Силата на думите

Публикувано в: Да се замислим

Силата на думитеНе малко пъти сме чували точно това изречение – силата на думите. Но всъщност, колко често влагаме смисъл в думите?
Думите могат всичко, и да изцелят и да погубят.
Могат да усмихнат, но и да разплачат човек.
Могат да помогнат, но могат и да наранят.
Ако опитате само един ден да не изричате негативна дума, укор, раздразнение, ще усетите света различно.
Вие самите ще сте по-добре. А с това ще помогнете и на хората около вас да са по-добре. Те ще помогнат на хората около тях … и така.
Ако успеете, опитайте после 2-3-4 дни. След това и седмица. А после и месец.
Тогава живота на всеки от нас ще е много по-прекрасен!

И в допълнение, прекрасни думи в стихове:

За един по-красив свят!

Етикети/Тагове: , , ,

Сподели
Add to Google
Сподели в edno23
Сподели в Twitter
25 януари 2012, категория Да се замислим.
RSS Абонамент RSS абонамент
Можете да се абонирате за E-mail бюлетина и да получавате известие за всяка нова публикация - напълно безплатно!

Вижте и това:

Един Коментар по "Силата на думите"

  1. Румяна казва:

    Здравей Милена,намерих те може би в най подходящият момент за мен,така е трябвало да стане.Аз съм на 57 год. и чакам внучка всеки момент.Ти имаш таланта да изразяваш мислите на хората около себе си!Точно от твоя блог имах нужда сега.Като всяка бъдеща баба се запознах с повечето съвети и уроци,които си качила в блога за бебета.Много интересни неща научих и си припомних.Тази година малкият ми син ще навърши 30 год.Днес обаче, когато големият ми син и Лори тръгнаха към болницата намерих – силата на думите и мислите.Така живея много години,разбира се не винаги успявам да задържа положението, но се старая.Някога, когато децата ми бяха малки и трвогите си изразявах гласно,не владеех мислите си-синът ми,който ще става баща каза- мамо, не си позволявай да мислиш за нас каквото, може да ни се случи лошо,защото ще го предизвикаш.Така живея от тогава, винаги си представям колко е хубаво около тях и как приятно прекарват времето си.Радвам се ,че те намерих.Аз не плача,а клипа момичето и слепеца ме разплака.Добрите намерения, силата на ума и думите са повече от една пусната в кутийката паричка.Невероятно начало на деня!Пожелавам ти хубав ден, на себе си и децата ми също! Румяна

Остави мнение/коментар