5 прости правила за по-добър живот

Публикувано в: Да се замислим

5 начина за по-добър животБидейки забързани хора, гледаме да се справим с живота и като резултат бързо излизаме извън релси. Например, тези от нас, които се занимават с писане, интернет продажби и правене на сайтове, твърде много време седят пред компютъра. Често се пренебрегват други аспекти от живота, които ни разстройват. Да израснеш като личност означава да намериш баланса в живота и да се стремиш да бъдеш пълноценен. Предлагам ви 5 стъпки да внесете хармония в живота си.

Почивка
Close
Почивка

1. Почивайте си пълноценно. Идеалната почивка е различна при всеки човек, но пък недостатъчната почивка води до обратния ефект. Следете знаците които показват, че се нуждаете от почивка, като: нетърпеливост, раздразнителност, и неспособността да се концентрирате. Когато слушаме тялото си и му осигуряваме почивка, разбираме колко по-продуктивни ставаме и извършваме повече задачи за по-малко време.

Упражнения
Close
Упражнения

2. Упражнявайте се. Ние, хората, просто не сме създадени да водим заседнал начин на живот. Прекалено много от нас водят живот лишен от действие, консумирайки храни с високо съдържание на захар и мазнини. Нищо чудно че диабета е с размерите на епидемия в Щатите за момента. Имаме нужда от упражнения. Дали това ще е разходка в парка, пътуване до фитнес залата или тенис корта, идеята е в това да се упражняваме около 20-30 минути, 3-4 пъти в седмицата. Сега излезте и се размърдайте!

Здравословно хранене
Close
Здравословно хранене

3. Хранете се разумно. Това върви ръка за ръка с упражненията. Най-важното че ако се храните по-здравословно ще изглеждате и ще се чувствате по-добре. Запомнете това: ако се научите да контролирате глада си за „боклучава” храна, ще се научите и на дисциплина която да използвате и в други сфери от живота.
Ето защо постът е съществена част от всички духовни практики. Постенето не е само да спрете храненето,а това да се справите с желанието си да хапвате определени храни. Така се научавате и да контролирате това чувство.

Медитиране
Close
Медитиране

4. Отделяйте време за Молитва/ Медитация / Време на спокойствие всеки. Важното в случая е да се отделите от ежедневните си задачки. Ако сте религиозни отделете време за молитва или медитация. Ако ли пък не, просто релаксирайте. Представете си период от живота си през който сте били истински щастливи или място което извиква у вас спомена за спокойствие , като на плажа или в гората. Да се опитвате да спрете непрестанните мисли които ви връхлитат не е никак лесно, за това се отпуснете, изпразнете главата си оставете сърцето да ви води.

Пишете
Close
Пишете

5. Ангажирайте творческата си мисъл. За всички нас, които сме онлайн, това означава да изкараме на бял свят доста полезна информация или продукт. Нещо за което другите ще ни благодарят.
Това може да значи също, да свирите на музикален инструмент, да слушате музика, да танцувате, да строите нещо и ли да се занимавате с градинарство. Ако имате хоби, занимавайте се с него, ако ли пък не, намерете си.

В заключение: ако се придържате към 5 точковия план, описан по-горе, това би балансирало Вашия живот. Това е важно за да станете повече, от това което искате да бъдете. Искрено се надявам тази информация да Ви е била полезна. Затова се опитах да се придържам към простичките неща в живота за тази статия. Смятам, че подобряването на начина на живот включва яснотата, която липсва във вече сложният наш такъв.

Етикети/Тагове:

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
26 ноември 2008, категория Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Все още няма коментари.

Остави мнение/коментар