Дебитна нота при Ла Редут

Публикувано в: La Redoute

Дебитна нота при Ла РедутДебитната нота (NOTE DE DEBIT) е известие, че имате задължение към Ла Редут.
Номерът на дебитната нота и сумата за плащане се виждат в долния ляв ъгъл на хартиената фактура,
която пристига заедно с поръчката Ви.

Дебитна нота от Ла Редут
Close
Дебитна нота от Ла Редут

За да получите дебитна нота, значи че поръчката Ви е била под 10 евро или е паднала под 10 евро поради изчерпване на артикул от тази поръчка или разделяне на пратката в 2 или повече пакета/колета. Всеки пакет/колет ще има отделна фактура и всяка фактура, за която не са успели да си изтеглят парите ще бъде с Дебитна нота!

При стария сайт на Ла Редут имаше опция за запазване на поръчката (това ставаше на 3 стъпка от плащането и след като се запази поръчката им се пишеше мейл, с който да потвърди клиента, че желае да плати Дебитната нота.
От сайта отговаряха на този мейл с молба да напишат данните на картата, за да могат да дебитират от сметката.
Въпреки, че звучи малко опасно, не е имало злоупотреби досега от тяхна старана! Винаги са били изключително коректни и добросъвестни!
Друг е въпросът, колко много недобросъвестни клиенти имат, които не са си платили дължимите суми по Дебитни ноти!

При обновения сайт на Ла Редут, стъпките за плащане са съкратени от 4 на 3.
Менюто за съхраняване (Sauvgarder ma Commande) вече го няма.

Връзка със сътрудник от Ларедут
Close
Връзка със сътрудник от Ларедут

Единствената връзка със сътрудник от сайта е от линка, на снимката. Като кликнете на него, се отваря нов прозорец – отваря се тази страница, в който има опция за въвеждане на телефонен номер, или директно свързване със сътрудник за обслужване на клиенти, (изисква се микрофон).
Докато писах тази статия, опитах да направя връзка със сайта, но не успях, не ми прие българския телефонен номер, също така по втория вариант не успях да се свържа със сайта!

Това означава, че е невъзможно от България да бъдат платени тези Дебитни ноти.
Това е и основната причина, да се отказват поръчки под 10 евро. Затова, не си правете труда да пускате такива, колкото и да се изкушавате.
Ако по някаква причина все пак номера ви мине, и Ла Редут не успеят да си вземат парите, ще дойде момента, в който ще ни отрежат възможностите да пазаруваме от Ла Редут. Ще излъжете няколко пъти и накрая няма и да може да пазаруваме.

По същата причина, спряха и плащането в Ла Редут през PayPal извън Франция.
И не на последно място, е поредното ограничение, което бе въведено, че на един акаунт може да се ползва само един код от дадена серия. Така, дори и да има 10 кода, даващи подарък Х, безплатна доставка и намаление, вече на един акаунт може да се ползва само един. Търговията с подаръци сериозно бе развита последните 1-2 години, което само може да ни говори, с какво количество ненужни вещи се претрупват някой.
До преди няколко месеца кодовете намаляха 20 от 29 евро, а вече намаляват 20 от 33 или 35 евро!
Това е показател, че от Ла Редут взимат стриктни мерки за ограничаването, доколкото това е възможно, на масовите поръчки само заради подаръка.
Оптималният вариант за нас, като клиенти е да се въздържаме от „рискови” поръчки, за да избегнем главоболието по отказана поръчка или пристигнала такава, но с Дебитна нота. Както и рискът от блокиран акаунт заради неплатени Дебитни ноти!

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
25 октомври 2010, категория La Redoute.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Дебитна нота при Ла Редут"

  1. Виктория казва:

    Здравейте,
    може би не е правилното място за този въпрос, но пък се отнася до начина на работа с магазина…
    Опитвам се да си направя регистрация в Ла Редут, но каквото и да напиша, ми дава грешка в полето на адреса и ми казва да махна специалните знаци (каквито няма). Ако сте се сблъсквали с този проблем, може ли да ми кажете какво мога да направя? (включително пробвах и с адреса, който беше сложен като пример, с идеята после да го сменя с истинския, но и него отхвърли)

  2. Галя казва:

    Поради разделяне на поръчката на 2, втората фактура се оказа с дебитна нота. Незнам какво да правя. Защо не ги разделят така, че сумите да не са под 10 евро ами едната фактура е над 100, а в другата само 1 евро? Искам да си платя но как?

Остави мнение/коментар