5 причини за неуспешно плащане в LaRedoute

Публикувано в: La Redoute, Онлайн магазини

5 причини за неуспешно плащане в La RedouteИмате карта, с която досега сте пазарували успешно и безпроблемно в LaRedoute, но отскоро сайтът не приема картата Ви или плащането не може да бъде осъществено?
Все по-често се случва да не успеете да пуснете поръчка от първия път?
Тогава е добре да прочетете тази информация.

Напоследък много хора се оплакват, че имат проблеми с плащането в LaRedoute. Причините могат да бъдат няколко:

Недостатъчна наличност по сметка
Close
Недостатъчна наличност по сметка

1. Уверете се, че в картата има достатъчно наличност, срокът на валидност на картата не изтекъл и дали правилно въвеждате всички данни.
2. Може до сега да сте използвали дадена карта при поръчки в сайта, но вече да не я приема. Причините все още не са ясни, но има няколко банки, чиито карти категорично вече не приема сайта. Сред тези банки са Райфайзен банк, Прокредит банк, Експресбанк, Уникредит Булбанк и други.
Изписва същото като при недостатъчна наличност, когато не иска да приеме картата.

Не може да се плати с тази карта
Close
Не може да се плати с тази карта

3. Ако от първия път не успеете да платите и излезе червен надпис, че плащането с тази карта не може да бъде осъществено (виж снимката), това може да е временен проблем заради неколкократните опити. Вероятно сработва някаква защита в подобен момент. Затова се препоръчва да затворите всички прозорци на браузъра и да изчакате известно време, около 10-15 минути. Ако и след това проблемът е налице, ще трябва да излезете от акаунта, да изтриете кеш на браузъра, да рестартирате компютъра, отново да изчакате малко и едва тогава да опитате отново с поръчката.

Технически проблем
Close
Технически проблем

4. По време на плащането и валидирането на поръчката Ви изпише, че има технически проблем, начинът за разрешаване е същият, както и в предишния случай – затворете браузърите, рестартирайте и опитайте пак.

Не може да ползвате тази карта, на този акаунт
Close
Не може да ползвате тази карта, на този акаунт

5. Ако след въвеждането на данните на картата ви изпише червен надпис, че тази карта не може да бъде използвана на този акаунт и да изберете друг начин на плащате, това означава, че вече сте плащали на други два акаунта с нея и се опитвате да платите на трети акаунт с тази карта.

Пожелавам ви успешни поръчки и по-малко проблеми с карти и плащания в LaRedoute!

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
3 декември 2010, категория La Redoute, Онлайн магазини.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

34 Коментара по "5 причини за неуспешно плащане в LaRedoute"

 1. momakat казва:

  ДОБРА НОВИНА!!!
  Днес получихме колет от Laredoute. По случайност бяхме вкъщи, но приятно изненадани! От три седмици пратките в България се разпространяват с DHL! Носят ти я директно вкъщи! Няма нужда да се ходи вече до пощата и да се разправяме с леките, които са забравили да донесат известието за колет. (Не знам как стой въпросът за по-малките и затънтени населени места. Но предполагам и там ще ходят DHL, защото едва ли поръчките от там са много.) Човекът от DHL каза, че хубаво да се посочва адрес, на който сме през делничните дни – т.е. служените и да се оставя телефон в регистрационната форма в Laredoute, за да им излиза на пратките и на тях!!!

 2. Мария Динкова казва:

  Здравейте!
  С какви цифри започва телефонът, който въвеждате в регистрационната форма?
  Аз не успявам да въведа валиден такъв /отдолу излиза надпис, че номерът трябва да започва с 06… или 07…../
  Благодаря!

  • Eva казва:

   Въведете го без код на държавата, а както се избира и тук – 08.. ……
   Първото поле е за стационарен телефон. Във второто не пишете нищо.
   Ако не приема, опитайте с F5 докато не се получи.

 3. Мария Динкова казва:

  Благодаря, Ева! Успях да въведа мобилния ми номер, но сега трябва да се справя и с картата за плащане.

 4. Веси казва:

  Здравейте, интересувам се дали с дебитна карта на Maestro от ПИБ или Булбанк ще стане да платя поръчка?

  • Eva казва:

   С Маестро не може да се плаща в Ларедут, а и не само. Не е за международни разплащания по принцип.
   По-добре Виза на ПИБ.

 5. Веси казва:

  Благодаря за отговора.

 6. Ladytoni казва:

  Здравейте,какво означава да „изтрия кеш на браузъра“?

 7. ирконти казва:

  Ако след въвеждането на данните на картата ви изпише червен надпис, че тази карта не може да бъде използвана на този акаунт и да изберете друг начин на плащате, това означава, че вече сте плащали на други два акаунта с нея и се опитвате да платите на трети акаунт с тази карта.

  Привет. На мен ми изписва точно това съобщение. Какво ще рече , че съм плащла на други акаунти и какво трябва да направя за да ми приемем картата или просто е някак блокирана. Ако може, помогнете.

  • Eva казва:

   Ако не сте плащала на друг акаунт с тази карта, може просто да е временен проблем или картата Ви да е Виза Електрон на РББ или Прокредитбанк, както и някои други банки, чиито карти сайтът не иска да приема от известно време.

