10 Причини да правим секс редовно или за ползите от секса

Публикувано в: Мъжете и Жените

ползи
Не е случайно, че по вида на един човек, може да се разбере дали той е емоционално и физически задоволен. Всичко, което се случва с организма ни по време на секса се забелязва от околните, а как и защо, следва да разберете ;)
Знаете ли, че може да се разбере дали един човек е сексуално активен или не, само като погледнеш кожата му?

Полза 1 Причина 1: Сексът е красиво поведение. Научни тестове показват, че жена, която има сексуална връзка произвежда голямо количество естроген, което прави нейната коса лъскава и мека.
полза 2 Причина 2: Ако правиш нежен и отпускащ секс, това би намалило вероятността да получите дерматити и акне. Отделянето на пот почиства порите и прави кожата блестяща.
полза 3 Причина 3: Сексът изгаря всички натрупани калории… дори и тези, които може да поемете по време на любовната игра …
полза 4 Причина 4: Сексът е една от най-безопасните спортни дисциплини. Той укрепва и тонизира цялата мускулатура. И е значително по-приятен от 20 дължини на басейна. Освен това, не са ти нужни и специални обувки …
полза 5 Причина 5: Сексът е мигновен цяр срещу леката депресия. Той освобождава ендорфина в кръвта и създава усещане за мигновено щастие.
полза 6 Причина 6: Колкото повече секс правим, толкова повече можeм да правим. Секскуално активното тяло освобождава големи количества феромони. Този пронизителен аромат възбужда противоположния пол.
полза 7 Причина 7: Сексът е най-доброто успокоително на Света. Той е 10 пъти по-ефикасен от валиума.
полза 8 Причина 8: Ежедневните целувки Ви предпазват от зъболекаря. Целувките помагат на слюнката да почисти зъбите Ви и намаляват количеството на киселините, които разрушават зъбния емайл.
полза 9 Причина 9: Сексът облекчава главоболието. Всеки път, когато правим любов се освобождава напрежението в мозъка.
полза 10 Причина 10: Правенето на любов, може да излекува и носната Ви секреция. Секса е естествен антихистамин. Може да Ви помогне при астма и пролетни алергии.

Ако все пак не сте убедени във всичко това, пробвайте – това ще е най-сигурния начин ;)

Етикети/Тагове: , , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
30 януари 2008, категория Мъжете и Жените.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

30 Коментара по "10 Причини да правим секс редовно или за ползите от секса"

 1. Кърти казва:

  Статията е много добра. Само по точка 4 не съм много съгласен, но има истина и там. Извода е – правете секс, намерете златната среда за количеството и бъдете не само здрави, но и красиви :)

 2. florans казва:

  Напълно съм съгласна. Освен това лекува леки настинки и може да нормализира температурата.

 3. Милена казва:

  Освен това помага и да не се изпадне в депресия ;)

 4. Ценен съвет. Правете тантра Любов. Тантра ни учи да правим любов, като не стигаме до еякулация. При правенето на любов се привличат космически енергии, необходими при оплождането. Когато не стигаме до еякулация, тези енергии не се изразходват за това, а укрепват организма, в всички направления. Освен това, държейки се достатъчно далеко от точката на еякулация, можем да удължим времето за правене на любов, много по дълго време и много по често. Такава любов укрепва много силно целия организъм и допринася за много по голяма удовлетвореност от любовта. Също така това задържане чрез постепенна тренировка е много полезно за мъже които имат преждевременна еякулация. Помнете, колко по често изпускаме семето, толкова по трудно го задържаме следващият път. Много ценно е да се прави масаж на тестисите, между дланите. Това подобрява качеството и количеството на семенната течност и повишава количеството на тестостерона. – Петров

 5. rumqna казва:

  От вярно по-вярно.

 6. ева казва:

  Прочетох всичко внимателно дори няколко пъти и ако може да се вярва на това вече разбрах защо от почти две години имам сериозни проблеми

 7. olaf казва:

  Може би има много повече причини да се прави секс, особено сле като природата не е измислила нищо по-хубаво от него, но и тези 10 стигат. Всъщност, мисля че нямаме нужда да си търсим причини, за да правим секс. Just do it!

 8. ceci казва:

  Секса е като храната,без него неможе !!!

 9. Deathbox казва:

  *Секса е една от най-безопасните спортни дисциплини. Той укрепва и тонизира цялата мускулатура. И е значително по-приятен от 20 дължини на басейна. Освен това, не са ти нужни и специални обувки …

  Тук изобщо не съм съгласна – не знам кой е този, който възприема секса като спорт :?: :!: Освен това всички знаят какви рискове крие секса от гледна точка на болести, в това число и бременност.
  Освен това защо 20 дължини в басейна да са неприятни?! При спорт също се отделя ендорфин от мозъка.
  Подкрепям казаното от Петров :idea:

 10. Милена казва:

  @Deathbox – секса е като смъртта ;) няма как да минем без него, все някога се случва. А ако плуването за теб е по-приятен спорт, от съприкосновението с любимия (което тук формално е наречено секс, независимо от всичките му останали синоними) по-добре смени партньра си ;)
  А болестите ако не знаеш, и сама можеш да си лепнеш гъбички от предпочитания за теб спорт, а именно плуването ;) . Колкото до бременността, има толкова методи познати на човечеството за контрацепция, че е безпредметно да ги обсъждаме ;)

