Дълбоки политически тайни

Публикувано в: Мъжете и Жените

Дълбоки политически тайниМалко момченце отишло при баща си и го попитало: Тате, какво е политика?
Бащата отговорил: Ами сине, нека се опитам да ти обясня по следния начин. Аз съм човекът изхранващ семейството, така че да ме наречем Капитализъм. Майка ти управлява парите, и нея ще я наречем – Правителство. Ние сме тук за да задоволяваме Вашите нужди – Вас ще Ви наречем Хора. Детегледачката, ще я приемем за Работническа класа. А малкия ти брат, ще го наречем – Бъдеще. А сега помисли върху това и кажи дали го разбираш.

Капитализма и работническата класаИ така, малкото момче си легнало в леглото, мислейки над думите на баща си. По-късно през нощта, той чул малкото си братче да плаче и отишъл да го провери. Установил, че бебето е препълнило памперса и се е омазало. Момчето отишло в спалнята на родителите си и видяло, че майка му спи. За да не я буди, отишло до стаята на детегледачката, но тя била заключена. Тогава момчето погледнало през ключалката, видяло баща си в леглото на гледачката и се оттеглило в леглото си.
На следващата сутрин детето отишло при баща си и казало: „Тате, мисля, че разбрах в общи линии какво е политиката.“
Чудесно сине, кажи ми с твои думи какво си разбрал?

И хлапето отговорило: Ами докато Капитализма чука Работната класа, Правителството изглежда, че спи, Хората са игнорирани и Бъдещето е потънало в лайна.

Етикети/Тагове: ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
19 февруари 2008, категория Мъжете и Жените.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар