчката трябва да позвъня на DHL за да проверя дали имат пратка на мое име, тъй като от прочетеното по-горе разбрах за проверките в БГ и Щатският сайт, но там нищо не излезе…
  И нормално ли е да получа само един мейл от Laredoute (още при самото пускане на заявката ми), който си стои на стъпка 4….

  • Eva казва:

   Не е нужно да се звъни на DHL за да се проверява дали имат пратка при тях. Като пристигне, ще си я получите. Мейла, който сте получили и автоматичен, а на 4 стъпка си остават поръчките, дори и след като си ги получите.
   След като изпратят поръчката Ви, би трябвало да получите мейл с номер на товарителницата, по който да се следи пратката в българския сайт на DHL.

   • Калина казва:

    Благодаря за отговорчето!!!
    Значи да си чакам и да не се притеснявам…
    Истината е в търпението ;)

 8. Вили казва:

  Здравейте,
  Получих потвърждение, че поръчката ми е пакетирана на 27.01.2011 не мога да я намеря по номер нито в американският сайт нито в българският.Colis nº ************ en cours de traitement le 27/01/2011
  Когато получих мела от laredute адреса се свеждаше до улица и номер. Не знам как от ще ме намерят от HDL и как усведомяват , че пратакат е пристигнала. Колко време след като получа потвърждение, пристига в че е готова пристига?

 9. Вили казва:

  Съжалявам за грешките малката ми дъщеря е пред екрана. Пратката ми е на 4 стъпка и излиза този надписColis nº 2011…….. en cours de traitement le 27/01/2011
  Livraison prévue à votre Domicile
  но по този номер не намирам нищо. Колко време да чакам преди да позвъня на DHL защото телефона ми не е съвсем коректен въвела съм го 07 а не 08

  • Eva казва:

   От 27.01 със сигурност още не е изпратена от Франция. 2-3 дни след като излезе втория ред на поръчката в суивито( фактурата в пдф формат) едва тогава реално ще е тръгнала пратката и ще може да се проследи по референция на изпращача в американския сайт на DHL.

 10. poli казва:

  Помощ, защо не ми приема картата, до сега съм пазарувала с нея, и не ми дава да пробвам с друга въобще!

  • Елена казва:

   Елена
   Здравейте, на 22.01.2011 направих поръчката, днес в моето суивито на 4 стъпка се появи и това Roubaix, le 02 Février 2011
   JUSTIFICATIF D’ACHAT
   Colis facturé le 31 janvier 2011 и изброени всички артикули от поръчката. На имейла нямам съобщение за товарителница. в американски и български сайт на DHL се опитвам да въведа номера на поръчката, но нищо не излезе(няма информация). Какво да правя???Благодаря Ви.

 11. poli казва:

  Момичета, не знам за Вас но аз вече трети ден се мъча да поръчам, опитах всичко, открих си и нов акаунт, премествах и изтривах неща от кошницата дори изчаках един ден, но уви нищо не се получава:( . Някой може ли да поръчва въобще?

  • Eva казва:

   Обади ли се в банката?
   Ако е Виза Електрон на ПИБ, доста хора се оплакват през последните дни… Вероятно и тези карти не харесва сайта, проблемът по-скоро е, че картите Електрон все по-рядко приема. Ориентирайте се към нова карта, която да не е ВЕлектрон.

   • poli казва:

    Виза Електрон е на ЦКБ, направо ми скъса нервите. Вече почти всичко ми изчезна от кошницата :( Ще пробвам с друга карта.

 12. trudi казва:

  Здравейте,
  Реших да споделя опита си във връзка с това, че от 22 декември 2010г. не ми пристига пратката, а парите са усвоени от картата ми. След много разменени писма с ЛаРедут-ци и без да ми изпращат никакъв номер на DHL за проследяване, ми изпратиха формуляр 7366, който да съм попълнила, сканирала и изпратила обратно и с който най-вероятно ще ми възстановят парите. Но тъй като аз не зная френски, преди да седна да правя опит да разбера какво точно трябва да попълня, реших да се опитам да потърся пратката в DHL България. Първо опитах с colis номера да открия тракинг номера на DHL в щатския сайт, както споделяте тук по-горе. Неуспешно, но бях много приятно изненадана, когато от colin номера/това е номера, който се показва на 4-та стъпка и под него е в PDF формат фактурата, след като са усвоени вече парите от сметката ви/ махнах първите 4 цифри, т.е. годината и с останалите 10 се опитах да направя проследяване в българския сайт на DHL. Получи се! Оказа се, че още на 30 декември бил правен опит за доставка, но неуспешен и си седи пратката при тях в софийския офис. Договорихме се по телефона и утре ще я получа на служебния си адрес, тъй като имам и други 2 пратки за получаване утре на този адрес. Така, че дори и да не получите тракинг номера за DHL, може да проследите пратката си, ако направите като мен – махате първите 4 цифри от colin номера и търсите в българския сайт на DHL.