   • ирконти казва:

    Благодаря Ева. Да картат е на РББ, но досега съм плащала много пъти с нея и няма проблем, а това ,че не става вече с карта на райфайзен не гознаех, откога е този проблем. С кои кърти всъщност може да се разплащ човек, на кои банки. А друг начин за плащане има ли

    • Eva казва:

     Ами, от няколко месеца. Само с карта може да се плаща в Ларедут, засега по мои наблюдения най-доволни са от картите на ДСК, ПИБ, ЦКБ и Пощенска банка. Ако тепърва ще вадиш нова карта, желателно е да не е Електрон, Виза класик например или Мастъркард, аз имам виртуална Мастъркард на ДСК и съм доволна.
     Успех.

     • ирконти казва:

      а тези мастеркард не са ли кредитни
      как са таксите там и лихвите

  • петрова казва:

   прочетох по-горе в един от коментарите,че ставало така,когато е плащано от други два акаунта и сега опитвам от трети-да обаче не съм имала други акаунти,съвсем новичка съм в ла редут
   също така прочетох ,че трябва да изтрия кеш на браузъра???????????????-някой може ли да ми помогне нищо не ми говори това,къде да го търся тоя кеш на браузъра,простете невежеството ми
   благодаря

 8. Eva казва:

  Ирконти, и аз знам, че са кредитни, но специално моята е виртуална на ДСК и със сигурност не е кредитна, а е към разплащателно сметка. Нямам никакви такси и лихви, единствено имам месечна такса от 1.15 лв. за дебитната Виза Електрон, с която плащам от много време в сайта. :)

 9. петрова казва:

  здравейте,
  от четири дни се опитвам да си платя поръчаното от ла редут-плащам с виза класик на обб.Картата съм ползвала многократно в други сайтове без проблем,в ла редут обаче ми изписва ,че не ми приема картата. имате ли някакво обяснение защо ? само с кредитни карти ли може да се плаща-дебитни не приемат ли?
  благодаря ви за отговорите

 10. петрова казва:

  картата с която пробвам да платя е виза класик-кредитна ,но за жалост не успявам

 11. петрова казва:

  да не би да е нужно да регистрирам картата някъде в сайта?

  • Eva казва:

   Не се регистрира никъде в сайта, просто при плащане се въвеждат данните. Ако е нова, може пък картата да е от тези, които имат изискване първото плащане да не по интернет, а на банкомат, например.
   Проверете всички останали възможности, като липса на достатъчно наличност, правилно изписване на данните и в крайна сметка може да се окаже временен бъг в системата на Ларедут.

 12. ирконти казва:

  ох, незнам вече какво е , но при мен пари има , изписвам правилно и не е бъг защото вече пробвам десет дни поред ито по няколко пъти, не ми я харесва и това е. явно е , че ще правя нова.сигурно в пощенска ще отида или булбанк, но се чудя каква да извадя…

  • Eva казва:

   В такъв случай, картата е блокирана заради многото неуспешни опити за плащане. Има определен брой опити за 24 часа или на седмица и след това блокира. Първото нещо,което е трябвало да направиш, е да се обадиш в банката, преди да се отчайваш.

   • ирконти казва:

    ами наистина блокира първия път за 24 часа после взе да ме пуска да изписвам номера и валидността през половин час, но едва ли ще е това, нали на райфаайзен не ги приема вече, може би това е причината, но ще видя и в банката утре. благодаря ти.а тази нощ пак ще пробвам, не съм пробвала отдавна.

 13. Oksi казва:

  Момичета моля помогнете, имам карта виза електрон на ПИБ с достатъчно пари, а не мога да платя покупката си, преди 4 дена опитах да я платя с карта на Райфаизен и там не стана, а и прочетох по форумите ча те попринцип не ги приемат, затова сага опитвам с тази виза електрон на ПИБ
  това ми излиза – Nous ne pouvons accepter cette carte. Saisissez un nouveau numéro de carte ou un autre moyen de paiement.
  дали не е от това че втора карта опитвам да исползвам, а и тази на ПИБ е на името на майка, това дали е проблем?

  • Eva казва:

   Или е временно, или вече не приемат ВЕ на ПИБ. ВЕ на РББ още от есента не приема сайта. Опитайте с друга карта.
   По принцип на 1 акаунт може да се плаща с 2 карти и с 1 карта – на 2 акаунта.

 14. ива казва:

  Помогнете! С дебитна карта Maestro на дск мога ли да се разплащам в Ла редут?

  • Eva казва:

   Здравейте, Маестро не е за международни разплащания по интернет, и следователно не може да се пазарува в Ларедут с такава карта.

 15. maria казва:

  moje li da se pla6ta s Pay Pal??

 16. Десислава казва:

  Здравейте,
  Много моля помогнете. В сайта при избор на карта не виждам възможност за избор на карта Виза. Коя опция да избера за да платя с Виза-Carte BANCAIRE, Carte AMERICAN EXPRESS, Carte SURCOUF, Carte FNAC, Carte CONFORAMA, Carte CLUB MED, Carte PRINTEMPS.

 17. Маргарита казва:

  Здравейте!
  Преди няколко дни се опитах да направя поръчка от Ларедут, но плащането не се получи и опитах няколко пъти. Накрая ми изписа, че картата е отхвърлена. Дефакто нямам поръчка, но се оказва, че в картата ми са блокирали сума, която е равностойна на поръчката, ако беше приета (suivre mes commandes показва, че нямам поръчка).
  Искам да попитам някой имал ли е подобен проблем? Какво бихте ме посъветвали да предприема? Промерих в банката сумата е само блокирана, не е осчетоводена, а картата ми е Visa elektron на ПИБ и преди това многократно съм пазарувала с нея от Ларедут.
  Благодаря предварително!

Остави мнение/коментар