Спам в социалните мрежи?

Публикувано в: Да се замислим

Спам в социалните мрежиВчера вечерта преглеждайки изпратения бюлетин и новостите, попаднах на заглавие, което ме заинтересува, тъй като ми е забранена консумацията на мляко. Отидох на статията, и какво да видя – 4 реда, които са копи/пейст от БГНЕС, а колко са интересни, Вие преценете:

„Млякото е полезно не само за здрави зъби, но и за продължителна защита на детето от остеопороза в по-зряла възраст, предаде ИТАР-ТАСС.
Британски епидемиолози от Университета Саутхемптън са открили, че редовната консумация на мляко в детството предотвратява заболявания на ставите след десетилетия. Медиците са проследили хранителния режим и здравословното състояние на 12,5 хиляди жени на възраст 20-34 години и техните деца и са направили извода, че млякото от първите години положително влияе на растежа на костите на детския организъм и укрепва ставите за години напред. /БГНЕС“

Прочетох втори път, да не би аз нещо да съм пропуснала между редовете, но уви, не намерих. Върнах се в Свежо за да разгледам този феномен, който бе събрал 70 гласа за тази статия, от около 100 посетителя!!! Похвално и изумително. Естествено, стана ми интересно кои са хората оценили толкова високо тези 4 реда, и за моя изненада само 12 от регистрираните потребители на свежо са дали вот, останалите са анонимни. Стана ми още по интересно и разгледах и останалите статии на този потребител, около 125 на брой, и видиш ли, положението бе аналогично. Въпросния потребител kate пуска статии към 2 сайта, като и двата сайта имат банери един към друг и съдържат „невероятно“ ценни за обществото ни статийки, от по 4-5 редчета.
Замислих се обаче, как така тези анонимни потребители са гласували за статиите, след като и в двата сайта няма бутони на свежо?

Страница: « 1 2 Всички страници »

Pages: 1 2

Етикети/Тагове: , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
7 юни 2008, категория Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

 • Няма подобни статии

6 Коментара по "Спам в социалните мрежи?"

 1. spacedude казва:

  Както в световен мащаб , така и в БГ, идеята за сайтовете с разменени линкове се изврати много бързо. Напред излизат сайтове , които имат всичко друго , но не и съдържание.

 2. MARFI казва:

  Браво за статията, ами детска му работа. Да се надяваме, че ще им писне и като видят, че не им стигат за Кайен ще запрат спама. Друг е въпросът какво може да се направи против такива масови спамове…

 3. Надя казва:

  Аз малко таковааа по съдържанието на въпросното ценно съобщение – Прясно мляко като малко дете не съм пила, като попораснало дете в някакви ограничени количества с какао горе долу ме накарваха, като пораснало джереме – нямаше вече начин, тка че „цъ“. Еми, нямам драматични последствия върху здравето…. Няма друг бозайник освен човека, който след отбиването от майката, да се мята на млякото. Лампичка да светва….

 4. Ангел казва:

  Еми просто няма начин това да не се случва, след като гласуването е свободно …

 5. Милена казва:

  @Ангел: Именно, трябва все пак да има някакви рестрикции. Така истински ценните неща остават незабелязани, само защото някой публикува по 3-4 статии през 2-3 минути и пълни първите страници. Може би е добра идея да се забрани публикация една след друга, и да може да публикуваш чак след 30 минути или час.
  @Мърфи: Да им мине … едва ли, гледах публикациите им – от 4 месеца е това.

 6. yana казва:

  Статията е ок и всичко казано е истина. Но аз мисля, че има и друг голям проблем в свежото. Не съм регната, но посещавам сайта често и ми прави впечатление, че все едни и същи потребители са свежи и всичко останало е в Зелени. Това се вижда с просто око и изобщо не знам как един нов потребител ще има желание да добавя съдържание, след като няма шанс. Оформила се е някаква мини мафия на блогъри, които си се подкрепят помежду си и всички останали са в девета глуха. Може би това е причината да се прибягва до такива спамерски мерки от страна на някои регистрирани. И още нещо – свежо.нет, оправете си бутона, защото след като се опитах да го интегрирам и той просто не работеше, се отказах да си правя труда да стана част от вас. Не съм хейтърка и не целя да обидя някого. Но при положение, че бутона за интегриране в сайт не работи лесно и безпроблемно (както е при digg.com) то тогава няма какво да се чудите защо в някои сайтове няма дори бутон, пък статията е Свежа. Това е. Пиша тук, защото в Свежо.нет трябва да имам регистрация, за да си изкажа мнението. Някой, ако иска, нека го копира в коментарите към тази статия в свежо. Успех на всички.

Остави мнение/коментар