  • елена казва:

   здравейте, благодаря ви за отговора.
   днес получих номера на товарителницата и че колета се намира в Лин Франция /03.02.2011 г в 16.21 ч./, бихте ли ме орентирали кога да очаквам пратката на адрес и ако отсъствам от града как да я получа.

   • Eva казва:

    Елена, аз няма как да прогнозирам кога може да пристигне поръчката Ви. В края на следващата седмица се обадете на националния телефон на DHL 0700 17 700 за да уточните подробностите …

 13. Лилия казва:

  Здравейте,
  Получих мейл от Ла Редут, че пратката ми е изпратена с DHL на 27.01 и съответния номер за проследяване. От тази дата обаче няма никакво движение, освен, че е получена информация за пратката (това се изписва при проследяване). Вече е 04.02 и започвам да се притеснявам, че има някакъв проблем. Предишната пратка още на третия ден беше вече в Унгария.
  При някой от вас получава ли се такова закъснение? Възможно ли е да се е изгубила пратката ми според вас?
  Благодаря предварително!

  • Eva казва:

   Нормално е да има закъснение по време на намаления.
   А и през почивните дни сайтът на DHL не се актуализира.
   В момента пратките пристигат за повече от 2 седмици.

  • didi казва:

   Когато поръчката тръгне от la redoute изпаращат email с номера за проследяване в сайта на DHL.Така може да следиш къде е стоката и да очакваш да ти я доставят щом стигне Бг или да си я търсиш. И при мен не се получава с тези номера на фактурите. Номерата за пътуване са различни от номерата на фактурите. Наистина се бавят с изпращането, но като тръгне стоката за няколко дена (най-много седмица) пристига.

 14. Margarita казва:

  Имам направена поръчка от Ла Редут, която вече пътува. За адрес на доставката е населено място , в което няма офис на DHL.
  Ще дължа ли нещо допълнително за доставката на посочения от мен адрес или само това , което Ла Редут са ми одържали за доставката?

 15. bibonti казва:

  Аз получих също номер за проследяване, като пишеше, че са я изпратили на 01.02.2011г., но всъщност в ДХЛ е постъпила чак на 04.02.2011. Най-интересното е че като си проверих последно къде е пратката, се оказа че е в Брюксел като преди това е била в Будапеща, а още преди това пак в Брюксел :) Май леко са се пообръкали , но Будапеща е последната точка преди София по принцип. Така, че до 1 седмица я очаквам. Проследяването в почивните дни и извънработно време не е актуално , така предупреждават от самия ДХЛ, така че тези които имат номер, а нищо не им показва в събота или неделя това е най-вероятната причина. Моята поръчка е от 21.01.2011г., миналата година чаках почти два месеца по време на намаленията, за да ми я доставят, тази може би ще бъде 1 месец :)

 16. Oksi казва:

  здравейте, благодарение на вас момичета успях на 03.02.2011 да платя първата си поръчка, получих автоматичен е-маил от тях и това е, а сега ? помогнете, колко се чака и какво да очаквам.
  А и получих от тях това, веднага след плащането, http://media.laredoute.fr/newsletters/2011/op_generales/sem05/kiosque/popup4.htm?omniturecode=001ru0619/14
  трабва да им го пратя ?

  • Eva казва:

   Когато изпратят поръчката от Франция, ще получите мейл с тракинг номер за проследяване. И след около 2 седмици ще си получите вкъщи пакета с DHL.

 17. didi казва:

  Защо не мога да си платя поръчката? Имам карта в ПИБ и с нея плащам в paypal, sport direct и преди съм плащала в Le Redoute, а сега в Le Redoute не ми я приема? Някой имал ли е такъв проблем и как го е решил?

