Истината за деня на Свети Валентин – минало и настояще

Публикувано в: Забавно

Повече от 200 години по-късно, през 496 след Христа, 14 февруари бил провъзгласен от папа Геласиус в чест на Свети Валентин. Днес са минали повече от 1,700 години от смъртта на истинския Валентин и хората все още празнуват деня на Свети Валентин по тържествен начин. Миналата година са били продадени изумителния брой от 180 милиона валентинки. Може би на Вас никога не Ви се е случвало, но денят на Свети Валентин е основен кризисен ден за някой, който има любовна история. Преди всичко, денят Свети Валентин е един празник, когато всеки очаква неговия брачен партньор или любим да направи нещо романтично – и ако някой има и двете, това е сериозен проблем и логичен кошмар. Тогава не е учудващо, че една от най-натоварените групи от професионалисти на деня на Свети Валентин е групата на частните детективи, когато тяхната работа се увеличава четири пъти. Повечето хора си въобразяват, ако им се случи нещо подозрително, че то ще се изясни около деня на Свети Валентин. Очевидно е огромна грешка за мамещия съпруг да планира бизнес пътуване на деня на Свети Валентин. Тя ще му струва наистина много скъпо по скалата на подозрителната дейност. Състезателният елемент на това, което Вашия брачен партньор прави за Вас на деня на Свети Валентин е друг силно смущаващ факт. Някои хора вярват, че главното събитие е денят, в който някои жени се събират и сравненията започват. Състезателният фактор може да бъде особено остър вечерта, когато Вие излезете на вечеря на деня на Свети Валентин – това, което основно виждате е събиране на двойки, прекарващи цялата вечер дискретно наблюдавайки се една друга в ресторанта, опитвайки се сами да се убедят, че тяхната връзка е по-малко нефункционална, отколкото на останалите.

Страница: « 1 2 3 Всички страници »

Pages: 1 2 3

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
11 февруари 2009, категория Забавно.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

2 Коментара по "Истината за деня на Свети Валентин – минало и настояще"

  1. Mиглен казва:

    Много интересна информация.

  2. Христо казва:

    В същност не сте прави. Да Свети Валентин съществува, но просто е бил един от канонизираните светци в католическия календар.

    А празника наистина е измислен от фалираща компания за картички, просто този празник в бил следващия с по-благозвучно име в календара. Това не се отрича и от самата католическа църква.

Остави мнение/коментар