 11. Deathbox казва:

  @ Милена:
  :roll: Добре де, по повечето параграфи си права, но я се замисли, че в басейна НЯМА начин как да се заразиш от СПИН :!:
  Ако ще определяме секса като спорт, ок, но къде съм споменавала, че предпочитам плуването пред него ?! :arrow:

 12. Милена казва:

  От басейн няма как да се заразиш със СПИН, но това не значи, че няма начин да хванеш гъбички. Освен това, притесненията за зараза от СПИН не биха били основателни, ако имаш постоянен и съвестен партньор. Колкото до вечния страх дали няма да забременееш или да се заразиш с нещо – хората отдавна са измислили презервативите (които по настоящем са най-доброто средство за предпазване и от двете). Ако обаче и на тях нямаш доверие, може би по-добре да използваш най-доброто средство да се предпазиш – да не правиш секс. :)
  „Освен това защо 20 дължини в басейна да са неприятни?! При спорт също се отделя ендорфин от мозъка.“ Никой не е казал, че са неприятни дължините, а че секса е по-приятен (за справка зад гърба си имам 10 години тренировки, и още 15 като любител плувец);) Това, че и при секс и при спорт се отделя ендорфин, покачва се адреналина и се повишава тонуса, не означа, че няма значение начина по който се стимулира организма :)

 13. бони казва:

  Статията е чудесна и много позитивна. И аз обичам да лекувам настинки със секс, още повече че високата температура още повече нагорещява страстите :)
  Но неприятно впечеление ми направи неправилната употреба на непълен определителен член. Правилно е да се напише „сексът прави..“, „сексът е … “ , а не „секса“. Поздрави на редакторите :)

 14. Ник казва:

  Причина 11. Води до увеличаването на населението. В момента България има нужда от това.

 15. Милена казва:

  България има нужда не само от увеличаване на естествения прираст, а стимулиране на такъв, чрез сигурна икономика ;) . Още нещо – ако правиш секс с единствената идея сега, тук и веднага да направиш дете, вероятността е под 1 % това да се случи :) Но, ако докато правиш любов, и помеждудругото извършиш оплождане, тогава в 99% от случаите става и естествено увеличаване на прираста ;)

 16. Deathbox казва:

  :roll: България има нужда от увеличаване на прираста, да, ама света като цяло не. Визирайте няколкомилиардната цифра :?

 17. Сара казва:

  Deathox, ти наистина ли се вълнуваш от това от какво имал нужда света?

 18. lusi казва:

  Само който не е пробвал, той не знае, че секса лекува.

 19. Lili казва:

  Браво, супер сте :)

 20. Mira казва:

  От сексът трябва да изпитваме удоволствие и страст а не вечен страх от болести и бременност.Когато правите секс,отпуснете се и не мислете за нищо друго,за разумен секс помислете преди неговото започване.

 21. dqnkov казва:

  Причините ми харесаха. Аз редовно правя секс и мисля, че наистина помага ;)

 22. dqnkov казва:

  Само забравих да допълня, че секса е вятър работа но трябва да те подухва от време на време :) ;)

 23. Mimi казва:

  Съгласна съм със статията. Имам само една забележка към Милена – презервативите са най-сигурния за предпазване метод досега, но не съвсем! Някои полово предавани инфекции се предават въпреки употребата на презерватив – например Човешки папиломен вирус водещ до поява на кондиломи, рак на шийката на матката и т.н. А теорията ти за свестния и съвестен партньор също малко куца, защото повечето хора дори не знаят, че го носят тъй като често протича безсимтомно. Тогава какво правим?!

 24. sara казва:

  Мими, в един популярен форум изказах мнението си, че порядъчна жена е би се омъжила за мъж, който „в младостта си“ е живял на принципа „секс, алкохол и дрога“, както един младеж обясняваше, че било нормално и получих реакцията „ами, че то има ли такива, които не са“…. Ами има. Има мъже, които са получили определено възпитание и това се проявява във всяка сфера на техния живот. Същото важи и за жените.

 25. liliq казва:

  seksa e takova udovolstvie 4e napravo nqmam dumi to i dumi nemogat da go opi6at az mnogo,mnogo redovno pravq sex i vsi4ki ne6ta koito sa izbroeni po gore sa istina

 26. cvetelina казва:

  sexa e udovolstvi sa6to kato shokolada!

 27. krasimir казва:

  az sam na tova mnenie , da pravih sex , ili lubov , dokato si mlad , zahtoto njma da vidih kak hte se iznijat godinkite , i posle hte vikah , zahto nego pravih navremeto , zahtoto , moje da ti se iska posle , no drug e vaprosa , dali hte mojeh ve4e

 28. krasimir казва:

  spored men , sega e normalno , da se pravi pone po 1pat na den , ne e kazano , da se stiga vinagi , do varhovata to4ka, prosto , da pokajeh na partnyora si , 4e go jelaeh vseki den , i po vsjko vreme, a ot tova po hubavo njma , nali taka

 29. krasimir казва:

  ima edna mnogo vjrna misal ,,jenite mogat vinagi da pravjt sex , no ne vinagi iskat , a pri nas , nie vinagi iskame , no ne vinagi mojem,,

Остави мнение/коментар