 18. Весела казва:

  Здравейте, искам да питам дали е възможно да се загуби колет или изобщо да не е изпратен. Аз съм получавала до сега 5 колета и всичко беше наред, но с последния не знам какво става. От Ла Редут пише, че е фактуриран на 31.01.2011. Има си номер, но в сайтовете на DHL не излиза нищо. Звъняхме в офиса и от там ни казаха, че няма такава пратка в системата. Писахме писмо до Ла Редут, но отговор няма. Питам се дали някой е имал същият проблем и как се е разрешил. Благодаря предварително.

  • Eva казва:

   Здравейте, първо проверете в Suivre mes remboursements – https://www.laredoute.fr/MySpace/Refunds.aspx дали не е отказана поръчката, след това проверете в пощенския клон, за всеки случай. И ако не я откриете, отново потърсете в DHL по имената ,както са в акаунта.
   Ако е отказана или загубена наистина, ще Ви върната парите със сигурност!

   • Весела казва:

    Здравейте Ева, не знам дали при някой друг се е получавало така, изчетох всички писма и всеки рано или късно си намира пратката, но при мен не е така, в DHL я няма, не са получавали въобще, а от La Redoute не отговарят, вече им изпратих 4 или 5 писма, и преди сме писали и винаги изпращат номера на товарителницата за проследяване, а сега никакъв отговор.Така минаха 2 месеца вече. Дайте ми някакъв съвет, какво мога да направя още. Благодаря предварително.

    • Eva казва:

     Много странно, наистина.
     И аз не съм чела за неполучена поръчка, откакто започнаха да пристигат с DHL. Пишете отново на Ларедут от формата за контакт в сайта. Ще Ви върнат парите. :)

     • Весела казва:

      Ще продължим да пишем, дано се намери колета, много се надявам да си го получа.

 19. Весела казва:

  Благодаря много за информацията, ще продължаваме да я търсим.

 20. Iuliq Nedeva казва:

  Zdraveite az sled mnogo opiti da se naucha da pazaruvam ot Laredoute nai posle uspqh sama pusnah dve porachki prez dva dena varvqt edna sled druga ama hvanah praznichni dni i neznam ednata porachka e tragnala ot Sofiq i sega koga da q ochakvam nqmam tarpenie da vidq reqlno kakvo sam kupila??? Shte se radvam da mi otgovori nqkoi???

  • Eva казва:

   Здравейте, в почивни и празнични дни сайтът на DHL не се обновява. Вероятно утре около обяд ще ма раздвижване покрай поръчките, даже може да си ги получите. :)

 21. Мим казва:

  Здравеите пазарувам отдавна във Ла редут но досега не ми е ставало така. Махнах си доставката със код, но ми излезе някаква доставка 4 пъти по скъпа и означена със самолет.Мога ли да махна и тази скъпа доставка? Благодаря

  • Eva казва:

   Здравейте.
   Новите условия за доставка до България са 20% такса обработка и фиксирана доставка от 5.95 евро, която дори при използване на код за безплатна доставка се начислява на втора стъпка от поръчката.
   Причината за начисляването на таксата на втора стъпка е, че именно тогава системата разпознава държавата, за която е поръчката. Безплатна доставка е възможна само за Франция.

   • krasi казва:

    Здравейте, знаете ли защо ми начислява такса за доставка 17,60 евро при поръчка с код за безплатна доставка от 58,40 евро и има ли начин да го преодолея. Поне доставката да е 5,95

    • Eva казва:

     Краси,
     Здравейте.
     Новите условия за доставка до България са 20% такса обработка и фиксирана доставка от 5.95 евро, която дори при използване на код за безплатна доставка се начислява на втора стъпка от поръчката.
     Причината за начисляването на таксата на втора стъпка е, че именно тогава системата разпознава държавата, за която е поръчката. Безплатна доставка е възможна само за Франция.
     Във Вашия случай в сумата 17.60 евро са включени 20% такса обработка и 5.95 евро за доставка.

  • Iuliq Nedeva казва:

   Zdravei az takmo se nauchih sas tezi kodove vav Laredoute a te uvelichiha dostavkata zaradi poskapvaneto na gorivoto sigorno zatova neznaeshe li veche nqma da pazaruvame ot Laredoute???

Остави мнение/коментар