Приказка за любовта и лудостта

Публикувано в: Да се замислим

В живота си, всяко човешко същество се е сблъсквало с неволите на любовта. Крачейки по улиците, да гледате как влюбени двойки се държат ръка за ръка, Ви се иска да сте на тяхно място с човека за който бленувате. Но уви, по една или друга причина, любовта е едностранна. Или което още повече Ви натъжава, да сте с човека в който сте влюбени, а той да нехае за Вашата любов … От както свят светува, има ли я любовта, има я и лудостта. А защо това е така, разберете сами:

камък край пътя
Close
камък край пътя

Разказват, че веднъж в едно ъгълче на земята се събрали заедно всички човешки чувства и качества. Когато СКУКАТА се прозяла за трети път, ЛУДОСТТА предложила:
- Хайде да играем на криеница, а!? ИНТРИГАТА повдигнала вежди: Криеница? Що за игра е това?

Високо в облаците
Close
Високо в облаците

Тогава ЛУДОСТТА обяснила, че един от тях, например тя, започва, затваря си очите и брои до милион, а в същото време всички останали се крият. Последният, когото открият, започва да брои следващата игра и така нататък. ЕНТУСИАЗМЪТ затанцувал с ЕУФОРИЯТА, РАДОСТТА заподскачала така, че успяла да убеди СЪМНЕНИЕТО, само

кристално чисто езеро
Close
кристално чисто езеро

АПАТИЯТА, която никога от нищо не се интересувала, отказала да участва в играта. ИСТИНАТА предпочела да не се крие, защото в края на краищата, винаги я откриват. ГОРДОСТТА казала, че това е абсолютно глупава игра (нищо друго не я вълнувало освен нея самата). СТРАХЛИВОСТТА не искала да рискува много-много.

Страница: « 1 2 Всички страници »

Pages: 1 2

Етикети/Тагове: , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
15 септември 2008, категория Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар